ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Γιουνγκ Μπόις: το background της αναμέτρησης

Ολυμπιακός - Γιουνγκ Μπόις: το background της αναμέτρησης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Γιουνγκ Μπόις στο "Γ. Καραϊσκάκης" (24/11, 22:05) με στόχο να σφραγίσει την πρόκριση του στην φάση των "32" του Europa League. Το background της αναμέτρησης.

Από τις πλέον ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League είναι αυτή ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γιουνγκ Μπόις το βράδυ της Πέμπτης (24/11, 22:05), στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Στο ρεπορτάζ του Sport24.gr την Τρίτη (22/11), διαβάσατε σχετικά με τις διαπιστώσεις του Πάουλο Μπέντο για τα τεχνικά θέματα, τα δυνατά και αδύνατα σημεία της ελβετικής ομάδας, όπως και τον τρόπο που θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του το παιχνίδι.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το background της αναμέτρησης, πριν την σύγκρουση των ομάδων στο Φάληρο, μέσα από τα μάτια της UEFA.

Τα σενάρια πρόκρισης από τον 2ο όμιλο, η ευρωπαϊκή φόρμα Ολυμπιακού και Γιουνγκ Μπόις και πώς συνδέονται με το ματς οι Νοσατέλ Ξαμάξ, Μπενφίκα, Γκρενόμπλ, Καρντόσο, Σουλεϊμάνι, Ρομαό, Ραβέ και Ιντέγε.

Τα σενάρια πρόκρισης

  • Ο Ολυμπιακός προκρίνεται με ισοπαλία. Η Γιουνγκ Μπόις θέλει τη νίκη για να μείνει στην διεκδίκηση της πρόκρισης.
  • O ΑΠΟΕΛ με νίκη εξασφαλίζει την πρόκριση, ενώ του κάνει και η ισοπαλία αν δεν κερδίσει η Γιουνγκ Μπόις.
  • Η Αστάνα χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη και παράλληλα ήττα του Ολυμπιακού.

Μικρό το δείγμα προηγούμενων αναμετρήσεων

  • Στο παιχνίδι της Βέρνης, το πρώτο των δύο ομάδων στον 2ο όμιλο του Europa League, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 1-0 χάρη σε τέρμα του Εστέμπαν Καμπιάσο. Ήταν η πρώτη αναμέτρηση της Γιουνγκ Μπόις με ελληνικό σύλλογο.
  • Η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει αντίπαλο από την Ελβετία ήταν την αγωνιστική περίοδο 1984-1985, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πάρει την πρόκριση κόντρα στη Νοσατέλ Ξαμάξ, κερδίζοντας 1-0 εντός έδρας πριν αποσπάσουν ισοπαλία με σκορ 2-2 στον επαναληπτικό.

Ευρωπαϊκή φόρμα

  • Ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του μόλις μια φορά στις 10 τελευταίες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του (4 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες), στο εντός έδρας ματς με την Χάποελ Μπερ Σεβά για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.
  • Η Γιουνγκ Μπόις τρέχει ένα σερί 7 εκτός έδρας αγώνων στην Ευρώπη που αγνοεί τη νίκη (1 ισοπαλία - 6 ήττες) και δεν έχει σκοράρει στα 5 από τελευταία 6 αυτά παιχνίδια.
  • Ο Ολυμπιακός πέρασε στην φάση των "32" την προηγούμενη φορά που συμμετείχε σε ομίλους του UEFA Cup/UEFA Europa League, την αγωνιστική περίοδο 2008-2009.
  • Η Γιουνγκ Μπόις προκρίθηκε τις 2 από τις 3 τελευταίες της παρουσίες στην φάση των ομίλων του UEFA Europa League.

Πληροφορίες

  • Το ταξίδι από την Βέρνη στον Πειραιά είναι 1,700 χλμ.
  • Όσκαρ Καρντόσο και Μιραλέμ Σουλεϊμάνι ήταν συμπαίκτες τη σεζόν 2013-2014 στη Μπενφίκα. Αλεξί Ρομαό και Γιορίκ Ραβέ συνυπήρξαν στην Γκρενόμπλ από το 2008 έως το 2010.
  • Ο Μπράουν Ιντέγε έπαιξε στο ελβετικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Νοσατέλ Ξαμάξ από το 2008 έως το 2010. Πέτυχε 4 τέρματα και αντίκρισε 1 κόκκινη κάρτα σε έξι παιχνίδι κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις.

Οι προπονητές

  • Η πρόσληψη του Πάουλο Μπέντο στον Ολυμπιακό έγινε τον Αύγουστο του 2016, μετά από μια σύντομη παρουσία του στην Βραζιλία. Έπαιξε σε Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισαββώνας, κέρδισε δύο Κύπελλα ως τεχνικός της Σπόρτινγκ και είχε τα ηνία της εθνικής Πορτογαλίας από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2014.
  • Ο Άντι Χούτερ ανέλαβε την ηγεσία της Γιουνγκ Μπόις τον Σεπτέμβριο του 2015, αφού είχε οδηγήσει την Ζάλτσμπουργκ στο νταμπλ στην Αυστρία τη σεζόν 2015-2015. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην Ζάλτσμπουργκ παίζοντας στη μεσαία γραμμή, επιστρέφοντας στο κλαμπ ως ειδικός σε θέματα νεαρών παικτών μετά την απόσυρση του από τους αγωνιστικούς χώρους.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Σφήνα της Τέρεκ στην Μπέτις για Σιόβα"
Φάκελος Γιουνγκ Μπόις στο Ρέντη!
Άνθρωπος της Μπάγερν Μονάχου στο Φάληρο για Ρέτσο
Ο νικητής για το διπλό εισιτήριο στο Ολυμπιακός - Κέρκυρα
13 χρόνια από την τελευταία παρουσία στις κερκίδες οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε ντέρμπι
Τα μέτωπα του Ολυμπιακού: Τα αποτελέσματα του poll
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ