ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όλα ανοιχτά για προπονητή

Όλα ανοιχτά για προπονητή

Ο Ολυμπιακός ρωτάει, ψάχνει και αποκωδικοποιεί τα πάντα στους προπονητές που του έχουν προταθεί και έχει ξεχωρίσει. Η παράμετρος που κάνει πιο δύσκολη την επιλογή και καθυστερεί τις εξελίξεις.

Οποιαδήποτε επιλογή προσώπου αφορά την στελέχωση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας εμπεριέχει ρίσκο. Μικρό ή μεγάλο, σίγουρα έχει τη δική του σημασία, ωστόσο ποτέ κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για "ασφαλή" επιλογή, αν αυτό δεν επιβεβαιωθεί στην πράξη. Δηλαδή κατόπιν εορτής.

Έχουμε αναφέρει ξανά, ότι το συγκεκριμένο καλοκαίρι είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα που απέκτησαν τον χαρακτήρα του "κρίσιμου". Και αυτό διότι πλέον υπάρχει ένα δεδομένο, που ναι μεν αφορά την μεθεπόμενη και όχι την επόμενη σεζόν, αλλά είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις αποφάσεις που καλείται να πάρει ο Ολυμπιακός μέσα στους θερινούς μήνες που ήδη διανύουμε.

Αυτή την φορά ο Ολυμπιακός οφείλει να κινηθεί πιο στοχευμένα, με περισσότερο πρακτική σκέψη από κάθε άλλη φορά. Με την μέγιστη έμφαση στην λεπτομέρεια και εξετάζοντας κάθε πιθανή παράμετρο που μπορεί να κρίνει θετικά ή αρνητικά στην σούμα, την επιλογή του νέου προπονητή.

Και αυτό γιατί υποχρεωτικά, τώρα οι "ερυθρόλευκοι" θα κοιτάξουν σε ορίζοντα το λιγότερο διετίας. Με το αγκάθι των προκριματικών στο Champions League την περίοδο 2016-17, εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να σκεφτείς κοντόφθαλμα.

Πολύ απλά γιατί αν και το επόμενο καλοκαίρι χρειάζεται αλλαγή προπονητή και καμιά 10αριά παικτών, τότε η αποστολή πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αποκτά τον μέγιστο βαθμό δυσκολίας ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Αυτό ακριβώς το δεδομένο έχουν στο μυαλό τους οι Πειραιώτες και για τον λόγο αυτό αναζητούν με την ανάλογη σχολαστικότητα τον άνθρωπο που θα κάτσει στον πάγκο. Την προσωπικότητα, το παρελθόν, την φιλοσοφία του, την προσαρμοστικότητα που έχει να επιδείξει σε καταστάσεις και δεδομένα, τις αντιδράσεις του υπό καθεστώς πίεσης, πως έχει χειριστεί τα αποδυτήρια σε προηγούμενες ομάδες του. Τι ποδόσφαιρο του αρέσει να παίζει, αν ταιριάζει με την γενικότερη ιδιοσυγκρασία του συλλόγου.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι οι παραπάνω συνδυασμοί δεν είναι εύκολο να διερευνηθούν γρήγορα και με ασφάλεια. Από την στιγμή που στο Λιμάνι θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τα ρίσκα στο μέτρο του δυνατού, είναι και λογικό να χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Ο οποίος βέβαια αρχίζει να πιέζει όλο και πιο πολύ, καθώς ο νέος τεχνικός έχει πολλές εκκρεμότητες να διευθετήσει, κυρίως όσον αφορά το ρόστερ, όταν θα του δοθεί το χρίσμα.

Ακόμη και τώρα ο Ολυμπιακός κάνει επαφές, ρωτάει, ψάχνει και αποκωδικοποιεί τα πάντα στους προπονητές που του έχουν προταθεί και έχει ξεχωρίσει. Γιατί φυσικά δεν θα προλάβαινε να το κάνει αυτό για όλους, καθώς στον Πειραιά έχουν φτάσει προτάσεις για δεκάδες τεχνικούς.

Δύσκολο να μιλήσει κάποιος για φαβορί

Φραν Εσκριβά και Μάρτιν Γιολ έχουν προταθεί και είναι από τους προπονητές που ο Ολυμπιακός έχει κάνεις τις επαφές του. Αμφότεροι βρίσκονται ψηλά στη λίστα των Πειραιωτών, έχουν τις δικές τους πιθανότητες αλλά τίποτα δεν είναι προχωρημένο σε βαθμό που να χαρακτηρίζεται "τελειωμένη" υπόθεση.

Και για τον Ισπανό και για τον Ολλανδό υπάρχουν συν και πλην, με τους "ερυθρόλευκους" να κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις για οτιδήποτε τους προβληματίζει. Υπάρχουν προτάσεις και από την Γαλλία αλλά και την Ιταλία, για διάφορα μοντέλα προπονητών (πιο έμπειροι με πλουσιότερο βιογραφικό αλλά και νεότεροι με προοπτικές), επομένως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλειστεί ολοκληρωτική αλλαγή ρότας και ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού να προκύψει από εκεί.

"Ζωντανό" του Μπερμπάτοφ

Κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά αν ο Βούλγαρος διεθνής επιθετικός πιάσει ή δεν πιάσει Λιμάνι. Το δεδομένο είναι πάντως πως οι Πειραιώτες τον έχουν προσεγγίσει μέσω του ατζέντη του, Εμίλ Ντάντσεφ, επαφές έχουν γίνει και θα υπάρξουν κι άλλες.

Ο Ολυμπιακός έχει ρίξει και ποσά στο τραπέζι (περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο μαζί με τα όποια μπόνους), ενώ οι συζητήσεις έχουν γίνει για συμβόλαιο 2 χρόνων. Τα υπόλοιπα μοιάζουν να είναι στο χέρι του 34χρονου φορ, όσον αφορά την απόφαση για το μέλλον της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Όσον αφορά τον Αλεσάντρε Πάτο, δεν υπάρχει τίποτα νεότερο από το γεγονός ότι όντως έχει προταθεί στο Λιμάνι. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος περιμένει να μείνει ελεύθερος από την Κορίνθιανς, εξέλιξη που είναι κατανοητό ότι μπορεί να διαφοροποιήσει τα δεδομένα στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ακόμη τον Ολυμπιακό μνημονεύουν στην Αργεντινή

Ένα γκρουπ επενδυτών θέλει να αγοράσει τα δικαιώματα του Γκουίντο Καρίγιο και στην Αργεντινή οι συζητήσεις για το μέλλον του 24χρονου επιθετικού δίνουν και παίρνουν. Με τον Ολυμπιακό να είναι πάντα στο... μενού:

"Για τον Καρίγιο ρώτησαν πολλά κλαμπ αλλά κατατέθηκε μονάχα μια επίσημη πρόταση, από τον Ολυμπιακό, η οποία απορρίφθηκε καθώς ο παίκτης θέλει να παίξει σε διαφορετική λίγκα. Υπάρχει επίσης ένα γκρουπ επενδυτών που θέλει να αγοράσει τα δικαιώματα του και τον πάει στην Ευρώπη", αποκάλυψε διοικητικό στέλεχος της Εστουντιάντες στην εφημερίδα "Ole" της Αργεντινής.

Ρίχνει δίχτυα στο Λιμάνι ο Περέιρα

Ο Βίτορ Περέιρα έφυγε από τον Ολυμπιακό αλλά δεν τον... ξεχνάει. Για την ακρίβεια κάποιους από τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε στον Πειραιά. Στην λίστα του Πορτογάλου τεχνικού είναι ο Κώστας Μήτρογλου (ο οποίος φυσικά ανήκει στην Φούλαμ), ο Τζίμι Ντουρμάζ αλλά και οι... Λούκα Μιλιβόγεβιτς, Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο.

Για τους δύο τελευταίους μάλλον τσάμπα γίνεται η κουβέντα στα τουρκικά ΜΜΕ. Ο Σέρβος μέσος πρόσφατα αγοράστηκε από τους "ερυθρόλευκους", έχοντας εκφράσει πολλάκις την επιθυμία να μείνει στον Ολυμπιακό μετά τον δανεισμό του από την Άντερλεχτ. Όπερ και εγένετο.

Από την άλλη ο Ρομπέρτο αν τελικά φύγει από το Λιμάνι, θα το κάνει πρωτίστως για σύλλογο της πατρίδας του και αυτό υπό προϋποθέσεις. Ή για μεγάλο κλαμπ της Ιταλίας (Ρόμα, Ίντερ). Για την Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα είναι μάλλον όνειρο θερινής νυκτός, στην κατά τα άλλα πανέμορφη Κωνσταντινούπολη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ