ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όταν ο Τζιμπούρ σκοράρει αλλά δεν πανηγυρίζει

Όταν ο Τζιμπούρ σκοράρει αλλά δεν πανηγυρίζει

Στη Νέα Σμύρνη, δεν ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τον Ραφίκ Τζιμπούρ να σκοράρει αλλά να μην πανηγυρίζει. Το Sport24.gr γύρισε τον χρόνο πίσω και βρήκε τις στιγμές που ο "τρομοκράτης" χτύπησε, αλλά αθόρυβα. Δείτε video...

Στην εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που διακρίνουμε συναισθηματισμούς, ρομαντισμούς και ευαισθησίες του παρελθόντος.

Φυσικά και δεν λείπουν οι εξαιρέσεις, που δίνουν έναν άλλο ευχάριστο τόνο στο ποδόσφαιρο και μας θυμίζουν παλιές στιγμές, τότε που οι παίκτες έπαιζαν για τη φανέλα και όχι για το νέο τους συμβόλαιο.

Ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς του αθλήματος είναι δίχως αμφιβολία και ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει ακούσει τόσα και τόσα για τον χαρακτήρα του κι όμως αποδεικνύεται ένα καλό παιδί που δεν ξεχνά από που ξεκίνησε, ούτε λησμονεί όσους τον βοήθησαν να γίνει αυτό που είναι.

Η μοίρα και το "φονικό" του ένστικτο, τον έχουν "αναγκάσει" να σκοράρει αρκετές φορές κόντρα σε παλιές του ομάδες κι όμως ο ίδιος αποφεύγει να πανηγυρίζει, σεβόμενος το παρελθόν του και τους συλλόγους που του έχουν προσφέρει "ψωμί".

Ακόμη και στις περιπτώσεις που η σχέση του με μια ομάδα δεν ήταν καλή και έφυγε κακήν-κακώς, ακόμα και τότε ο Αλγερινός προτιμούσε την σιωπή από την πρόκληση και τους καβγάδες. Λαμπρό παράδειγμα όσα είδαμε με αντίπαλο τον Ατρόμητο με την ΑΕΚ.

Από την ομάδα του Περιστερίου έφυγε γιατί τσακώθηκε με πολλούς ενώ το ίδιο συνέβη στην ΑΕΚ κι όμως όταν σκόραρε απέναντί τους, δεν το πανηγύρισε.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος "τρομοκράτης" έχει σκοράρει σε πέντε αγώνες κόντρα σε πρώην ομάδες του στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε το 20007, όταν ως παίκτη του Πανιωνίου πέτυχε το νικητήριο γκολ απέναντι στον Ατρόμητο, ενώ τα υπόλοιπα γκολ έχουν έρθει με τον Ολυμπιακό. Με τη φανέλα των Πειραιωτών, έχει σκοράρει και απέναντι στην ΑΕΚ και απέναντι στον Πανιώνιο και απέναντι στον Ατρόμητο στον τελικό του Κυπέλλου (σ.σ το πανηγύρισε λόγω της έντασης του ματς).

Στη Νέα Σμύρνη, ο Αλγερινός επιθετικός πέρασε από τα καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας και ήταν η ομάδα που τον ανέδειξε και του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο βήμα. Οι σχέσεις του με τους ανθρώπους και τον κόσμο του Πανιωνίου είναι εξαιρετικές και γι' αυτό όποτε σκοράρει κόντρα στους "κυανέρυθρους" προτιμά τη σιωπή και τον σεβασμό. Δείγμα ενός εξαιρετικού ανθρώπου που δεν ξεχνά...

15/04/07 Ατρόμητος Αθηνών - Πανιώνιος 0-1 (1 γκολ)

20/03/11 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-0 (2 γκολ, 1 ασίστ)

23/10/11 Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-3 (2 γκολ)

28/04/12 Ατρόμητος Αθηνών - Ολυμπιακός 1-2 (1 γκολ)

15/12/12 Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-2 (1 γκολ)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ