ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

Ολυμπιακός - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0
INTIME SPORTS

Ολυμπιακός και Αθλέτικ Μπιλμπάο έμειναν ισόπαλοι δίχως τέρματα στην φιλική αναμέτρηση του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Τίμησαν τον Βαλβέρδε οι Πειραιώτες πριν την σέντρα.

Έπαιξαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο Ολυμπιακός και Αθλέτικ Μπιλμπάο έμειναν στο 0-0 στην φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι στο Φάληρο οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με τον Ιμπραχίμ Αφελάι , ο οποίος βρέθηκε στο Red Store, υπέγραψε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με τους οπαδούς των "ερυθρολεύκων".

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού φύλαγαν ένα ζεστό χειροκρότημα στην αποστολή της Αθλέτικ Μπιλμπάο, κατά την άφιξη των Βάσκων στο Φαληρικό γήπεδο με το πούλμαν. Ακολούθησε η ιαχή "Μίτσελ, Μίτσελ", την στιγμή που εμφανίστηκε η αποστολή των Πειραιωτών στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Λίγο πριν την σέντρα του αγώνα, οι Σάββας Θεοδωρίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης τίμησαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την προσφορά του στον Ολυμπιακό, με τον "Τσινγκούρι" να γνωρίζει την αποθέωση ακούγοντας ρυθμικά το όνομα του από τον κόσμο στις κερκίδες.

Την αναμέτρηση παρακολούθησε από τις σουίτες του γηπέδου και ο Κλάουντιο Ρανιέρι, με τον νέο Ομοσπονδιακό τεχνικό να θέλει προφανώς να τσεκάρει την κατάσταση των Ελλήνων παικτών του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με την Ρουμανία (7/9) για τα προκριματικά του Euro 2016.

Σίγησαν οι επιθέσεις

Δύο ομάδες με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία παρατάχθηκαν στο Φαληρικό γήπεδο, γεγονός που βρίσκει εξήγηση στους ανθρώπους του πάγκου. Μίτσελ και Βαλβέρδε μοιράζονται πολλές ίδιες ιδέες για τον τρόπο που θέλουν να λειτουργούν οι ποδοσφαιριστές τους, με σήμα κατατεθέν το πρέσινγκ στον αντίπαλο και την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Αμφότεροι οι Ισπανοί τεχνικοί είχαν την δική τους αγωνία κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Μίτσελ γιατί κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο ήθελε να δει πράγματα που δουλεύει με τους παίκτες του από την αρχή της προετοιμασίας, ο Βαλβέρδε γιατί απέναντι στον Ολυμπιακό είχε την δυνατότητα να τεστάρει την ομάδα του ενόψει της μάχης με την Νάπολι για την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε δίχως τέρματα, ωστόσο Ολυμπιακός και Αθλέτικ έπαιξαν στρωτό ποδόσφαιρο έχοντας καλές στιγμές να σκοράρουν, με κορυφαία ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου την κεφαλιά άουτ του Μανιάτη έπειτα από σέντρα του Ντομίνγκες στο 22'.

Από το ξεκίνημα της επανάληψης Μίτσελ και Βαλβέρδε ξεκίνησαν τις αλλαγές και σταδιακά πέρασαν στο ματς όλους τους ποδοσφαιριστές που είχαν στην διάθεση τους (πλην Σιόβα για τον Ολυμπιακό). Το παιχνίδι δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Βάσκοι δοκίμασαν να απειλήσουν την εστία του Μέγκιερι κυρίως με μακρινά σουτ ή στημένες φάσεις.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν μια πολύ καλή στιγμή στο 62', όταν από αλλαγή παιχνιδιού του Κασάμι ο Μανιάτης έστρωσε με μια για τον Κολοβό, αλλά το σουτ εν κινήσει του 21χρονου άσου μπλόκαρε ο Ιραϊθόθ. Ο γκολκίπερ της Μπιλμπάο ενήργησε σωστά και στο σόλο του Γκαζαριάν από αριστερά στο 84', σταματώντας το φαρμακερό γύρισμα του Αρμένιου εξτρέμ στην μικρή περιοχή. Το τελευταίο σφύριγμα του Παππά βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες, με το τελικό 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο 90λεπτο του Φαλήρου.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Αναστάσιος Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Αναστάσιος Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών), Ιορδάνης Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Γκολ: -/-

Κίτρινες κάρτες: -/-

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο (46' Μέγκιερι), Σαλίνο (46' Ελαμπντελαουί), Παπαδόπουλος (46' Μποτία), Αμπιντάλ (69' Αυλωνίτης), Μαζουακού (67' Βούρος), Μανιάτης (69' Μπουχαλάκης), Σάμαρης (59' Εντινγκά) Ντοσεβί (58' Γκαζαριάν), Φουστέρ (59' Σαβιόλα), Ντομίνγκες (46' Κασάμι), Διαμαντάκος (58' Κολοβός).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μποτία, Σαβιόλα, Εντινγκά, Κασάμι, Κολοβός, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Σιόβας, Βούρος, Γκαζαριάν, Αυλωνίτης.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Ιραϊθοθ, Ιραόλα, Μπαλενθιάγα (46' Ακέτσε), Λαπόρτ (46' Σαν Χοσέ), Γουρπέγι (79' Ετσεΐτα), Ουνάι (46' Μπενιάτ), Ρίκο, Ιτουράσπε (63' Μοράν), Αντούριθ (46' Γκιγιέρμο), Μουνιαΐν (46' Σουσαέτα), Ιμπάι (63' Βιγκουέρα).

Αναπληρωματικοί: Ερέριν, Σουσαέτα, Μοράν, Ετσεΐτα, Μπενιάτ, Ακέτσε, Σαν Χοσέ, Βιγκουέρα, Γκιγιέρμο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ