ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Παρτίζαν: Η μάχη των αιθέρων

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÑÔÉÆÁÍ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / PARTIZAN - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÑÔÉÆÁÍ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / PARTIZAN - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Είναι αλήθεια πιο κοντή ομάδα ο Ολυμπιακός από την Παρτίζαν; Τι λένε οι αριθμοί και οι μέσοι όροι με βάση τις πιθανές 11άδες των δυο ομάδων στον αποψινό αγώνα στο Φάληρο. Το Sport24.gr έχει τις απαντήσεις.

Πολύς λόγος έγινε στη χθεσινή (1/8) συνέντευξη Τύπου του Μπέσνικ Χάσι ενόψει του αγώνα με την Παρτίζαν για τα προκριματικά του Champions League αναφορικά με τα... ύψη των δυο ομάδων.

Μάλιστα, ο κόουτς των Πειραιωτών ρωτήθηκε σχετικά και ανέφερε πως η ομάδα του υπολείπεται των Σέρβων στο συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά ίσως αυτό αλλάξει στον αποψινό αγώνα (2/8, 21:45) στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

"Είναι αλήθεια ότι ίσως υστερούμε σε ύψος, αλλά αν έχεις την μπάλα σε σωστό σημείο και ελέγχεις την μπάλα, δεν θα σου στοιχίσει. Μπορούσαμε στο πρώτο παιχνίδι να δεχτούμε κίνδυνο σε κάποιες φάσεις, αλλά είμαι ικανοποιημένος από το πως αντιδράσαμε.

Μπορεί η ομάδα μας να είναι και ψηλότερη. Έχουμε ψηλούς παίκτες και μπορεί να τους δούμε αύριο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάσι, ενώ για το αν θα παίξει ο Βούκοβιτς, που είναι ο ψηλότερος παίκτης της ομάδας, με εξαίρεση τον Καπίνο, απάντησε:

"Έχουμε ψηλούς παίκτες. Είναι πιθανό να παίξουν πολλοί από τα ψηλά παιδιά που έχουμε. Μπορεί και κάποιος κοντός όπως είπατε να τοποθετηθεί και να κάνει καλή δουλειά".

Το Sport24.gr έβαλε κάτω τις δυο πιθανές 11άδες των δυο ομάδων και έκανε σύγκριση στα ύψη τους. Η αλήθεια είναι πως οι Σέρβοι δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο προβάδισμα έναντι του Ολυμπιακού, τουλάχιστον όπως αποτυπώνεται στους μέσους όρους.

Εξαιρώντας τους δυο τερματοφύλακες, οι οποίοι μάλιστα έχουν το ίδιο ύψος (1 μέτρο και 96 εκατοστά είναι οι Καπίνο και Κλάγιτς), η διαφορά του Ολυμπιακού με την Παρτιζάν είναι μόλις ένα εκατοστό υπέρ των αποψινών φιλοξενούμενων. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι έχουν μέσο όρο 1.79μ. και οι φιλοξενούμενοι 1.80μ.

Θα πει κάποιος πως οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, εντούτοις δεν είναι δα και κάποια διαφορά για να μπορεί να σταθεί κάποιος και να θεωρήσει πως οι Σέρβοι έχουν το πάνω χέρι στον αέρα έναντι των "ερυθρολεύκων".

Το θέμα είναι οι σωστές τοποθετήσεις, τα κατάλληλα μαρκαρίσματα, η απόλυτη συγκέντρωση, το σωστό τάιμινγκ στις επαφές με την μπάλα, όταν αυτή βρίσκεται ψηλά και η πενιχρή διαφορά ύψους... εξανεμίζεται.

Μάλιστα, η τετράδα της "ερυθρόλευκης" άμυνας φτάνει το 1.81μ. μέσο όρο, ξεπερνώντας αυτόν της υπόλοιπης ομάδας, με τον Φιγκέιρας να είναι αυτός που... ρίχνει το νούμερο λόγω του ότι είναι μόλις 170 εκατοστά. Βέβαια, όσο ύψος του λείπει, τόσο τσαμπουκά έχει, μπαίνοντας με περίσσιο πάθος σε κάθε φάση, δίχως να λογαριάζει ποιον έχει απέναντί του.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ 11ΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΟΙ ΟΡΟΙ ΥΨΟΥΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Καπίνο: 1.96μ.

Φιγκέιρας: 1.70μ.

Ρέτσος: 1.85μ.

Βούκοβιτς: 1.95μ.

Κούτρης: 1.75μ.

Ρομαό: 1.80μ.

Οφόε: 1.85μ.

Φορτούνης: 1.83μ.

Μάριν: 1.70μ.

Καρσελά: 1.76μ.

Μπεν: 1.73μ.

Μέσος όρος: 1.79μ. (εξαιρείται ο τερματοφύλακας)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Κλάγιτς: 1.96μ.

Βουλίτσεβιτς: 1.76μ.

Τσίρκοβιτς: 1.92μ.

Όστοϊτς: 1.86μ.

Μίλετιτς: 1.81μ.

Έβερτον: 1.73μ.

Κόσοβιτς: 1.78μ.

Γιάνκοβιτς: 1.75μ.

Πάντιτς: 1.80μ.

Τζούρτζεβιτς: 1.81μ.

Ταβάμπα: 1.89μ.

Μέσος όρος: 1.80μ. (εξαιρείται ο τερματοφύλακας)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ