ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παιχνίδι με τον χρόνο

Παιχνίδι με τον χρόνο

Επιχειρώντας να πάει σε περισσότερο στοχευμένες λύσεις μεταγραφικά, ο Ολυμπιακός έχει μπει σε ένα παιχνίδι με τον χρόνο. Ένα παιχνίδι που κρύβει δώρα και παγίδες.

Η λογική λέει ότι αν ο Ολυμπιακός ήθελε να κινηθεί στα στάνταρ των δύο τελευταίων χρόνων όσον αφορά τις μεταγραφικές του επιλογές, θα μπορούσε να είχε αποκτήσει ήδη ένα - δύο ξένους ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο οι Πειραιώτες θέλουν να κινηθούν περισσότερο προσεκτικά στο συγκεκριμένο κομμάτι, πηγαίνοντας σε προσθήκες που θα έχουν ρόλο πρωταγωνιστή. Άλλωστε το ρόστερ είναι μάλλον γεμάτο από παίκτες βοηθητικού ή συμπληρωματικού χαρακτήρα. Να έρθουν και κάποιοι ακόμη δεν θα είχε νόημα.

Ο Ολυμπιακός φυσικά έχει μπει σε μια διαδικασία να κάνει παιχνίδι με το χρόνο. Ένα παιχνίδι που κρύβει δώρα και παγίδες. Για παράδειγμα, όσοι είναι στο Ζέεφελντ θα έχουν ένα δεκαήμερο γεμάτο ευκαιρίες. Να δείξουν κάποια πράγματα δίχως οι πολυαναμενόμενες μεταγραφές να τους... δείχνουν την πόρτα της εξόδου. Να πείσουν τον Χάσι ότι αξίζουν μια θέση στο ρόστερ.

Ή έστω μιας δεύτερης ευκαιρίας. Παράλληλα ο Χάσι θα έχει την άνεση να μάθει καλά κάθε έναν από αυτούς, χωρίς να του τραβούν την προσοχή νέες αφίξεις. Να αναλύσει μαζί με τους συνεργάτες του τα υπέρ και τα κατά, σχηματίζοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για το ποιος κάνει ή δεν κάνει.

Μποτία, Μπουχαλάκης, Χουτεσιώτης, Σισέ, Ντε λα Μπέγια, Ντουμάνης, Φιγκέιρας, Κούτρης, Μαρίν, Μαρτίνς, Μεγαρίτης, Ρισβάνης, Ρομαό, Σεμπά, Σκαφίδας, Τόλι, Βέργος, Βιάνα, Βρουσάι, Κασάμι, είναι η 20άδα με την οποία δουλεύει το τεχνικό επιτελείο στο Ζέεφελντ και εν αναμονή της ένταξης των διεθνών στο πρόγραμμα.

Καπίνο, Γιαννιώτης, Ρέτσος, Σιώπης, Φορτούνης, Γιαννιώτας, Ανδρούτσος, Μανθάτης, Νικολάου, Ντα Κόστα, Ανσαριφάρντ, Ελιουνούσι, Μπεν, Ζντιέλαρ, πιθανότατα και Ελαμπντελαουί, είναι τα... εξτραδάκια που θα έχει σταδιακά στην διάθεση του ο προπονητής.

Για τα δεδομένα της εποχής, ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν με επιτυχία τους υποστηρικτούς ρόλους. Κάποιοι ίσως εξελιχθούν και παίκτες πρώτης γραμμής στο μέλλον. Αυτό που χρειάζεται όμως άμεσα είναι από μια ξεχωριστή, ποιοτική πινελιά σε κάθε γραμμή. Έτσι θα έχει νόημα η μεταγραφική ενίσχυση. Ωστόσο το παιχνίδι με το χρόνο, προϋποθέτει και ένα πλαίσιο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προανήγγειλε 4-5 προσθήκες ενδεκαδάτων στο ρόστερ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Για τον προπονητή αλλά και την λογική του αθλήματος, αν όχι όλοι, τότε 2-3 από τις ενδεκαδάτες μεταγραφές πρέπει να είναι στην διάθεση του Χάσι τουλάχιστον στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στο Γκενκ του Βελγίου. Για να προλάβει και ο 45χρονος προπονητής να φτιάξει μια καλή "μαγιά" ενόψει προκριματικών.

Πάντως η εντολή του προέδρου των "ερυθρολεύκων" στους συνεργάτες του αυτή φέρεται να είναι: να μην παρατηρηθεί η ίδια κωλυσιεργία όπως στο θέμα του προπονητή και η ομάδα να πάει με ουσιαστικές μεταγραφικές προσθήκες στο Βέλγιο. Τουλάχιστον, αυτό βγαίνει και από τα όσα υποστήριξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7 το Σάββατο (17/6).

Ξέχωρα από την δεδομένη του επιθυμία να αποκτήσει περισσότερους χώρους πέριξ του "Γ. Καραϊσκάκης" προκειμένου να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις στέγασης των τμημάτων του Ερασιτέχνη, στη συζήτηση με τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξήγησε τους λόγους που έφεραν την καθυστέρηση στο θέμα πρόσληψης του Μπέσνικ Χάσι (η Θύρα 7 εξέφρασε την αντίθεση της, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας) και στάθηκε ιδιαίτερα στο ναυάγιο της συμφωνίας με τον Ρεμί Γκαρντ, που εμφάνιζε συνεχώς νέες απαιτήσεις. Το δικό του παιχνίδι με τον χρόνο έκανε τότε ο Γάλλος τεχνικός...

Ακόμη και τον λόγο που χάθηκε ο Μπονγκοντά ανέλυσε ο πρόεδρος των Πειραιωτών: η χαώδης διαφορά στους φορολογικούς συντελεστές Ελλάδας - Τουρκίας, έδωσε την δυνατότητα στην Τράμπζονσπορ να προσφέρει ένα ελκυστικότερο οικονομικό πακέτο αλλάζοντας τα δεδομένα, κάνοντας δικό της τον παίκτη.

Προφανώς για τον Ολυμπιακό η ζωή δεν τελειώνει ούτε στον Τεό Μπονγκοντά, ούτε στον Ρεμί Γκαρντ. Η ποδοσφαιρική αγορά είναι πολύ μεγάλη και πάντα κρύβει ευκαιρίες, αρκεί να υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά. Στο Λιμάνι κάνουν παιχνίδι με τον χρόνο και ορίζοντα τα προκριματικά του Ιουλίου. Βγαίνοντας νικητές σε αυτή τη μάχη το πρώτο που θα κερδίσουν είναι νέο χρόνο για ένα ακόμη παιχνίδι μαζί του. Αυτή τη φορά με φόντο τα play offs και τους ομίλους του Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα δεδομένα για τις μεταγραφικές κινήσεις στον Ολυμπιακό
Με μπάλα και οι δύο προπονήσεις του Σαββάτου
Τη Δευτέρα (19/6) στην Ισπανία ο Σιόβας για υπογραφές
Μπατίκα: "Θα προσπαθήσει για Κάμπελ ο Ολυμπιακός"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ