ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάει και γι' άλλα ρεκόρ ο Ολυμπιακός

Πάει και γι' άλλα ρεκόρ ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα εδώ και κάποιες εβδομάδες, όμως έχει κίνητρα ως το τέλος της σεζόν, αφού κυνηγά να σπάσει και άλλα ρεκόρ. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο φετινός τίτλος είναι από τα πλέον εύκολους για τον Ολυμπιακό, καθώς από Φλεβάρη μήνα στέφθηκε πρωταθλητής για 43η φορά στην ιστορία του. Τόσο νωρίς ουδέποτε στο παρελθόν κατάφερε να εξασφαλίσει την κορυφή και πλέον κοιτάζει να σπάσει όσα ρεκόρ μπορεί ως το φινάλε της σεζόν. Αυτά είναι τα κίνητρα για τον Μάρκο Σίλβα και τους ποδοσφαιριστές στα τρία παιχνίδια που απομένουν στη Super League με Ηρακλή (εντός), Παναιτωλικό (εκτός) και Καλλονή (εντός), όπου θα πραγματοποιηθεί και η φιέστα.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να νικήσει την Τετάρτη (6/49:30) τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο σε εξ αναβολής παιχνίδι, τότε θα φτάσει τους 78 βαθμούς και θα ξεπεράσει τους 76 του 2001, που είναι ως τώρα η κορυφαία του επίδοση σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών. Σε περίπτωση ισοπαλίας, το ισοφαρίζει και μπορεί να το καταρρίψει στα ματς που θα απομένουν. Όπως και να 'χει, δύσκολα δεν θα δημιουργήσουν νέο ρεκόρ. Πάντα γίνεται λόγος για πρωτάθλημα με 16 ομάδες και όχι με 18, αλλά και για όσο ισχύει το σύστημα 3-1-0 στους βαθμούς.

Από 'κει και πέρα, ένα ακόμη επίτευγμα που θέλει να πετύχει ο Ολυμπιακός, είναι αυτό της μεγαλύτερης διαφοράς από τον δεύτερο. Πριν δυο χρόνια, τερμάτισε στο +17 από τον ΠΑΟΚ (86 βαθμοί έναντι 69) και φέτος είναι ήδη στο +22 από την ΑΕΚ με παιχνίδι λιγότερο. Οι Πειραιώτες μπορούν να φτάσουν και στο +25, αν έχουν μόνο νίκες ως το τέλος του πρωταθλήματος.

Επίσης, με μια νίκη ακόμη φτάνουν τις 26 και σπάνε το δικό τους ρεκόρ από το 2001, όταν πήραν 25, ενώ μπορούν να φτάσουν μέχρι και στις 28, ενώ κυνηγά και την ΑΕΚ με τις σερί εντός έδρας νίκες (έχει 28 από την περίοδο της κυριαρχίας της με τα τρία σερί πρωταθλήματα στις αρχές του '90). Οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν ήδη 24 σερί εντός έδρας νίκες και για να το σπάσουν, θα πρέπει να περιμένουν τη νέα σεζόν. Η τελευταία γκέλα ήταν στις 6/3/2014 στο 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα επί Μίτσελ.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ