ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου 3-1

Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου 3-1
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 3-1 της Νίκης Βόλου για την 1η αγωνιστική της Super League, χάρη σε τέρματα των Κασάμι (11'), Διαμαντάκου (28') και Αφελάι (32'). Μείωσε για τους νεοφώτιστους ο Σκουρτάι (57').

Νικηφόρα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις για την περίοδο 2014-15, επικρατώντας με σκορ 3-1 της Νίκης Βόλου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Super League.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν οκτώ νέους παίκτες στην ενδεκάδα τους σε σχέση με την περσινή σεζόν, και είδαν τρεις... πρωτομεφανιζόμενους (Κασάμι, Διαμαντάκος, Αφελάι) να σκοράρουν ισάριθμα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, που έκλεισε με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μέρος των δυνατοτήτων τους στην επανάληψη όταν βρήκαν ένα πολύ ωραίο τέρμα με δράστη τον Σκουρτάι, ενώ είχαν άλλες 2-3 καλές στιγμές να σκοράρουν.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46' Παπαδόπουλος), Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Κασάμι, Ντοσεβί, Αφελάι (60' Γκαζαριάν), Ντομίνγκες, Διαμαντάκος (70' Μπενίτες).

Νίκη Βόλου (Βλουτ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος, Ίβενς, Μαχλελής, Μέτσε, Λάουξ, Μουζακίτης (46' Κοτσαρίδης), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης, Σκουρτάι.

Γκολ: 11' Κασάμι, 28' Διαμαντάκος, 32' Αφελάι / 57' Σκουρτάι

Κάρτες: 80' Ντομίνγκες, 85' Παπαδόπουλος / 28' Σκουρτάι, 33' Γιαννιτσάνης, 85' Νικλητσιώτης

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα από τον Νίκο Συριώδη

Υπόθεση 21 λεπτών

Όπως ήταν αναμενόμενο, ή και φυσιολογικό αν θέλετε, πρώτος στόχος της Νίκης Βόλου στο "Γ. Καραϊσκάκης" ήταν να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Οι νεοφώτιστοι είχαν το δυσκολότερο δυνατό έργο στην πρεμιέρα της Super League, καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον περσινό Πρωταθλητή Ελλάδας που φυσικά και ήθελε να ξεκινήσει με νίκη τις επίσημες υποχρεώσεις του και μάλιστα εντός έδρας.

Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα πήραν τα ηνία του αγώνα και αφού προειδοποίησαν τρεις φορές στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Ντομίνγκες (δις) και Ντοσεβί, βρήκαν το πρώτο τους γκολ στο 11' με αριστερή φωτοβολίδα του Κασάμι από τα 25 περίπου μέτρα.

Στο 28' ο Διαμαντάκος πήρε το ριμπάουντ από κεφαλιά του Εντινγκά (κόρνερ του Ντομίνγκες) και διπλασίασε τα τέρματα των "ερυθρολεύκων", πριν ο Αφελάι βγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας στο 32' και με ψύχραιμο πλασέ γράψει το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ανήμποροι στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων έμοιαζε - και ήταν - πολύ μεγάλη.

Ο Ολυμπιακός δεν έβγαζε φωτιές στο παιχνίδι του, ούτε είχε συνέχεια καλό ρυθμό, γεγονός ωστόσο απόλυτα φυσιολογικό για την εποχή αλλά και απόρροια της ενδεκάδας των Πειραιωτών που είχε μόλις τρεις ίδιους παίκτες σε σχέση με πέρσι: τους Ρομπέρτο, Ντομίνγκες και Εντινγκά.

Η Νίκη Βόλου απείλησε ουσιαστικά μόνο στην φάση του 25', όταν ο Μουζακίτης επιχείρησε ανεπιτυχώς από δύσκολη γωνία να νικήσει τον Ρομπέρτο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 3-0.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ρομπέρτο με εκπληκτική επέμβαση σε καρφωτή κεφαλιά του Γιαννιτσάνη στέρησε ένα γκολ στους φιλοξενούμενους, που μπήκαν με πιο επιθετική διάθεση στο ματς σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Η επιλογή τους αυτή δικαιώθηκε στο 57', όταν σε ταχύτατη αντεπίθεση ο Σκουρτάι με εξαιρετική ενέργεια απέφυγε τους Παπαδόπουλο αλλά και Αμπιντάλ, νίκησε τον Ρομπέρτο και μείωσε σε 3-1.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε την διάθεση και την αποτελεσματικότητα του αρχικού 45λεπτου, αντίθετα οι νεοφώτιστοι δίχως το άγχος του αποτελέσματος πλέον, έδειξαν πιο ορεξάτοι. Κανείς πάντως δεν κατάφερε να βρει ξανά δίχτυα μέχρι το τέλος και παρά τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν.

Το τελευταίο σφύριγμα του Δασκαλόπουλου βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με σκορ 3-1 και τον Μίτσελ να έχει λόγους να χαμογελά αλλά και να προβληματίζεται. Το ίδιο ισχύει και για τον Βλουτ που πρέπει να διορθώσει αρκετά πράγματα στην ομάδα προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή της ομάδας του στην Super League.

Η φάση του αγώνα

Στο 47' ο Γιαννιτσάνης βρέθηκε ένα μέτρο μέσα από το ύψος του πέναλτι, σηκώθηκε σε σωστό χρόνο και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Ρομπέρτο. 9/10 φορές αυτή η φάση καταλήγει σε γκολ, όμως ο άσος της Νίκης Βόλου είδε τον Ισπανό γκολκίπερ να του στερεί την χαρά του σκόρερ με μια τρομερή επέμβαση.

Ο διαιτητής

Του έφυγαν 3-4 φάσεις στο παιχνίδι αλλά μέχρι εκεί. Σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, ενώ διαχειρίστηκε με ψυχραιμία κάποιες στιγμές έντασης. Ήσυχο βράδυ για τον Δασκαλόπουλο και τους βοηθούς του Αλεξέα και Σταυρουλάκη.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Παϊτίμ Κασάμι κουβαλάει ποδοσφαιρική τρέλα, έχει κάποιες στιγμές επιπολαιότητας αλλά είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος κεντρικός μέσος. Άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό βολέ από τα 25 μέτρα, είχε ορισμένες καταπληκτικές μεταβιβάσεις, ιδιαίτερα μακρινές, ενώ προσπάθησε να φανεί συνεπής και στα ανασταλτικά του καθήκοντα βάζοντας μπόλικη δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες.

Μας άρεσε

Πέρσι ο Χοσέ Χολέμπας έπαιζε χωρίς... αντίπαλο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Φέτος θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό από τον Αρτούρ Μαζουακού. Ο 21χρονος μπακ έχει ταχύτητα, σωστές επιλογές στο παιχνίδι του και έντονες επιθετικές τάσεις. Ο Μίτσελ φέτος θα έχει δύο ουσιαστικές λύσεις στην θέση του αριστερού μπακ και την ευχέρεια να δίνει ανάσες στον πιο έμπειρο Χολέμπας, που μέσα στην σεζόν θα κουβαλάει και την κούραση από το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου 3-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ο Λάουξ ήταν από τις λεγόμενες καλές μεταγραφές της Νίκης Βόλου, ωστόσο η βραδιά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ήταν δύσκολη για τον μέσο των φιλοξενούμενων. Αργές αντιδράσεις, κακές μεταβιβάσεις και ανασταλτικά προβλήματα είχε ο Λάουξ, που θα πρέπει να βελτιωθεί προκειμένου να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες των ανθρώπων της Νίκης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ