ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι τέσσερις προτάσεις του Ολυμπιακού και η αιχμή για την ΑΕΚ

Οι τέσσερις προτάσεις του Ολυμπιακού και η αιχμή για την ΑΕΚ

Στο ΔΣ της λίγκας την Τετάρτη (29/3) ο Ολυμπιακός κινήθηκε επάνω σε τέσσερις βασικούς άξονες, καταθέτοντας τις προτάσεις του σχετικά με τη μορφή της Super League, την αναδιανομή εσόδων και τη μετοχική σύνθεση των ΠΑΕ, αφήνοντας ξεκάθαρη αιχμή για την ΑΕΚ.

Στο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/3) στα γραφεία της Super League και μετά από ψηφοφορία των 16 εκπροσώπων των ΠΑΕ, αποφασίστηκε μια σειρά μεσοπρόθεσμων αλλαγών στην λίγκα.

Πριν φτάσουμε στις αποφάσεις που θα ισχύσουν σταδιακά από την αγωνιστική περίοδο 2017-18 και σύμφωνα με όσα ενημέρωναν οι "ερυθρόλευκοι", στο Λιμάνι κινήθηκαν σε τέσσερις βασικούς άξονες στο Δ.Σ. της Super League το μεσημέρι της Τετάρτης:

1) Ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση για την αυστηροποίηση του νόμου, σχετικά με τον κανονισμό της ΕΠΟ περί συμμετοχής σε ΠΑΕ και έλεγχο στη μετοχική σύνθεση των ΠΑΕ, η οποία και πέρασε ομόφωνα. Κάτι που συνεπάγεται τα εξής: α) τον αποκλεισμό από τις ομάδες προσώπων που έχουν σχέση με στοιχηματικές εταιρίες και δημιουργούν προφανές ασυμβίβαστο*, β) περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας, γ) εικονική μετοχική σύνθεση στις ΠΑΕ. Σύμφωνα με τους Πειραιώτες, αυτός ήταν ο όρος του Ολυμπιακού για να δεχτεί την αναδιανομή των εσόδων της λίγκας. Και σύμφωνα με αυτά, όποια ομάδα εμπλέκεται σε κάτι από τα παραπάνω θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

2) Από τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα με 14 ομάδες και play offs με τους βαθμούς που ήδη έχουν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια.

3) Το προεδρείο της λίγκας ενημέρωσε ότι ο υπουργός έχει δεσμευτεί πως θα παρέμβει για το προφανές ασυμβίβαστο με τον ΟΠΑΠ.

4) Ο Ολυμπιακός έθεσε θέμα στην αναδιανομή σε ότι αφορά στην εμπορικότητα των τεσσάρων μεγάλων.

*Η ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Με το πέρας της συνεδρίασης και εξερχόμενος από τα γραφεία της λίγκας, ο Γιάννης Βρέντζος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως τέθηκε επί τάπητος το ιδιοκτησιακό των ομάδων και άφησε αιχμή κατά της ΑΕΚ.

"Σημασία έχει ότι συζητήθηκε για πρώτη φορά στο ΔΣ το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ομάδων και για να υπάρχουν ακόμα και ποινές αποβολής ομάδων και σε περιπτώσεις conflict (σ.σ. conflict of interest - αντικρουόμενα συμφέροντα) όπως η περίπτωση της ΑΕΚ", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια έχουν επανειλημμένως θίξει το θέμα που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων και συγκεκριμένα για την ΑΕΚ αυτό που αφορά την μη αναγραφή του ονόματος του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη στην επίσημη σύσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ παράλληλα με την σχέση του με τον ΟΠΑΠ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ