ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάει στα σίγουρα ο Γκαρθία, μικροενοχλήσεις οι Μάριν και Ομάρ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Όσκαρ Γκαρθία αναμένεται στην κυριακάτικη (14/1) προπόνηση να ανοίξει τα χαρτιά του για την αναμέτρηση με την Λαμία στο Καραϊσκάκη (15/1, 19.30). Τι συμβαίνει με τον Μάρκο Μάριν και τον Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν από την πρώτη εβδομάδα του Όσκαρ Γκαρθία στο Ρέντη. Είναι λογικό να προσπαθεί να περάσει κάποια πράγματα από τη φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα το ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά, όμως την ίδια στιγμή προβληματίζεται για τον τρόπο με τον οποίο αντιδράει η ομάδα του στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων.

Στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πλατανιά προβληματίστηκε ιδιαίτερα με την αμυντική συμπεριφορά στις κόντρες των Χανιωτών. Επειδή έχει δει ότι η Λαμία είναι μία ομάδα που με πρωτεργάτη τον Πίτι μπορεί να προκαλέσει... αλαλούμ με τις αντεπιθέσεις της, έχει φροντίσει το προηγούμενο διάστημα να δουλέψει πάνω σε αυτό το κομμάτι, σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την ανασταλτική λειτουργία στον βαθμό που του το επιτρέπουν οι συνθήκες και ο χρόνος παρουσίας του στο Ρέντη.

ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ο Γκαρθία δεν μπορεί να υπολογίζει στους Σισέ και Ταχτσίδη, οι οποίοι δηλώθηκαν να εκτίσουν τις ποινές τους με την Λαμία, αλλά και στον τραυματία Οφόε, ο οποίος δίνει τον δικό του αγώνα για να προλάβει το ματς της επόμενης αγωνιστικής με την Ξάνθη.

Στην σαββατιάτικη προπόνηση (13/1) προέκυψαν δύο προβλήματα, αλλά δεν είναι και τόσο σοβαρά. Απλώς πιέζει ο χρόνος, καθώς το ματς με την Λαμία είναι την Δευτέρα (15/1).

Ο Μάρκο Μάριν ένιωσε μία μικροενόχληση, η οποία δεν είναι και τόσο σοβαρή. Θα δοκιμάσει την Κυριακή (14/1) να προπονηθεί και αν βγάλει όλο το πρόγραμμα, τότε θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή. Αν όχι, τότε ο Γκαρθία δεν πρόκειται να το ρισκάρει.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί επίσης αισθάνθηκε ένα μικρό "τσίμπημα". Και η περίπτωση του Νορβηγού δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά αν δεν είναι 100% έτοιμος, ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα το σκεφτεί δυο και τρεις φορές περισσότερο για το αν θα πρέπει να τον ξεκινήσει ή όχι.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ 4-4-2 Ή 4-3-3

Ο Γκαρθία δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ως προς το αν σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγή συστήματος κόντρα στην Λαμία. Αν θα πάει δηλαδή στο αγαπημένο του 4-3-3, αν θα επιλέξει το 4-4-2 που δοκίμασε κατά κάποιο τρόπο με τον Πλατανιά (σ.σ. άσχετα αν ο Μιραλάς ξεκίνησε αρχικά πίσω από τον Τζούρτζεβιτς σε 4-2-3-1) ή αν θα πάει στα... σίγουρα και σε αυτό που "υπηρετούν" οι παίκτες σχεδόν από την πρώτη μέρα και δεν είναι άλλο από το 4-2-3-1.

Το πιθανότερο είναι ο Ισπανός να μην προχωρήσει σε αλλαγή συστήματος. Και το λέμε αυτό, γιατί δεν έχει αφήσει να εννοηθεί κάτι τέτοιο στις προπονήσεις όλης της εβδομάδας.

Αφήστε δε που το Σάββατο (13/1) βγήκαν στο γήπεδο μόνο όσοι έπαιξαν με τον Πλατανιά και έκαναν πρόγραμμα στο γυμναστήριο όλοι όσοι δεν αγωνίστηκαν με τους Χανιώτες.

Προτίμησε να τους κάνει "δώρο" το γυμναστήριο για την σκληρή δουλειά που έκαναν το προηγούμενο διάστημα στο Ρέντη και όπως είπε στους παίκτες, θα το καθιερώσει αυτό προπαραμονή των αγώνων.

Όποιοι δεν είχαν παίξει στο προηγούμενο ματς, δύο μέρες πριν από το επόμενο παιχνίδι θα επιβραβεύονται με... γυμναστήριο και όχι με κανονική προπόνηση, όσοι τα δίνουν όλα τις ημέρες που θα έχουν προηγηθεί.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ