ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όσκαρ Γκαρθία: "Μεταγραφές μετά τις αποχωρήσεις"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Όσκαρ Γκαρθία EUROKINISSI SPORTS

Ο Όσκαρ Γκαρθία δήλωσε ότι πρώτα πρέπει να φύγουν παίκτες από το ρόστερ του Ολυμπιακού και μετά θα γίνουν μεταγραφές. Ανέφερε ότι δεν θα ερχόταν στην ομάδα του Πειραιά αν υπήρχε μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα και αναφέρθηκε σε Βαλβέρδε και Ζιοβάνι.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, μίλησε στη Nova για το θέμα των προσθαφαιρέσεων στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Αναφέρθηκε σε Ζιοβάνι - Βαλβέρδε, στο αγαπημένο του σχήμα και στον Οφόε. Διαβάστε όσα είπε ο Καταλανός.

Για την μέχρι τώρα παραμονή του στην Ελλάδα:

"Ακόμα δεν έχω δει τίποτα και δεν πιστεύω πως θα δω για αρκετό καιρό, κάθε μέρα είναι στου Ρέντη, ίσως αργότερα όταν βρω κάποιο σπίτι".

Για τις εγκαταστάσεις:

"Είναι ένα κορυφαίο προπονητικό κέντρο, το προσωπικό είναι πάρα πολύ καλό και καλά καταρτισμένο, με βοηθάνε συνέχεια, δεν έχω κάτι κακό να πω για εδώ".

Για το αν μίλησε με τον Βαλβέρδε:

"Δεν άκουσα ούτε μια αρνητική κουβέντα από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τίποτα κακό και για αυτό δεν δέχτηκα κάποια άλλη πρόταση από κάποια άλλη ομάδα".

Για τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα:

"Είναι γνωστή η φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα σε όλες τις ομάδες και στις ηλικίες μέχρι να φτάσουν οι μικροί στην μεγάλη ομάδα και φαίνεται ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά, γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές φτάνουν από όλες τις ηλικίες στην μεγάλη ομάδα".

Για το αν κοιτάει τους μικρούς του Ολυμπιακού:

"Οπωσδήποτε έχω σκοπό να κοιτάω την κ20 γιατί έχουν την τύχη να μεγαλώσουν μέσα στην ομάδα και όταν θα αγωνιστούν, θα έχουν μεγαλύτερη όρεξη. Είχα την τύχη να δω έναν τον Μάριο (σ. Βρουσάι) στην πρώτη ομάδα, και αυτά τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία τους να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα, χαίρομαι που είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε κάποιον μικρό".

Για τους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό όπως ο Ζιοβάνι:

"Πραγματικά έχουν περάσει πολλά χρόνια. Ήταν ποδοσφαιριστής μεγάλης ποιότητας. Παλαιότερα έχουν περάσει πολλοί μεγάλοι παίκτες. Και με τον Αμπιντάλ μίλησα που όταν έμαθε την άφιξή μου στην Ελλάδα με καλωσόρισε. Αφού έχουν περάσει τόσο σπουδαίοι παίκτες από τον Ολυμπιακό, σημαίνει ότι είναι μεγάλη ομάδα".

Για τον χρόνο που χρειάζεται:

"Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, ήρθα σε μια περίοδο που δεν έχω χρόνο να κάνω προετοιμασία και να προπονήσω όπως θέλω την ομάδα, σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος".

Για το μέγεθος του ρόστερ:

"Δεν μου αρέσει να έχω μεγάλη ομάδα, μου αρέσει να έχω μικρό ρόστερ και για αυτό θα πρέπει να φύγουν κάποιοι, αν θέλουμε να το κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

"Ήξερα κάποια πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα, ότι ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Εφέτος έχουν αλλάξει τα πράγματα. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες που είναι πολύ ανταγωνιστικές και αν ο Ολυμπιακός είχε διαφορά δεν θα ήμουν εδώ, αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ".

Για το αγαπημένο του σύστημα:

"Το αγαπημένο μου σύστημα είναι το 4-3-3 αλλά πρέπει να δούμε αν οι παίκτες είναι έτοιμοι για αυτό, εμείς πρέπει να προσαρμοζόμαστε για κάθε παιχνίδι, εμένα μου αρέσει να παίζω όμορφο ποδόσφαιρο".

Για την Λαμία:

"Είναι και ομάδα που αμύνεται καλά, είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, έχουν τον Πίτι που είναι ένας Ισπανός παίκτης, εμείς όμως είμαστε Ολυμπιακός και παίζουμε στην έδρας μας".

Για τις μεταγραφές:

"Αυτή είναι και η ιδέα, αφού χωρίς να φύγει κάποιος, είναι δύσκολο να πάρουμε. Βέβαια δεν αποκλείεται κάτι, αλλά η ιδέα είναι αυτή, να φύγει κάποιος πρώτα".

Για την ετοιμότητα της ομάδας:

"Πρέπει να βελτιωνόμαστε και αυτό πρέπει να το βάλουν στο μυαλό τους και ως άνθρωποι αλλά και ως ποδοσφαιριστές, αν το κάνουμε αυτό θα βελτιωνόμαστε καθημερινά".

Για τους φιλάθλους:

"Δεν έχει προλάβει να συναντήσω κανέναν. Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί ήρθαν στο γήπεδο σε εργάσιμη μέρα, (σ. με τον Πλατανιά). Ελπίζω με τον καιρό να τους γνωρίσω και να με αγαπήσουν, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες ομάδες που ήμουν".

Για τον Οτζίτζα και για το αν θα αποκτηθεί χαφ:

"Ο σύλλογος γνωρίζει τις επιθυμίες και τα θέλω μου. Ο Οτζίτζα θέλουμε να γίνει καλά και να έρθει σύντομα κοντά μας. Όταν επιστρέψει θα δούμε σε ποια θέση θα παίζει. Δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο, γιατί έχουμε πολλούς παίκτες στα χαφ και δεν θα ήταν σωστό για τους ποδοσφαιριστές μου να τοποθετηθώ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ