ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός για 80 λεπτά, 3-2 την Βέστερλο

Ολυμπιακός για 80 λεπτά, 3-2 την Βέστερλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με εξαιρετικούς τους Ζντιέλαρ, Μανθάτη και Ανδρούτσο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 3-2 της Βέστερλο στο Het Kuipje. Καλή εικόνα για 80 λεπτά από τους Πειραιώτες, τα χάλασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το τέταρτο φιλικό στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας και δεύτερο επί βελγικού εδάφους (όπου βρίσκεται από τις 6/7) έδωσε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης (13/7), αντιμετωπίζοντας την Βέστερλο στο Het Kuipje.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του (21/6 - 1/7) στο Λάνγκεφελντ της Αυστρίας, ο Ολυμπιακός έπαιξε με τις Χορν (4-1) και Βάκερ Ίνσμπρουκ (1-1), ενώ στο Βέλγιο έδωσε το πρώτο του φιλικό κόντρα στην Γάνδη (2-2) στο "Ghelamco Arena".

Ο Βίκτορ Σάντσεθ απέναντι στην Βέστερλο έδωσε φανέλα βασικού στους Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Κασάμι, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσο, Μανθάτη, Σεμπά και Πουλίδο, κρατώντας δίπλα του τους Λεάλι, Χουτεσιώτη, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη, Μπουχαλάκη, Σιόβα, Ντε Λα Μπέγια, Βούρο, Τσιμίκα, Πάρντο, Ιντέγε, Ντουρμάζ και Καμπιάσο.

Ολυμπιακός για 80 λεπτά, 3-2 την Βέστερλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τον Ισπανό τεχνικό του Ολυμπιακού τα προβλήματα ήταν οι Ντομίνγκες, Μανιάτης και Ρέτσος που δεν προπονήθηκαν την Τρίτη εξαιτίας ενοχλήσεων και τέθηκαν εκτός μάχης.

Για την Βέστερλο, ο Μπομπ Πίτερς επέλεξε τους Βαν Λάνγκεντονκ, Από, Σχέρμανς, Νταμς, Μίστοου, Χίλαντ, Χέιμανς, Χένκενς, Μόλεμπερχς, Ντε Κουέγιαρ και Μανιά (ο Έλληνας στράικερ του ΠΑΣ μέχρι πέρσι) για την αρχική ενδεκάδα.

Ολυμπιακός για 80 λεπτά, 3-2 την Βέστερλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θυμηθείτε ΕΔΩ το LIVE της αναμέτρησης

Επέβαλλε τον ρυθμό του

Ορεξάτος μπήκε ο Ολυμπιακός στο ματς. Αναλαμβάνοντας από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο και με διάθεση να κυκλοφορήσει γρήγορα την μπάλα.

Όχι πάντα με επιτυχία, αλλά με επιμονή σε αυτή την κατεύθυνση παράλληλα με την προσπάθεια να αναπτυχθεί κυρίως από τα άκρα.

Πιέζοντας ψηλά οι παίκτες του Βίκτορ Σάντσεθ ανάγκαζαν σε λάθη τους αντιπάλους τους ή τους ωθούσαν σε "σκοτωμένες" πάσες από την άμυνα με προορισμό το κεφάλι του Μανιά. Επιλογή που ήταν εύκολη λεία τις περισσότερες φορές για την άμυνα του Ολυμπιακού, που γρήγορα ανακτούσε την κατοχή της μπάλας.

Κυριάρχησε στον άξονα, κινήθηκε από τα άκρα

Φιγκέιρας και Μαζουακού ανέβαιναν συνεχώς την πτέρυγα θέλοντας να δημιουργήσουν υπεραριθμία και κατά συνέπεια ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, τη στιγμή που οι Σεμπά και Μανθάτης επιχειρούσαν να συγκλίνουν προς την περιοχή και συχνά άλλαζαν πλευρές.

Ολυμπιακός για 80 λεπτά, 3-2 την Βέστερλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το κατάφεραν στο 12', με τον ιδιαίτερα κινητικό Πουλίδο να μην μπορεί να νικήσει τον Βαν Λάνγκεντονκ με προβολή, ενώ στο 22' ένα εξαιρετικό σλάλομ του Μεξικανού από αριστερά έφερε τον Μανθάτη σε θέση βολής αλλά οι Σχέρμανς, Νταμς έσωσαν την κατάσταση για την Βέστερλο.

Ολυμπιακός για 80 λεπτά, 3-2 την Βέστερλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανθάτης με εξαιρετική ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε με το δεξί αλλά ο Σχέρμανς έβαλε σωτήρια κόντρα.

Μπροστά με Πουλίδο

Σε σέντρα του Μαζουακού στο 38', ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι για χέρι και ο Πουλίδο αποδείχτηκε ψύχραιμος από τα 11 βήματα, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Το 1-0 υπέρ των "ερυθρολεύκων" έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Αμυντικά οι Πειραιώτες δεν αντιμετώπισαν κινδύνους, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες οι επιπολαιότητες των Ντα Κόστα, Μαζουακού.

Ολυμπιακός για 80 λεπτά, 3-2 την Βέστερλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Ολυμπιακός για 80 λεπτά, 3-2 την Βέστερλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γκολ από το μέλλον...

Με τρεις αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, με τους Χουτεσιώτη, Ιντέγε και Ντε λα Μπέγια αντί των Καπίνο, Πουλίδο και Μποτία αντίστοιχα, με τον πρώην άσο της Σοθιεδάδ να αγωνίζεται ως στόπερ. Καμία διαφορά δεν είχε η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος, σε σχέση με το πρώτο, όσον αφορά την συμπεριφορά των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Σίγουρα όμως ο Βίκτορ Σάντσεθ θα είχε κάθε λόγο να χαμογελά για τη φάση του 62ου λεπτού, όταν είδε μια εικόνα από το... μέλλον. Ο Μανθάτης βρήκε όμορφα την κάθετη κίνηση του Ανδρούτσου και ο τελευταίος αφού τσίμπησε άψογα την μπάλα, πλάσαρε υποδειγματικά στην έξοδο του αντίπαλου γκολκίπερ για το 2-0.

Ολυμπιακός για 80 λεπτά, 3-2 την Βέστερλο

... και ένα ακόμη από το παρόν

Ακολούθως ο Ισπανός τεχνικός άλλαξε μια 8άδα παικτών και στο 65' είδε ένα ακόμη γκολ, αυτή τη φορά από το... παρόν και με τον τρόπο ζητά. Ανάπτυξη από τα άκρα και γύρισμα του Πάρντο από δεξιά, με τον Ιντέγε επάνω στην κίνηση να πλασάρει με το αριστερό για το 3-0.

Ολυμπιακός για 80 λεπτά, 3-2 την Βέστερλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαν Λάνγκεντονκ τρία λεπτά αργότερα στέρησε ένα γκολ στον Ντουρμάζ και σαν μην έφτανε αυτό, ένα παιδικό λάθος του Σουηδού στο 90ο λεπτό έφερε την Βέστερλο σε απόσταση ενός τέρματος, καθώς ο Ντε Κουέγιαρ με το δεξί νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 3-2. Ένα λεπτό μετά, ο Μπουχαλάκης έκανε το ίδιο λάθος αλλά ο Μιλιβόγεβιτς έσωσε την κατάσταση και απέτρεψε την ισοφάριση!

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη, με τον Ολυμπιακό για 80 λεπτά να έχει σταθερά καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, την οποία μουτζούρωσε μερικώς με τα λάθη του τελευταίου δεκαλέπτου. Ο Βίκτορ Σάντσεθ σίγουρα θα έμεινε ικανοποιημένος από την πιτσιρικαρία και την ωριμότητα που έδειξε, αντίθετα σίγουρα θα νευρίασε με κάποιους από τους έμπειρους/βασικούς του παίκτες.

Με την φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ στις 15 Ιουλίου, οι "ερυθρόλευκοι" επί της ουσίας θα ολοκληρώσουν την παρουσία τους στο Βέλγιο, όπου πραγματοποιούν το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας τους, αφού η επιστροφή στην χώρα μας είναι προγραμματισμένη για τις 16 του μηνός.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέστερλο (Μπομπ Πίτερς): Βαν Λάνγκεντονκ, Από, Σχέρμανς, Νταμς, Μίστοου, Χίλαντ, Χέιμανς, Χένκενς, Μόλεμπερχς, Ντε Κουέγιαρ, Μανιάς (57' ΜακΝτόναλντ).

Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο (46' Χουτεσιώτης), Φιγκέιρας (63' Βούρος), Μποτία (46' Ντε λα Μπέγια, 74' Σιόβας), Ντα Κόστα (63' Μιλιβόγεβιτς), Μαζουακού (63' Τσιμίκας), Κασάμι (63' Καμπιάσο), Ζντιέλαρ (63' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (63' Φορτούνης), Μανθάτης (63' Ντουρμάζ), Σεμπά (63' Πάρντο), Πουλίδο (46' Ιντέγε).

Γήπεδο: Het Kuipje

Γκολ: 82' Γκανβουλά, 89' Ντε Κουέγιαρ / 39' πεν. Πουλίδο, 62' Ανδρούτσος, 65' Ιντέγε

Διαιτητής: Ερ. Λάμπρεχτς (Βέλγιο)

Επόπτες: Κ. ντε Ρόκερ (Βέλγιο), Φ. Βαντεκότερ (Βέλγιο)

Κάρτες: 53' Ντε Κουέγιαρ / 44' Μαζουακού

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ