ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οκκάς: "Μη φοβηθεί, να κάνει παιχνίδι!"

Οκκάς: "Μη φοβηθεί, να κάνει παιχνίδι!"

Ο παλαίμαχος επιθετικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Οκκάς μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Το 10 το κακό” με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη για τον αποψινό αγώνα με την Άρσεναλ στο “Έμιρεϊτς”.

Για το τι του έχει πριν από αυτά τα ματς: "Είναι ιδιαίτερες μέρες. Περιμένεις τους αγώνες στο Champions League, είναι ξεχωριστά ματς. Παίκτες και προπονητές το περιμένουν. Είναι ξεχωριστά αυτά τα ματς".

Για το πως είναι να παίζεις στην Αγγλία: " Τα γήπεδα στην Αγγλία και στην τηλεόραση είναι πολύ πιο γρήγορα. Προσπαθούμε να πατήσουμε το play ενώ πάει σε fast forward. Όλο το θέμα είναι το ποδόσφαιρο που παίζεται σε Αγγλία και Ελλάδα. Είναι σε διαφορετικούς ρυθμούς και παίζει μεγάλο ρόλο. Το παίζουν κάθε σαββατοκύριακο και οι δικές μας ομάδες τα βρίσκουν σκούρα. Είναι μεγάλο θέμα και προσπαθούμε να βρούμε το γιατί. Το δικό γιατί το βρήκα. Είναι ο ρυθμός. Στην Ελλάδα είναι πολύ αργός. Τα σταματήματα διαρκούν πολύ. Αυτό είναι αρνητικό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στο Άνφιλντ με την Λίβερπουλ, ότι ενώ είχαμε το 0-1 και την πρόκριση στα χέρια μας, όταν ο ρυθμός είχε γίνει γρήγορος η Λίβερπουλ είχε το πλεονέκτημα. Αντίθετα με εμάς που δεν αντέξαμε. Αυτό το δεκαπεντάλεπτο που γύρισε το παιχνίδι και πήρε σκορ πρόκρισης. Για το θέμα ποιότητας γνωρίζουμε ότι οι αγγλικές ομάδες είναι πιο ποιοτικές. Είναι και η κακή παράδοση που έχει και ο Ολυμπιακός και οι ελληνικές στα αγγλικά γήπεδα. Είναι ζήτημα μεγάλο να πάρει ο Ολυμπιακός ένα θετικό αποτέλεσμα. Θετικό αποτέλεσμα δεν είναι μόνο η νίκη πλέον, αλλά και η ισοπαλία. Είναι το πως θέλουμε να δούμε το ποτήρι. Αρκετοί λένε ότι η Άρσεναλ είναι το φαβορί με τη Μπάγερν και από εκεί και πέρα βλέπεις και την τρίτη θέση. Είναι δύο μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου".

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός: " Επειδή έχω δει και την Άρσεναλ και τον Ολυμπιακό. Η Άρσεναλ είναι μία πολύ γρήγορη ομάδα. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να το φοβηθούμε, να κάνει η Άρσεναλ το παιχνίδι και να περιμένουμε την κόντρα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το παιχνίδι του. Σίγουρα το προπονητικό τιμ έχει κάνει την ανάλυση του και έχει βρει τα δυνατά και αδύνατα σημεία. Στον Ολυμπιακό πλέον υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες. Έχουν πείρα στην Ευρώπη. Δεν ξέρω αν οι δύο τραυματίες μπορούν να βοηθήσουν. Συν ότι ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη είναι καλύτερος απ' ότι πριν δέκα χρόνια στην Ευρώπη".

Για την δική του εποχή: "Το να χάνεις την πρόκριση και τα παιχνίδια χωρίς να παίζεις ποδόσφαιρο και το να χάνεις και να γουστάρεις το ποδόσφαιρο προτιμώ το δεύτερο. Να ξεφύγουμε λίγο από το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον ευρωπαϊκή ομάδα. Κάθε χρόνο είναι στο Champions League. Έχει φέρει ποιοτικούς παίκτες. Αυτό που μου έμεινε και ακόμα με πονάει είναι το παιχνίδι που μείναμε έξω για ένα γκολ. Όχι ένα βαθμό, ένα γκολ. Το δεύτερο που θυμάμαι είναι το γκολ στο Μονακό. Έχω βάλει το γκολ με μία καταπληκτική πάσα του φίλου του Παντελή Καφέ. Αυτό μας πόνεσε όλους".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Βλέπω μία ΑΕΚ η οποία εγώ προσωπικά θεωρώ ότι έχει μεγάλη ιστορία. Δεν μπορώ να λέω ότι ήρθε από την δεύτερη εθνική. Δεν μπορώ να την αντιμετωπίσω έτσι, αλλά η εικόνα της μου βγάζει ότι θέλει τον χρόνο της. Η ΑΕΚ θα βρει τον ρυθμό της. Από και πέρα ο ΠΑΟΚ και αυτός έχει βλέψεις για το φετινό πρωτάθλημα. Έχει σκαμπανεβάσματα. Πήρε τη νίκη με την ΑΕΚ στη Τούμπα. Είδαμε και κάποια παιχνίδια που δεν είχε την απόδοση που ήθελε. Μακάρι να διαψευσθώ όχι για να μην το πάρει ο Ολυμπιακός, ας το πάρει, αλλά να δούμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα".

Για το τι κάνει: "Έχω πάρει δίπλωμα UEFA Pro. Είμαι στο διάβασμα στο περίμενε και εύχομαι να είμαι και πάλι στην Ελλάδα. Τώρα που είμαστε στην άλλη πλευρά, κάποιες φορές οι παίκτες είμαστε και λίγο... κωλόπαιδα και δεν μιλάω μόνο για μένα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ