ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Ρίζεσπορ 1-0

Ολυμπιακός - Ρίζεσπορ 1-0
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με το φιλικό κόντρα στην Ντούκλα Πράγας και επικράτησε με 1-0 της Ρίζεσπορ. Ο Φουστέρ ήταν ο σκόρερ (83'), ενώ είχε χαμένο πέναλτι (64'). Τρία δοκάρια συνολικά, ντεμπούτο του Καπίνο.

Στην περίοδο της προετοιμασίας είθισται να λέγεται και να γράφεται πως το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο που μετράει για τον προπονητή και πως το πρώτο και κύριο μέλημά του είναι να δει να βγαίνουν στο χορτάρι εκείνα που δουλεύει στις προπονήσεις και να διορθώσει τις αδυναμίες που εμφανίζουν οι παίκτες του. Αν όμως έρθει το θετικό αποτέλεσμα και αυτό συνδυαστεί με μια καλή εικόνα, τότε δεδομένα έχει λόγο να χαμογελάει περισσότερο.

Θυμηθείτε το Live του Sport24.gr

Ο Μάρκο Σίλβα είδε τον Ολυμπιακό να παρουσιάζεται αισθητά βελτιωμένος στο φιλικό με τη Ρίζεσπορ και το τελικό 1-0... κολακεύει τους Τούρκους, που θα μπορούσαν να φύγουν με σαφώς βαρύτερο σκορ από τον αγωνιστικό χώρο. Οι Πειραιώτες ήταν ορεξάτοι από το πρώτο λεπτό, κυριάρχησαν στο χορτάρι, περιόρισαν την αντίπαλό τους σε παθητικό ρόλο και αν ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια το κοντέρ θα είχε γράψει σαφώς περισσότερα γκολ.

Ο Νταβίδ Φουστέρ ήταν ο άνθρωπος που έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 83' με κοντινό πλασέ έπειτα από λάθος γύρισμα αντιπάλου, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 64' είχε χαμένο πέναλτι (οριζόντιο δοκάρι), το οποίο κέρδισε ο Κολοβός λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό τους στο ματς. Ο Ολυμπιακός είχε άλλα δυο δοκάρια με Ντοσεβί (21') και Ολαϊτάν (90'), καθώς και αρκετές ακόμη ευκαιρίες, τις οποίες δεν μετουσίωσε σε γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο κάθισε στα γκολπόστ ο Στέφανος Καπίνο, κάνοντας ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα.

Ολυμπιακός - Ρίζεσπορ 1-0
INTIME SPORTS

Ο αγώνας

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα, έχοντας δυο αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το φιλικό κόντρα στην Ντούκλα Πράγας και αφορούσε τους Βούρο και Ντοσεβί, που ξεκίνησαν στην 11άδα, ο πρώτος στο πλάι του Αυλωνίτη και ο Γάλλος στο δεξί άκρο. Οι Πειραιώτες από το ξεκίνημα έδειξαν διάθεση να πιέσουν ψηλά με τα χαφ τους και τον Φράνκο Χάρα, ο οποίος ήταν μέσα στις φάσεις και σε τέσσερις περιπτώσεις προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να σκοράρει.

Η Ρίζεσπορ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με τον Ρομπέρτο να... βλέπει απλά το ματς, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού δεν πιέστηκε και οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούσαν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα και να βρουν χώρους να επιτεθούν και να απειλήσουν τόσο από τον άξονα όσο και από τα δυο άκρα.

Οι φάσεις έγιναν από τους "ερυθρόλευκους", όμως το γκολ δεν ήρθε, αφού ο Χάρα είτε δεν βρήκε στόχο είτε νικήθηκε από τον Ιτάνζ, ενώ ο Ντοσεβί είχε δοκάρι σε σέντρα του Ντομίνγκες (21'). Πολύ καλός και ο Σαλίνο με αρκετά κατεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή, ο Φορτούνης "αεράτος" και ορεξάτος, ενώ το παιχνίδι περνούσε πολύ από τον "Τσόρι" που αναμφίβολα αποτελεί τον ιθύνοντα νου των Πειραιωτών και σημείο αναφοράς στο οργανωτικό κομμάτι.

Ολυμπιακός - Ρίζεσπορ 1-0
INTIME SPORTS

Στο δεύτερο μέρος, έγιναν αρκετές αλλαγές από τον Σίλβα, θέλοντας να δει και ορισμένα άλλα πράγματα. Οι Κασάμι, Ελαμπντελαουί και Ντουρμάζ μπήκαν στο γήπεδο αντί των Ζντιελάρ, Σαλίνο και Ντοσεβί, ενώ ο Καπίνο έκανε το ντεμπούτο του, μπαίνοντας στην θέση του Ρομπέρτο. Πολλές αλλαγές και από τους Τούρκους, που μια ημέρα πριν είχαν παίξει με την Φίτεσε (ήττα με 1-0) και ως εκ τούτου ήθελε να φρεσκάρει την ομάδα του. Εντούτοις, ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι αυτός που έψαξε με πιο ορθολογικό τρόπο το γκολ.

Η πίεση αυξανόταν όσο κυλούσαν τα λεπτά, με τους Φουστέρ και ο Κολοβό να μπαίνουν στο γήπεδο στο 62' αντί των Ντομίνγκες και Φορτούνη. Ο διεθνής άσος κέρδισε πέναλτι δευτερόλεπτα μετά, αλλά ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι από την άσπρη βούλα. Ο ίδιος όμως... ρέφαρε το λάθος του με γκολ, το οποίο προήλθε από την δική του οξυδέρκεια να κυνηγήσει την φάση στο γύρισμα του Ομποαμπονά και με πλασέ έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό, το οποίο εδικαιούτο. Ο Ολαϊτάν στο 90' είχε το τρίτο δοκάρι για τους Πειραιώτες σε γύρισμα του Γιαταμπαρέ, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.

Ολυμπιακός - Ρίζεσπορ 1-0
INTIME SPORTS

Η σύνθεση και οι αλλαγές του Ολυμπιακού:

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα):Ρομπέρτο (46’ Καπίνο), Μαζουακού (71’ Σαλίνο), Αυλωνίτης, Βούρος, Σαλίνο (46’ Ελαμπντελαουΐ), Ζντίελαρ (46’ Κασάμι), Μπουχαλάκης (73’ Γιαταμπαρέ), Ντοσεβί (46’ Ντουρμάζ), Φορτούνης (62’ Κολοβός), Ντομίνγκες (62’ Φουστέρ), Χάρα (71’ Ολαϊτάν).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ