ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όταν ο Ολυμπιακός φέρνει 1-1 στο πρώτο ματς

Όταν ο Ολυμπιακός φέρνει 1-1 στο πρώτο ματς

Ο Ολυμπιακός έχει φέρει τέσσερις φορές 1-1 στο πρώτο παιχνίδι σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Τι κάνει στη ρεβάνς; Το Sport24.gr θυμίζει. (VIDEOS)

Το 1-1 του πρώτου αγώνα με την Μπεσίκτας στο γήπεδο Καραϊσκάκη, προφανώς και βάζει σε θέση οδηγού για την αποψινή (20:00) ρεβάνς την τουρκική ομάδα. Είναι το φαβορί η ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές, έχει τον πρώτο λόγο, όμως σε καμία των περιπτώσεων οι Πειραιώτες δεν είναι χαμένοι από χέρι και θα διεκδικήσουν τις δικές τους πιθανότητες για να βρεθούν στην 8άδα του Europa League.

Κοιτάζοντας βέβαια το παρελθόν, οι οιωνοί δεν είναι με το μέρος του Ολυμπιακού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι παραδόσεις παίζουν μπάλα, ούτε προεξοφλούν το παραμικρό για το παιχνίδι στην Πόλη. Απλά πάντα η ιστορία έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει τι έχουν κάνει οι "ερυθρόλευκοι", όταν έφεραν 1-1 στο πρώτο ματς σε νοκ άουτ φάση.

Ο Ολυμπιακός μετρά μια πρόκριση και αυτό μάλιστα την πρώτη φορά που βρέθηκε σε αυτή την θέση και το αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω σκορ είχε έρθει εκτός έδρας, έχοντας τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Τις άλλες τρεις φορές, έφερε 1-1 ως γηπεδούχος, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί και αυτό είναι το αρνητικό της υπόθεσης.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΓΛΑΣΚΩΒΗ, ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την σεζόν 1974-75 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την -πανίσχυρη τότε- Σέλτικ και κατάφερε να αποσπάσει 1-1 στο πρώτο παιχνίδι στη Γλασκώβη (18/9/1974). Ο Μίλτον Βιέρα με σουτ άνοιξε το σκορ για τους "ερυθρόλευκους" και ισοφάρισε ο Γουίλσον στο 82'. Δυο εβδομάδες μετά, υποδέχτηκαν στη ρεβάνς τους Σκωτσέζους στο κατάμεστο Στάδιο Καραϊσκάκη. Με κεφαλιά ο Κρητικόπουλος άνοιξε το σκορ στο 2' και στο 20' ο Σταυρόπουλος με εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 και χάρισε μια νίκη ανεπανάληπτη νίκη-πρόκριση στον επόμενο γύρο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΟΡΝΙΚ

Για το Κύπελλο Πρωταθλητριών της σεζόν 1987-88, ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Γκόρνικ Ζάμπρζε και στις 16 Σεπτεμβρίου 1987 φιλοξένησε στο Ολυμπιακό Στάδιο την πολωνική ομάδα. Ο Αλεξίου στο 19' άνοιξε το σκορ, για να ισοφαρίσει επτά λεπτά μετά ο Κλέμενζ, με το 1-1 να μένει ως το φινάλε. Δυο εβδομάδες αργότερα, στο "Έρνεστ Πολ Στάντιον Ζάμπρζε" η ομάδα του Αλκέτα Παναγούλια βρέθηκε πίσω με 2-0 χάρη στα γκολ των Τσίρον (23') και Ιβάν (42'), για να μειώσει ο Κωστίκος σε 2-1 στο 66'. Ο άδοξος και πρόωρος αποκλεισμός δεν αποφεύχθηκε.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΤΟ "ΑΜΠΕ ΝΤΕΣΑΜΠ"

Δυο χρόνια μετά για το Κύπελλο UEFA, ο Ολυμπιακός απέκλεισε στον πρώτο γύρο την Ραντ Βελιγραδίου, μετέπειτα την Φιρστ Βιέννα με δυο ισοπαλίες και τέθηκε αντιμέτωπος με την Οσέρ του Γκι Ρου. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο "Αμπέ Ντεσάμπ". Ο Κόβατς άνοιξε το σκορ στο 19' και δέκα λεπτά μετά έφερε το ματς στα ίσια ο Αναστόπουλος. Στο δεύτερο παιχνίδι επί γαλλικού εδάφους, το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ντίτερ Πάουλι και η ομάδα του Ίμρε Κόμορα τέθηκε εκτός συνέχειας του θεσμού.

ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Τέλος, πριν 24 χρόνια και συγκεκριμένα το 1993 ο Ολυμπιακός για το Κύπελλο Κυπελλούχων έφτασε ως τον 3ο γύρο (προημιτελικά). Αφού πέρασε Τσερνομόρετς και Μονακό, έπεσε πάνω στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Το πρώτο ματς ήταν στο ΟΑΚΑ και έληξε ισόπαλο 1-1. Ο Μόγια στο 11' έβαλε μπροστά τους "ροχιμπλάνκος", αλλά ισοφάρισε ο Βαΐτσης στο 62' για την ομάδα του Λιούμπομιρ Πέτροβιτς. Στη ρεβάνς του "Βιθέντε Καλντερόν", ο Μανόλο στο 10' και στο 59' έβαλε μπροστά με δυο γκολ διαφορά την Ατλέτικο, μείωσε με κεφαλιά ο Τσαλουχίδης στο 60', αλλά ο Άλφαρο στο 67' διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ