ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Ντινάμο Κιέβου 1-1

Ολυμπιακός - Ντινάμο Κιέβου 1-1
INTIME SPORTS

Ισόπαλο (1-1) έληξε το δεύτερο φιλικό του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους, αγωνιζόμενος με την Ντινάμο Κιέβου. Ο Αυλωνίτης ήταν ο σκόρερ, άρεσε ο Κασάμι, πειραματισμοί από Μίτσελ.

Μπορεί να ακούγεται (και να είναι) κλισέ, αλλά τα φιλικά είναι περισσότερο για τους προπονητές και λιγότερο για τον κόσμο. Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους παίκτες να ξεμουδιάσουν από τις σκληρές προπονήσεις και να βγάλουν ορισμένα απ' αυτά που δουλεύουν στις προπονήσεις, αλλά και για τον εκάστοτε κόουτς να κάνει τις δοκιμές του και τους πειραματισμούς του.

Μπείτε εδώ και δείτε το Live του αγώνα

Ως τέτοιο, λοιπόν, πρέπει να αντιμετωπιστεί και το δεύτερο φιλικό του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους, με τους Πειραιώτες να μένουν στο 1-1 με την Ντινάμο Κιέβου και να εμφανίζουν ένα (ελαφρώς) καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με εκείνο απέναντι στην Κράσνονταρ το περασμένο Σάββατο.

Ο Μίτσελ δοκίμασε και πάλι όλους τους παίκτες του, έχοντας άλλη ομάδα στο πρώτο μέρος και άλλη στο δεύτερο, θέλοντας να δει ορισμένα πράγματα. Σίγουρα χρειάζονται πολλή δουλειά ακόμα οι Πειραιώτες, όμως έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Άλλωστε, με αρκετά διαφοροποιημένο ρόστερ θα εμφανιστούν στο ξεκίνημα της νέας περιόδου.

Ο Αυλωνίτης ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ των περσινών πρωταθλητών από εκτέλεση φάουλ του Κασάμι (41'), ο οποίος είχε αρκετά καλή απόδοση και έδειξε θετικά στοιχεία όσο αγωνίστηκε, για να ισοφαρίσουν στο 55' οι Ουκρανοί με κεφαλιά του Μποκανί.

Ολυμπιακός - Ντινάμο Κιέβου 1-1
INTIME SPORTS

Ο αγώνας

Ο Μίτσελ επέλεξε να ξεκινήσει με σύστημα 4-5-1, έχοντας τον Ρομπέρτο στο τέρμα, τους Ελαμπντελαουί, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Αυλωνίτη, Λυκογιάννη στην άμυνα, τους Σιόβα, Κασάμι, Φουστέρ, Ντοσεβί και Βέργο στη μεσαία γραμμή και τον Διαμαντάκο στην επίθεση.

Αν κάτι έλειπε από τα πρώτα λεπτά, ήταν ο ρυθμός, με τις δυο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και να αδυνατούν να φτιάξουν φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, αν και σαφώς υπήρχαν δικαιολογίες.

Οι Πειραιώτες είχαν ένα σχήμα που δύσκολα θα το δούμε ποτέ σε επίσημο αγώνα, με τον Ισπανό κόουτς να τσεκάρει ορισμένα πράγματα που ήθελε ενόψει της συνέχειας. Άλλωστει, τα παιχνίδια αυτά είναι για τους προπονητές, προκειμένου να βγάζουν τα συμπεράσματά τους και να διορθώνουν τα κακώς κείμενα.

Οι Ουκρανοί ήταν πιο δραστήριοι από τον Ολυμπιακό όσο κυλούσαν τα λεπτά, αλλά η κλάση του Ρομπέρτο και η αστοχία τους κρατούσαν το 0-0. Ο Γιαρμολένκο ήταν πολύ δραστήριος για την Ντινάμο, η οποία φόρτωνε κυρίως τη δεξιά της πλευρά, με τον Λυκογιάννη να έχει αρκετή δουλειά.

Όσο για τον Ολυμπιακό, έλειπε εμφανώς η δημιουργικότητα του Ντομίνγκες, με τον Κασάμι να έχει διάθεση (εκτελούσε όλα τα στημένα), αλλά να μην είναι ο ρόλος του να φτιάχνει παιχνίδι, ο Φουστέρ δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες, ενώ ο Βέργος δυσκολευόταν σε ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Πάντως, οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με εξαιρετική προβολή του Αυλωνίτη (41') έπειτα από πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Κασάμι.

Ολυμπιακός - Ντινάμο Κιέβου 1-1
INTIME SPORTS

Στην επανάληψη, έγιναν δέκα αλλαγές (πλην Ρομπέρτο), με τον Γκαζαριάν να παίξει αριστερά και μπροστά από τον Μπονγκ, οι Σαλίνο και Κολοβός στα δεξιά και οι Αμπιντάλ - Βούρος ανάμεσά τους. Οι Μπουχαλάκης και Γιαταμπαρέ στη μεσαία γραμμή και ο Σαβιόλα πίσω από τον Παπάζογλου.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε πάντως, με την Ντινάμο να είναι πιο απειλητική μπροστά και αφού πρώτα έστειλε το μήνυμά της με το δοκάρι του Καλίντβιντσεφ (53'), για να έρθει δυο λεπτά μετά ο Μποκανί και να νικήσει στον αέρα τον Σαλίνο, κάνοντας το 1-1. Οι Ουκρανοί άξιζαν ένα γκολ βάσει των ευκαιριών τους και το πέτυχαν...

Οι "ερυθρόλευκοι" θέλησαν να βγουν από το καβούκι τους και απείλησαν στο 65' με τον Παπάζογλου, ο οποίος αστόχησε από καλή θέση, για να δοκιμάσει στην συνέχεια ο Μποκανί (77') τα αντανακλαστικά του Χουτεσιώτη (είχε περάσει αντί του Ρομπέρτο), που διατήρησε το 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε του ματς, μιας και δεν έγιναν άλλες αξιόλογες φάσεις.

Την Παρασκευή, αναχωρούν για την Ελλάδα οι Πειραιώτες, ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία τους για το τουρνουά στην Αμερική. Επόμενο φιλικό ματς είναι αυτό κόντρα στη Μίλαν, στο Τορόντο του Καναδά, στις 24 Ιουλίου.

Ολυμπιακός - Ντινάμο Κιέβου 1-1
INTIME SPORTS

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Παπαδόπουλος, Αυλωνίτης, Λυκογιάννης, Σιόβας, Κασάμι, Φουστέρ, Ντοσεβί, Βέργος, Διαμαντάκος.

Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι: Χουτεσιώτης (69'), Σαβιόλα (46'), Γκαζαριάν (46'), Αμπιντάλ (46'), Βούρος (46'), Σαλίνο (46'), Παπάζογλου (46'), Κολοβός (46'), Μπουχαλάκης (46'), Γιαταμπαρέ (46'), Μπονγκ (46').

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σοβκόβσκι, Σίλβα, Ντράγκοβιτς, Βίντα, Μακαρένκο, Μπέζους, Ρουμπάλκα, Τσουρίκοφ, Μπελχαντά, Γιαρμολένκο, Μποκανί.

Στον πάγκο βρέθηκαν οι: Ρούντκο, Σελίν, Λιούλκα, Βουκόγεβιτς, Σιντόρτσουκ, Χούσιεφ, Χαρούνα, Καλίτβιντσεφ, Μπουγιάλσκι, Μπερτόλιο, Κράβετς, Τσιγκάνκοφ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ