ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όταν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού τα πήραν στο κρανίο

Όταν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού τα πήραν στο κρανίο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρώτα ο Σωκράτης Κόκκαλης το 1998 και δευτερευόντως ο Βαγγέλης Μαρινάκης το 2010 βγήκαν εκτός εαυτού ύστερα από ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Για το νυν πρόεδρο των Πειραιωτών, χθες έγινε το δεύτερο ευρωπαϊκό ξέσπασμα.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Χαποέλ Μπερ Σεβά για μεγάλη μερίδα του "ερυθρόλευκου" κόσμου ήταν αποκρουστική. Δεν ήταν τόσο το 0-0, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό για πρόκριση ενόψει της ρεβάνς σε έξι βράδια, όσο η εμφάνιση των παικτών του Βίκτορ Σάντσεθ σε όλο το 90λεπτο.

Σχεδόν όλο το γήπεδο γιούχαρε τους παίκτες μετά τη λήξη του αγώνα, ακόμα και την στιγμή που οι παίκτες χειροκρότησαν για την υποστήριξη στο 90λεπτο. Φυσικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μπορούσε να είναι διόλου ικανοποιημένος με όσα είδε στο χορτάρι, γι' αυτό και έδωσε το... στίγμα με την ομιλία που έκανε, κατεβαίνοντας στα αποδυτήρια μετά το φινάλε του αγώνα.

"Ή το γυρίζετε ή μην γυρίσετε πίσω. Να γυρίσει ο καθένας με τα πόδια σπίτι του. Αυτός δεν είναι ο δικός μου Ολυμπιακός. Ο κόσμος σχεδόν γέμισε το γήπεδο. Και λίγα σας είπε. Δεν ήταν εικόνα αυτή που είδε σήμερα στο γήπεδο. Αν δεν προκριθείτε, θα φύγετε όλοι και θα φέρω άλλους παίκτες για να κάνουμε τον Ολυμπιακό όπως τον θέλουμε", είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Όταν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού τα πήραν στο κρανίο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όταν ο Μαρινάκης... προειδοποίησε Λίνεν και Ντιόγκο

Αν μη τι άλλο, ήταν ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς όλους ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Ισραήλ, όπου αντιλαμβάνονται άπαντες πως πιθανός αποκλεισμός θα φέρει κραδασμούς και θα δρομολογήσει εξελίξεις. Σας θυμίζει κάτι αυτό το ξέσπασμα; Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη το χθεσινό ήταν Deja Vu, διότι προ εξαετίας είχε ανάλογη έκρηξη και πάλι με ομάδα του Ισραήλ...

Μόλις είχε αναλάβει τον Ολυμπιακό, είχαν ήδη γίνει σημαντικές προσθήκες και η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν κυνηγούσε την πρόκριση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Αφού ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Φάληρο, πήγε για να "τελειώσει" την πρόκριση στο Ισραήλ. Ήττα με 1-0 και αποκλεισμός...

Ψυχρολουσία, σοκ, παταγώδης αποτυχία. Ο κόσμος "έβραζε", το ίδιο και ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών, ο οποίος έδωσε... εντολή να μην μπουν στο αεροπλάνο για την Αθήνα οι Έβαλντ Λίνεν και Ντιόγκο στην Αθήνα. Ο μεν πρώτος για τις επιλογές του στο ματς, όπως για το ότι ο Ριέρα των 6.000.000 ευρώ δεν έπαιξε καθόλου και ο δεύτερος επειδή πήρε κόκκινη κάρτα στο ματς.

Αμφότεροι βέβαια επέστρεψαν κανονικά, αλλά για τον Γερμανό προπονητή είχε δρομολογηθεί η απόλυσή του (ήρθε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην θέση του για την επόμενη διετία), ενώ για τον Βραζιλιάνο φορ ήταν η αρχή του τέλους του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μετά τον αποκλεισμό, οι επενδύσεις συνεχίστηκαν, αφού πλην του "Τσινγκούρι" αποκτήθηκε ο Πάντελιτς, ο Ουρτάδο και ήρθαν ακόμα ο Φουστέρ και ο Νέμετ. Θυμίζουμε πως ήδη είχαν αποκτηθεί παίκτες όπως ο Ριέρα και ο Ιμπαγάσα.

Όταν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού τα πήραν στο κρανίο

Το ξέσπασμα του Κόκκαλη με την Ανόρθωση

Για να πάμε ακόμα πιο πίσω, στο μακρινό 1998, όταν ο Ολυμπιακός έκανε την πολύ καλή του πορεία, φτάνοντας μια ανάσα από τα ημιτελικά του Champions League. Για να μπει ο Ολυμπιακός στους ομίλους, έπρεπε να περάσει από τα προκριματικά και αντίπαλός του ήταν η κυπριακή Ανόρθωση. Οι Πειραιώτες πέρασαν με δυο νίκες, παρ' όλα αυτά χρειάστηκαν τα "γκάζια" του τότε διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη.

Πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ και νίκη του Ολυμπιακού με 2-1. Ο Γιαννακόπουλος και ο Λουτσιάνο έδωσαν προβάδισμα δυο τερμάτων στον Ολυμπιακό, για να ακολουθήσει η μείωση του σκορ για την ομάδα του Αμμοχώστου με τον Μιχάιλοβιτς. Πριν, οι Κύπριοι είχαν δυο δοκάρια και γενικότερα παρουσιάστηκαν καλύτεροι από τους Πειραιώτες. Όλα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς και ο Σωκράτης Κόκκαλης φρόντισε να στείλει το μήνυμά του ενόψει της ρεβάνς.

Πήγε στου Ρέντη, μίλησε με τους παίκτες σε όχι ιδιαιτέρως φιλικό ύφος και τους είπε πως αν δεν νικούσαν, θα γυρνούσαν κολυμπώντας. Προφανώς, δεν θα τον χαλούσε ούτε η ισοπαλία, διότι και αυτή έδινε πρόκριση, ενώ δεδομένα όλοι θα γυρνούσαν, ακόμα και αν αποκλείονταν. Απλά, με αυτή την υπερβολική ατάκα θέλησε να δείξει πόσο ενοχλήθηκε με την εικόνα τους στο πρώτο ματς και πόσο πολύ ήθελε την πρόκριση.

Στη ρεβάνς, η Ανόρθωση προηγήθηκε, αλλά οι Πειραιώτες με δυο γκολ του Γεωργάτου και από ένα των Τζόρτζεβιτς και Γκόγκιτς πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους και ακολούθησε η εξαιρετική τους πορεία. Κάτι ανάλογο ευελπιστεί να πετύχει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ξυπνώντας τους παίκτες του μετά την κακή εμφάνιση και το 0-0 με την Χαποέλ Μπερ Σεβά το χθες το βράδυ (27/7) στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Μένει να φανεί αν η προειδοποίησή του... αποτυπώθηκε στο μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού.

Όταν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού τα πήραν στο κρανίο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ