ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Μπρέντα 1-2

Ολυμπιακός - Μπρέντα 1-2
INTIME SPORTS

Πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό στο τέταρτο φιλικό του, με θύτη την Μπρέντα (2-1). Εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι", τα έκαναν "μούσκεμα" στο δεύτερο, όπου τους τιμώρησε ο νεαρός Σχαλκ.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε εντυπωσίασαν στο 1ο ημίχρονο, όπου με πρωταγωνιστές τους Φετφατζίδη, Ιμπαγάσα, Γκρμπιτς, Φουστέρ και Μιραλάς, κυριάρχησαν απόλυτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Το γκολ ήρθε στο 39ο λεπτό από εξαιρετικό συνδυασμό του Φετφατζίδη με τον Μιραλάς, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις μία φορά.

Ωστόσο, το 2ο ημίχρονο, σε σχέση με το πρώτο, ήταν η... μέρα με τη νύχτα για τους Πειραιώτες. Αποκομμένες εντελώς οι γραμμές μεταξύ τους, έδωσαν το δικαίωμα στους Ολλανδούς να γίνουν απειλητικοί και μάλιστα με δύο γκολ του νεαρού Σχαλκ, να πάρουν τη νίκη με 2-1.

Οι υπέροχοι συνδυασμοί του πρώτου μέρους έδωσαν τη θέση τους σε τραγικά λάθη στο κέντρο και στην άμυνα, ενώ δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ, με εξαίρεση ένα ωραίο σουτ του Φουστέρ, ο οποίος ήταν και ο μόνος που... άντεξε σε όλο το 90λεπτο.

Γήπεδο: "Rat Verlegh Stadion"

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βαλβέρδε): Δασκαλάκης, Μανιάτης, Παπάζογλου (74' Παπαδόπουλος), Μαρκάνο (81' Ουρτάδο), Βαλεριάνος, Μοδέστο, Ιμπαγάσα (66' Σουμπίνιο), Γκρμπιτς (74' Κατάι), Φετφατζίδης, Φουστέρ, Μιραλάς (74' Πάντελιτς)

ΜΠΡΕΝΤΑ (Κάρελσε): Τεν Ρόουβελαρ, Κούντερς, Χόρτερ, Λάουκς (46' Μποτέγκιν), Μπάους, Μπονεβάτσια (61' Μπαϊράμ), Γκούντελ, Σχίλντερ, Λούρλινγκ, Γιόζεφζον (70' Σχαλκ), Αμόα

Γκολ: 39' Μιραλάς / 73', 81' Σχαλκ

Κίτρινες κάρτες: Παπάζογλου, Μοδέστο / Χόρτερ

Ο αγώνας

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καταιγιστικοί στο α' μέρος, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τους. Μπορεί το πρώτο δεκάλεπτο να είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική.

Στο 15ο λεπτό, η ομαδικότητα των Ιμπαγάσα και Φουστέρ έφερε σε πλεονεκτική θέση τον Γκρμπιτς από δεξιά, αλλά ο νεαρός Μαυροβούνιος μάλλον υπερέβαλε δοκιμάζοντας να σκοράρει με το εξωτερικό φάλτσο, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μιραλάς άρχισε τα "κόλπα" του, καθώς με εξαιρετική ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους, έφτασε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά σούταρε πάνω στον Τεν Ρόουβελαρ. Στην εξέλιξη της φάσης, οι αμυντικοί της Μπρέντα έχασαν την μπάλα και ο Ιμπαγάσα που καραδοκούσε, δοκίμασε να νικήσει με κοντινό πλασέ τον Τεν Ρόουβελαρ, αλλά ο Ολλανδός τερματοφύλακας αντιλήφθηκε γρήγορα τη φάση και απομάκρυνε με τα πόδια.

Η μόνη αξιόλογη ευκαιρία για τους "αρουραίους" (προσωνύμιο της Μπρέντα) σημειώθηκε στο 26ο λεπτό, όταν σε μία από τις ελάχιστες επελάσεις του Χόρτερ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Γκούντελ, που προσπάθησε με ένα δύσκολο σουτ να νικήσει τον Δασκαλάκη, που όμως είχε τοποθετηθεί σωστά και μάζεψε την μπάλα στην κλειστή του γωνία.

Από εκεί και πέρα συνεχίστηκε το "πάρτι" των Πειραιωτών στην αντίπαλη περιοχή. Στο 31ο λεπτό ο Μιραλάς έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Φετφατζίδης τον βρήκε με πολύ ωραία πάσα μόνο του μέσα στην περιοχή της Μπρέντα, αλλά ο Βέλγος καθυστέρησε και όταν τελικά αποφάσισε να σουτάρει με το αριστερό, σημάδεψε τα χέρια του Τεν Ρόουβελαρ.

Δύο λεπτά αργότερα, ένα νέο λάθος στην άμυνα των Ολλανδών έφερε τον Γκρμπιτς μόνο του από δεξιά, να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Φουστέρ, που πρόλαβε να πλασάρει, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 39ο λεπτό. Ένα γκολ που ουσιαστικά ξεκίνησε από την άμυνα των "ερυθρολεύκων", αφού μία έγκαιρη απομάκρυνση του Παπάζογλου κατέληξε σε ιδανική πάσα για τον Φετφατζίδη, που με τη σειρά του τροφοδότησε για άλλη μία φορά τον Μιραλάς, ο οποίος αυτή τη φορά τέλειωσε έξυπνα τη φάση, πλασάροντας πάνω από τον Τεν Ρόουβελαρ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της Μπρέντα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ πιο υποτονικά από το πρώτο, αφού η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 62ο λεπτό, όταν ο Γιόζεφζον έκανε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο. Δύο λεπτά αργότερα, Ο Αμόα έδωσε ωραία πάσα στον Σχίλντερ, που όμως σούταρε πάνω στον Δασκαλάκη.

Στο 70ό λεπτό μπήκε στον αγώνα ο Σχαλκ, ο οποίος έμελλε να είναι και ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Όντας μόλις τρία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλευόμενος την κεφαλιά-πάσα του Αμόα, διεμβόλισε τους Παπάζογλου και Μαρκάνο και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Δασκαλάκη.

Ο Φουστέρ έχασε τη μοναδική καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 2ο ημίχρονο, όταν στο 78' έκανε ένα πολύ καλό σουτ μετά από "τριγωνάκι" με τους Σουμπίνιο και Πάντελιτς, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τεν Ρόουβελαρ.

Τα λάθη συνεχίστηκαν για την ελληνική ομάδα, όταν στο 81ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Πάντελιτς δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα, δίνοντας ουσιαστικά έτοιμο γκολ στον Σχαλκ, που από κοντά σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ