ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι τρεις "πονοκέφαλοι" του Μπέντο

Οι τρεις "πονοκέφαλοι" του Μπέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όλα ανοικτά για το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με την Γιουνγκ Μπόις στη Βέρνη (20.00). Ο Πορτογάλος έχει πάρει τις αποφάσεις του, αλλά τις αφήνει για έκπληξη στους παίκτες του. Στο 50-50 οι Λεάλι και Καπίνο. Ποιες οι πιθανότητες των Φορτούνη – Μάρτινς.

Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League ξεκινάει από το “Stade de Suisse” της Βέρνης, εκεί όπου απόψε (15/9, 20.00) θα αντιμετωπίσει την Γιουνγκ Μπόις, μία ομάδα που αυγουστιάτικα είχε πετάξει εκτός Champions League την Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο Πάουλο Μπέντο δεν είχε και πολύ χρόνο να δουλέψει. Μόλις μία μέρα όλη κι όλη, την χθεσινή επί ελβετικού εδάφους κιόλας, κατάφερε να βρει τον απαιτούμενο χρόνο για να κάνει τις όποιες δοκιμές είχε στο μυαλό του.

Οι “πονοκέφαλοι” αρκετοί: Πρώτος-πρώτος το τι θα γίνει με τον “άσο”. Στη συνέντευξη Τύπου αποδείχθηκε “σφίγγα”, τονίζοντας ότι δεν έχει αποφασίσει ποιος από τους Λεάλι ή Καπίνο θα ξεκινήσει. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα το μάθουν πρώτα οι ποδοσφαιριστές και μετά οι δημοσιογράφοι. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, ήδη στο Ρέντη πριν καν “πετάξει” η αποστολή για την Ελβετία, συζητιόταν έντονα ότι ο Λεάλι έχει ένα μικρό προβάδισμα. Χθες το βράδυ (14/9) ωστόσο, το ξαναπήγαν στο... 50-50!

Το δεύτερο ερωτηματικό έχει να κάνει με το αν θα καταφέρει ο Φορτούνης να μπει στην ενδεκάδα αντί του Μάριν. Κι αν παίξει ο Φορτούνης τι θα γίνει με τον Μάριν; Το πιθανότερο να δούμε τον Γερμανό στα “φτερά” και να βγει έξω ο Ελιουνούσι για να έχει ο Μπέντο τουλάχιστον τα τρεξίματα του Σεμπά που βοηθάει και περισσότερο ανασταλτικά.

Το τρίτο ερωτηματικό αφορά τον Αντρέ Μαρτίνς, ο οποίος σε σχέση με τον Καμπιάσο είναι το αουτσάιντερ για να περάσει στο πλευρό του Μιλιβόγεβιτς.

Ένα πιθανό σχήμα είναι με τους Λεάλι ή Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μάριν, Σεμπά, Φορτούνη (Ελιουνούσι) και Ιντέγε.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΜΠΕΝΤΟ

Σχετικά με το πώς θα προσεγγίσει το παιχνίδι ο Μπέντο, αυτό που έχει εξηγήσει εξ αρχής στους παίκτες του είναι να μην παρασυρθούν από τον ξέφρενο ρυθμό των Ελβετών, αλλά να προσπαθήσουν να παίξουν ποδόσφαιρο κυριαρχίας από τα... αποδυτήρια.

Ο Μπέντο έχει εξαιρετική άποψη για τους Σουλεϊμάνι, Κούμπο και Ραβέ που πλαισιώνουν τον Φράι στην επίθεση. Από τα δικά τους πόδια δημιουργούνται όλοι οι κίνδυνοι. Την ίδια στιγμή η ανασταλτική της λειτουργία έχει αρκετές τρύπες και αδύναμος κρίκος εμφανίζεται ο Σκοτ Σούτερ, ο οποίος καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και έχει μοιράσει ουκ ολίγα... δωράκια στους αντιπάλους του. Τελευταία του προσφορά το γκολ στην Λουκέρνη το περασμένο Σάββατο (10/9).

Ποιο είναι το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού σε σχέση με την Γιουνγκ Μπόις; Ότι σίγουρα είναι πιο ποιοτική ομάδα και έχει περισσότερες λύσεις ο Μπέντο από τον πάγκο. Και επίσης ότι δεν παίζει τόσο άναρχα όσο οι Ελβετοί. Ποιο το μειονέκτημα; Το γεγονός ότι το συγκρότημα του Χούτερ έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, αφού έχει δώσει μέχρι στιγμής κάτι παραπάνω από τα διπλάσια παιχνίδια του Ολυμπιακού (12 έναντι 5 των Πειραιωτών). Και φυσικά ότι η Γιουνγκ Μπόις είναι συνηθισμένη να παίζει σε πλαστικό χορτάρι σε αντίθεση με τους “ερυθρόλευκους”.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ

Ένα πιθανό σχήμα της Γιουνγκ Μπόις είναι με τους Εμβογκό στα γκολπόστ, Σούτερ (δεξιά), Ροχάτ, Φον Μπέργκεν (σ.σ. θα τον δει την τελευταία στιγμή ο προπονητής του λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του) και Λέτσιακς (αριστερά) στην άμυνα, τους Μπερτόνε και Ζακάρτε στα χαφ, τους Σουλεϊμάνι και Ραφέ στα άκρα της επίθεσης, ενώ ο Ιάπωνας Κούμπα θα δίνει βοήθειες στον σέντερ φορ Φράι είτε ως δεύτερος επιθετικός, είτε ως επιτελικός χαφ.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπέντο: "Στόχος μας η νίκη"
Πτήση με χαμόγελα και... γκριμάτσες για Βέρνη
Η αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Βέρνη
Οι 123 μεταγραφές του Μαρινάκη: Έσπασε το φράγμα των 100 εκατομμυρίων ευρώ
Ο speedy Μάριν αλλάζει ταχύτητα στον Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ