ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: ο έλεγχος των δανεικών στο πρώτο μισό της σεζόν

Ολυμπιακός: ο έλεγχος των δανεικών στο πρώτο μισό της σεζόν

Το Sport24.gr καταγράφει την παρουσία των 15 δανεικών του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ποιοι ξεχωρίζουν και αυτοί που κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

Με το πρώτο μισό της σεζόν να έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, το Sport24.gr προχωράει στον έλεγχο των 15 συνολικά δανεικών του Ολυμπιακού, οι οποίοι αγωνίζονται σε συλλόγους της Ελλάδας (4) και του εξωτερικού (10).

Γιάννης Γιαννιώτας, Κωνσταντίνος Τσιμίκας, Κωνσταντίνος Λαΐφης, Γιώργος Μανθάτης, Νίκολας Μαρτίνες, Δημήτρης Γούτας, Tαρίκ Ελιουνούσι, Μανώλης Σιώπης, Σπύρος Ρισβάνης, Κιαζίμ Λάτσι, Μανώλης Σάλιακας, Αντώνης Καραγεώργης, Νίκος Βέργος, Τάσος Καραμάνος, Μπρούνο Βιάνα, σχηματίζουν την λίστα των δανεικών.

Από το σύνολο αυτό των ποδοσφαιριστών, οι επτά αγωνίζονται στην άμυνα (πέντε στόπερ), τρεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τρεις είναι ακραίοι επιθετικοί και δύο οι κεντρικοί επιθετικοί.

Από τους 15 δανεικούς, οι 11 είναι Έλληνες και οι τρεις εν ενεργεία διεθνής. Σιώπης και Γιαννιώτας με τα γαλανόλευκα, ο Λαΐφης με την Κύπρο. Σάλιακας, Ρισβάνης, Γούτας, Τσιμίκας, Μανθάτης και Βέργος έχουν σημαντικό πέρασμα από τις "μικρές" εθνικές. Ο Λάτσι είναι επίσης διεθνής με τις U-17, U-19 & U-21 της Αλβανίας και Ελιουνούσι καλείται σε σταθερή βάση στην εθνική Νορβηγίας.

ΤΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να έχει φτάσει στα μισά, οι παίκτες που ξεχωρίζουν μέσα από την δεξαμενή των δανεικών, είναι αυτοί που αγωνίζονται στην άμυνα.

Ρισβάνης, Λαΐφης και Βιάνα, παίζοντας σε Ατρόμητο, Σταντάρ Λιέγης και Μπράγκα αντίστοιχα, είναι τρεις στόπερ που πραγματοποιούν πολύ καλές εμφανίσεις έχοντας φυσικά φανέλα βασικού.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο Κύπριος, όσο και ο Βραζιλιάνος στόπερ που αγωνίζονται στο εξωτερικό έχουν κινήσει το σοβαρό ενδιαφέρον συλλόγων ανά την Ευρώπη και όχι μόνο.

Για τον Λαΐφη δεν είναι έκπληξη, αφού από την πρώτη του σεζόν στο Βέλγιο είχε αφήσει τα διαπιστευτήρια του, ωστόσο για τον Βιάνα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη που ίσως φέρει πίσω τα χρήματα που ξόδεψαν οι Πειραιώτες ή έστω περιορίσει τη χασούρα.

Ο Ολυμπιακός έδωσε 2 εκατ. ευρώ στην Κρουζέιρο τον Αύγουστο του 2016 και απέκτησε τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού, που δεν ικανοποίησε στην πρώτη του σεζόν με τα ερυθρόλευκα και έτσι παραχωρήθηκε δανεικός στην πορτογαλική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. Ο Βιάνα μετρά ήδη 14 ματς με την Μπράγκα (3 γκολ) και Λαΐφης έφτασε τα 22 με την Σταντάρ Λιέγης.

Ο Ρισβάνης από την πλευρά του κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στο καταπληκτικό πρώτο μισό της σεζόν για τον Ατρόμητο, που βρίσκει την ομάδα του Περιστερίου στην 4η θέση της βαθμολογίας και μόλις στο -2 από τον Ολυμπιακό και την κορυφή, με την δεύτερη καλύτερη άμυνα (8 γκολ παθητικό) πίσω από τον ΠΑΟΚ (7).

Ο Γούτας συμπληρώνει το καρέ των στόπερ με 12 συμμετοχές (2 γκολ) στην Σεντ Τρούιντεν, ενώ ο αριστερός μπακ Τσιμίκας έχει παίξει 20 παιχνίδια (2 γκολ, 3 ασίστ) με τη φανέλα της Βίλεμ στην Ολλανδία.

ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Αξιοπρόσεκτες οι 14 συμμετοχές του Καζίμ Λάτσι στην Ligue 2 με την Αζαξιό, ενώ ο Γιαννιώτας μετά το εκρηκτικό του ξεκίνημα στη Βαγιαδολίδ, έμεινε πολύ χαμηλά σε χρόνο συμμετοχής (446 λεπτά μέσα από 13 συμμετοχές - 3 γκολ & 2 ασίστ).

Πλέον δυσάρεστη έκπληξη η απογοητευτική παρουσία του Ελιουνούσι στην Κάραμπαχ, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκαν στο πρώτο μισό της σεζόν οι Βέργος και Καραμάνος.

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΛΕΠΤΑ ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ
Μανώλης Σάλιακας Δεξί μπακ Κισσαμικός 5 370 1 -
Αντώνης Καραγεώργης Στόπερ Κισσαμικός - - - -
Σπύρος Ρισβάνης Στόπερ Ατρόμητος 15 1278 - -
Δημήτρης Γούτας Στόπερ Σ. Τρούιντεν 12 1020 2 -
Κώστας Λαΐφης Στόπερ Σταντάρ Λ. 22 1980 - 1
Μπρούνο Βιάνα Στόπερ Μπράγκα 14 1260 3 1
Κώστας Τσιμίκας Αρ. μπακ Βίλεμ 20 1739 2 3
Καζίμ Λάτσι Κεντρικός χαφ Αζαξιό 14 476 2 -
Μανώλης Σιώπης Κεντρικός χαφ Πανιώνιος 14 934 - -
Νίκολας Μαρτίνες Κεντρικός χαφ Απόλλων Λ. 14 699 4 1
Ταρίκ Ελιουνούσι Εξτρέμ Κάραμπαχ 7 370 - -
Γιάννης Γιαννιώτας Εξτρέμ Βαγιαδολίδ 13 446 3 2
Γιώργος Μανθάτης Εξτρέμ ΠΑΣ Γιάννινα 16 903 - 1
Νίκος Βέργος Επιθετικός Βάσας 6 321 1 1
Τάσος Καραμάνος Επιθετικός Ρίο Άβε 10 432 - 1

* Δανεικοί στον ΑΟΧ Κισσαμικό είναι ακόμη έξι παίκτες του Ολυμπιακού που πέρσι αγωνίζονταν στα τμήματα υποδομής των "ερυθρολεύκων". Πρόκειται για τους Ξύδα (επιθετικός με 8 συμ. - 5 γκολ, 624'), Τασιούλη (μέσος με 3 συμ., 116'), Φουάση (αριστερός μπακ με 1 συμ., 65'), Μεγαρίτη (αμυντικός μέσος με 3 συμ., 194'), Γαβαλά (τερματοφύλακας) και Τόλι (δεξί μπακ & στόπερ με 8 συμ., 720').

Οι δανεικοί του Ολυμπιακού στον χάρτη:

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ