ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός για Ιμπίσεβιτς!

Ολυμπιακός για Ιμπίσεβιτς!

Την Τετάρτη (26/8) προέκυψε δημοσίευμα από τη Γερμανία ότι δύο ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, ενδιαφέρονται για τον Βεντάντ Ιμπίσεβιτς.

Καπνός υπάρχει, αλλά αν υπάρξει και φωτιά, αυτή είναι πολύ πιθανό να βγει από μια άλλη ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό! Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sport24.gr από τη Γερμανία, οι Πρωταθλητές Ελλάδας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εντάξουν στο ρόστερ τους τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, ο οποίος όντως έχει προταθεί σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, στη μισή Γερμανία, μέχρι και την Κίνα!

Ο 31χρονος Βόσνιος επιθετικός, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Στουτγάρδη μέχρι το 2017, επιθυμεί να αποχωρήσει από την ομάδα και η διοίκηση προτίθεται να τον αποδεσμεύσει...

Εκεί, λοιπόν, που διέψευδαν από τον Ολυμπιακό ότι θα κινηθούν για την απόκτηση άλλου επιθετικού, μην εκπλαγείτε αν δείτε να ασχολούνται σοβαρά με την υπόθεση του Ιμπίσεβιτς.

Είναι γεννημένος στις 6 Αυγούστου 1984 και η αλήθεια είναι ότιτο όνομά του δεν ακούστηκε για πρώτη φορά στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ την Πέμπτη (27/8). Εδώ και 15 μέρες έχει προταθεί στους Πειραιώτες μαζί και με άλλους επιθετικούς, καθώς είχε κυκλοφορήσει στην πιάτσα των μάνατζερ ότι ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά για την αναζήτηση ενός φορ.

Πώς έχουν τώρα τα πράγματα; Όλα τα σενάρια είναι πιθανά… Ακόμα και να τα «σπάσει» με την Στουτγκάρδη και να μείνει ελεύθερος. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός επισήμως δεν επιβεβαιώνει το παραμικρό. Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι τον εξετάζει.Και τον εξετάζεισοβαρά… Μέχρι εκεί όμως. Ούτε ότι του έχει γίνει κάποια πρόταση, ούτε τίποτα περισσότερο. Απλώς είναι σε μία στάση αναμονής, γιατί πρόκειται πραγματικά για μία ελκυστική περίπτωση...

Ο Ιμπίσεβιτς πάντως είναι στο στυλ επιθετικού που αρέσει στον Σίλβα. Ψηλός (1.88μ.,) με καλές εκτελέσεις με τα πόδια (κυρίως με το δεξί) και το κεφάλι, ενώ είναι αυτό που λέμε φορ περιοχής χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι «σφηνωμένος» στο «κουτί». Ίσα-ίσα… Είναι ένας επιθετικός που θα βγει και έξω από την περιοχή, θα σπάσει την μπάλα αριστερά-δεξιά, θα «ταϊσει» τους εξτρέμ και επίσης, τόσα χρόνια στην Bundesliga έχει βάλει στο μυαλό του ότιθα πρέπει να είναι και ο πρώτος αμυντικός της ομάδας του! Τι εννοούμε; Στην Στουτγκάρδη και στην Χοφενχάιμ έχει μάθει τι σημαίνει «πίεση ψηλά» και ότιη ανασταλτική λειτουργία ξεκινάει από το πρέσινγκ που θα πρέπει να ασκήσει ο ίδιος στους αντίπαλους αμυντικούς.

Στην Γερμανία έχει αγωνιστείσε Άαχεν (2006-07, 24 αγ., 6 γκολ), Χοφενχάιμ (2007-12, 123 αγ., 48 γκολ) και Στουτγκάρδη (2012-15, 86 αγ., 33 γκολ).

Πριν πάει όμως στην Bundesliga είχε περάσει από την Γαλλία (Παρί Σεν Ζερμέν, Ντιζόν), ενώ σε ηλικία 19-20 ετών έζησε και το… american dream παίζοντας στους Σεντ Λούις Στράικερς (2003-04) και τους Σικάγο Φάιερ (2004). Έχει μάλιστα και αμερικανικό διαβατήριο, πέρα από βοσνιακό!

Στα αξιοσημείωτα της καριέρας του το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος Βόσνιος ποδοσφαιριστής που σημείωσε γκολ για την Εθνική ομάδα της χώρας του σε τελική φάση Μουντιάλ. Αυτό συνέβη πέρσι στα γήπεδα της Βραζιλίας, στην ήττα της Βοσνίας από την Αργεντινή με 2-1. Ο Ιμπίσεβιτς είχε παίξει και στα άλλα δύο ματς στη φάση των ομίλων με Ιράν (3-1) και Νιγηρία (0-1).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ