ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 3-0

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 3-0
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 3-0 του ΟΦΗ στο Φάληρο και πάει με καλή ψυχολογία στο ματς της Τρίτης (16/9) με την Ατλέτικο. Στοίχισαν στον ΟΦΗ οι πολλές απουσίες.

Δίχως να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ του ΟΦΗ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League. Με αυτό τον τρόπο οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης και με αυτογκόλ του Αντελέγιε στο 22', άνοιξαν το σκορ. Ακολούθησαν τα τέρματα των Ντουρμάζ (44') και Ντομίνγκες (54') για το τελικό 3-0.

Ο ΟΦΗ του Τζενάρο Γκατούζο ήταν φανερά επηρεασμένος από τις αρκετές απουσίες και δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι στο Φάληρο. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τους Κρητικούς μετά από αυτή με την Βέροια εντός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική.

Για την ομάδα του Μίτσελ αυτό το αποτέλεσμα ήταν μια καλή ψυχολογική ένεση ενόψει της μάχης με την Ατλέτικο Μαδρίτης την Τρίτη (16/9, 21:45) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδ/ου)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Πιερίας), Χρήστος Ακρίβος (ΕΠΣ Αθηνών)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ, Αφελάι (68' Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (57' Μπενίτες), Διαμαντάκος (55' Μήτρογλου).

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μπανούσης (62' Κάλαϊτζιτς), Μονιάκης, Κλέιτον (61' Φερούζ), Λαμπρόπουλος, Μεϊτέ, Περογαμβράκης (79' Ροβίθης), Στάθης, Μακρής.

Γκολ: 22' αυτ. Αντελέγιε, 44' Ντουρμάζ, 54' Ντομίνγκες

Κάρτες: 40' Διαμαντάκος / 12' Μπανούσης, 40' Αντελέγιε

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ανασκόπηση

Με σύστημα 5-4-1 παρατάχθηκε ο ΟΦΗ στο "Γ. Καραϊσκάκης", έχοντας ξεκάθαρα ως πρωταρχικό στόχο να κλείσει όλους τους χώρους προς την εστία του Λόρια. Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης αλλά δυσκολευόταν στην δημιουργία φάσεων εντός της αντίπαλης περιοχής. Στο 20' η κατοχή ήταν 75%-25% για τους γηπεδούχους με μοναδική κλασική ευκαιρία αυτή του 14ου λεπτού με τον Λόρια να αντιδρά σωστά στην κεφαλιά του Ντομίνγκες από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ωστόσο στο 22' και με τον Μαζουακού να σεντράρει από αριστερά, ο Αντελέγιε στην προσπάθεια του να απομακρύνει πέτυχε την ιδανική... λόμπα κρεμώντας τον γκολκίπερ της ομάδας του! Παρά το 1-0 υπέρ των "ερυθρολεύκων", ο ΟΦΗ δεν άλλαξε την τακτική του και συνέχιζε να δίνει έμφαση στο αμυντικό κομμάτι με αποτέλεσμα να είναι εντελώς ακίνδυνος επιθετικά.

Από μια ακόμη σέντρα του Μαζουακού στο 44' ήρθε και το 2-0, με τον Ντουρμάζ να πλασάρει σε κενή εστία μετά την άστοχη έξοδο του Λόρια. Με αυτό το σκορ έκλεισε το πρώτο 45λεπτο.

Κερδίστε 4 εισιτήρια για το Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Λόρια να πραγματοποιεί δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις σε ισάριθμες προσπάθειες (48', 50') του Κασάμι εκτός περιοχής. Ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 54', όταν ο Ντομίνγκες με εκπληκτικό δεξί σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό παράθυρο της εστίας του ΟΦΗ για το 3-0.

Από το 57' και μετά ο Ολυμπιακός είχε ως επιθετικό δίδυμο τους Μπενίτες και Μήτρογλου, με τον Παραγουανό να έχει προσπάθεια στο δοκάρι στο 63ο λεπτό. Το ματς κυλούσε με τους "ερυθρόλευκους" να ψάχνουν ένα τέταρτο γκολ και τον ΟΦΗ να μην έχει τρόπο αντίδρασης για να αλλάξει κάτι στο ματς.

Με τον Λόρια να κάνει τρεις ακόμη εξαιρετικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Μπουχαλάκη και Μήτρογλου (δις), το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου. Το 3-0 όπως διαμορφώθηκε από το 54' σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Η φάση του αγώνα

Αναμφίβολα αυτή του 22', όταν ο Αντελέγιε με το δεξί πέτυχε ένα απίθανο αυτογκόλ με το οποίο ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Η άτυχη στιγμή του στόπερ των Κρητικών ενδεχομένως να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ροή της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 3-0
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Η επιτυχία του ήταν πως πέρασε απαρατήρητος κατά την διάρκεια του 90λεπτου στο Φάληρο. Έκανε 3-4 λαθάκια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε την ροή του αγώνα. Σωστός και στον πειθαρχικό έλεγχο ο Σιδηρόπουλος.

Μας άρεσε

Στο ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Σωστές τοποθετήσεις, πολύ καλές μεταβιβάσεις και πλήρης έλεγχος του χώρου του. Πίεση σίγουρα δεν συνάντησε, όμως για παίκτη που κάνει την πρώτη του εμφάνιση έδειξε πολύ καλά δείγματα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Αρτούρ Μαζουακού δείχνει να κουβαλάει μπόλικο ποδοσφαιρικό ταλέντο, ενώ δείχνει μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι παρά τα μόλις 21 του χρόνια. Από τα δικά του πόδια προήλθαν τα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού στο ματς και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους για τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 3-0
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η αφλογιστία των επιθετικών του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες είχαν αρκετές ευκαιρίες στην επανάληψη μπροστά από τον Λόρια, αλλά κανείς από τους Διαμαντάκο, Μήτρογλου και Μπενίτες δεν μπόρεσε να σκοράρει. Την λύση έδωσαν οι μέσοι, ωστόσο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που οι ευκαιρίες δεν θα είναι τόσες πολλές, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί τα γκολ των σέντερ φορ του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ