ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι σκέψεις για ρόστερ και μεταγραφές

Οι σκέψεις για ρόστερ και μεταγραφές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αναγκαία επιστροφή στο κανονικό, τα μεταγραφικά σε χρόνο και θέσεις, τι ισχύει με τα ερωτηματικά στο ήδη υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού. Έτσι ξεκινά η εποχή Μπέντο στο Λιμάνι.

Με την πρόσληψη του Πάουλο Μπέντο αυτό που ψάχνει σε πρώτη φάση ο Ολυμπιακός είναι η επιστροφή στο... κανονικό.

Όπου κανονικό, βάλτε την αλλαγή ψυχολογίας στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, θετικά αποτελέσματα (πρόκριση κόντρα στην Αρόουκα και νικηφόρο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα) και επαναφορά σε ρυθμούς κανονικής ομάδας.

Σε συνάρτηση με τον καινούριο προπονητή μπαίνουν και τα μεταγραφικά. Για παίκτες που πρόκειται (όχι μόνο κατ' επιλογή αλλά και κατ' ανάγκη) να πιάσουν Λιμάνι ή για όσους ενδέχεται να σαλπάρουν για άλλες πολιτείες.

Αυτή τη στιγμή, οι προτεραιότητες στον Ολυμπιακό δεν αλλάζουν. Στόπερ και επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές είναι εκεί που εντοπίζεται η πρόθεση -ποιοτικής- ενίσχυσης. Η αναγκαιότητα ενός κεντρικού αμυντικού που θα εμπνεύσει σιγουριά σε όλους τους υπόλοιπους της οπισθοφυλακής είναι πασιφανής και χιλιοειπωμένη.

Τώρα όσον αφορά τη γραμμή κρούσης, στον Πειραιά θα κινηθούν είτε για έναν εξτρέμ και έναν φορ, είτε για δύο εξτρέμ με έναν εκ των δύο να μπορεί να δώσει λύσεις και ως κεντρικός επιθετικός εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Αυτή, σε πρώτη φάση, είναι η βασική σκέψη στο κομμάτι που αφορά την ενίσχυση. Επειδή φυσικά υπάρχουν κάμποσες απορίες για αρκετούς ποδοσφαιριστές στο υπάρχον ρόστερ, ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή.

Φιγκέιρας

Χωρίς πολλά πολλά, η εικόνα του Ντιόγκο Φιγκέιρας (πρώτη φετινή μεταγραφή κατόπιν επιθυμίας του Σίλβα, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Ομάρ) στα δύο ματς με την Χάποελ Μπερ Σεβά ήταν αποκαρδιωτική. Ωστόσο ο Πάουλο Μπέντο (που αποκάλυψε ότι μίλησε με τον Σίλβα πριν αποφασίσει να αναλάβει τον Ολυμπιακό) θεωρεί ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή η πραγματική αξία του ποδοσφαιριστή.

Ο νέος τεχνικός των Πειραιωτών θεωρεί τον Φιγκέιρας ικανό να δώσει λύσεις στη διάρκεια της σεζόν. Η πρόθεση του Μπέντο λοιπόν είναι να προσφέρει χρόνο και μια δεύτερη ευκαιρία στον Πορτογάλο μπακ - χαφ, με την ελπίδα πως θα βγάλει τα θετικά του στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο. Επομένως -και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο Φιγκέιρας δεν το κουνάει από το Λιμάνι.

Ντα Κόστα

Ανοιχτή η υπόθεση του Μαροκινού (με πορτογαλικό διαβατήριο) στόπερ. Με τον Βίκτορ ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα αποχωρούσε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Τώρα με τον Μπέντο αχνοφαίνονται πιθανότητες παραμονής. Πάντως όταν ο Ολυμπιακός προχωρήσει σε απόκτηση κεντρικού αμυντικού, ένας εκ των Ντα Κόστα ή Μποτία θα παραχωρηθεί. Και εκεί θα παίξει ρόλο για ποιον θα βρεθεί η κατάλληλη πρόταση.

Αυτό που έχει αλλάξει λοιπόν για τον Ντα Κόστα είναι πως από εκεί που φαινόταν με το ενάμιση πόδι εκτός ομάδας, τώρα υπάρχει περίπτωση να παραμείνει.

Ντουρμάζ

Είναι ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να μην βρίσκεται στου Ρέντη από 1η Σεπτέμβρη. Ο Σουηδός διεθνής εξτρέμ διακρίνεται από τα πολλά και "βίαια" σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Στο ένα ματς κορυφαίος, στο αμέσως επόμενο άφαντος. Ο ίδιος μοιάζει διατεθειμένος για μια αλλαγή στην καριέρα του, στον Ολυμπιακό δεν θα... κλάψουν κιόλας αν τον χάσουν, ειδικά αν βάλουν και ένα καλό ποσό στα ταμεία τους. Το ενδιαφέρον της Αντάλιασπορ υπαρκτό και η επιστροφή του Τζίμι στο τουρκικό πρωτάθλημα μια ρεαλιστική πιθανότητα.

Μανιάτης

Ιδιαίτερη περίπτωση, αν μη τι άλλο. Αρχηγός της ομάδας και σχεδόν μια εξαετία στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Η τελευταία διετία του στον Ολυμπιακό δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Εμφανίσεις που έφεραν γκρίνια στον κόσμο, ένας σοβαρός τραυματισμός, ο δανεισμός του στη Σταντάρ Λιέγης, ήταν γεγονότα που μεσολάβησαν σε αυτό το διάστημα για τον άλλοτε "ακλόνητο" στην 11άδα Έλληνα διεθνή μέσο.

Με την απόκτηση και του Αντρέ Μαρτίνς, τη στιγμή που υπάρχουν και οι Ανδρέας Μπουχαλάκης, Εστέμπαν Καμπιάσο για τον ρόλο του "8αριού", μοιάζει εκ προοιμίου δύσκολο να έχει ο Μανιάτης ενεργό ρόλο στο ρόστερ. Η απουσία του τις δύο τελευταίες μέρες από την προπόνηση αποδίδεται σε έναν τραυματισμό στον δικέφαλο, ενώ ο Ολυμπιακός διέψευσε ότι ο παίκτης πραγματοποίησε ταξίδι στο Βέλγιο. Αν βρει μια ομάδα που να ικανοποιήσει τον ίδιο και τους "ερυθρόλευκους", θα αποχωρήσει.

Μαρτίνς

Ο Αντρέ Μαρτίνς θα ενσωματωθεί στον Ολυμπιακό μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Ολυμπιακή ομάδα ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας στην Βραζιλία. Ο 26χρονος μέσος θα παίξει με τους Ίβηρες στον προημιτελικό του Σαββάτου (13/8) με αντίπαλο τη Γερμανία. Αν έρθει ο αποκλεισμός, τότε θα επιστρέψει για να ενσωματωθεί στο ρόστερ.

Σε περίπτωση πρόκρισης, οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να περιμένουν λίγες μέρες ακόμη. Οι ημιτελικοί του τουρνουά είναι στις 17/8 και ο τελικός στις 20/8. Ο Μαρτίνς έχει αποσπάσει κολακευτικά σχόλια από τους συμπατριώτες του με την έως τώρα αγωνιστική του εικόνα. Ο Πάουλο Μπέντο από την πλευρά του θεωρεί ότι έχει τα στοιχεία εκείνα που θα προσθέσουν ποιότητα στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού.

Ο ρόλος των... μικρών

Για παιδιά όπως οι Ρέτσος, Μανθάτης, Ανδρούτσος, Βούρος, Τσιμίκας, υπάρχει πολύ καλή άποψη στου Ρέντη. Οι Πειραιώτες θεωρούν ότι έχουν όλα τα φόντα να βρουν τους ρόλους τους στο ρόστερ της ομάδας. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή, στο Λιμάνι δεν "καίγονται" για αριστερό μπακ. Όχι ότι αποκλείεται να πάρουν, αλλά δεν τρελαίνονται κι όλας, αφού υπάρχει ο Ντε λα Μπέγια και από πίσω του ο Τσιμίκας.

Ο Ρέτσος επίσης αναμένεται να συμπληρώσει την 4άδα των στόπερ για τη νέα σεζόν και ο Μανθάτης αυτή των εξτρέμ. Γενικότερα, στον Ολυμπιακό πιστεύουν στη δυνατότητα εξέλιξης αυτών των παιδιών. Φυσικά σημαντικό ρόλο θα παίξει η άποψη του Πάουλο Μπέντο και κατά πόσο είναι διατεθειμένος να τους δώσει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής για να εξελίξουν το παιχνίδι τους.

Ιμπαγάσα και Μοδεστό

Κάθε άλλο παρά λεπτομέρεια είναι η προσθήκη τους στον σύλλογο, ο καθένας στον δικό του ρόλο. Ο Ιμπαγάσα πέρα από την τεράστια ποδοσφαιρική του αξία παίζοντας με τα "ερυθρόλευκα", έδειξε την ηγετική του φυσιογνωμία σε θέματα διαχείρισης καταστάσεων.

Ο "Κάνιο" έρχεται να προστεθεί στο τεχνικό επιτελείο, θα κάθεται στον πάγκο και αναμένεται να παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της πειθαρχίας των αποδυτηρίων και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Ο Φρανσουά Μοδεστό είναι επίσης ένας άνθρωπος που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο διάστημα παραμονής του στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Επέστρεψε στην Μπαστιά, σταμάτησε πλέον το ποδόσφαιρο και είναι ο νέος Αθλητικός Διευθυντής των Πειραιωτών. Αν στο νέο του ρόλο είναι τόσο αφοσιωμένος και με σωστή αντίληψη, όπως υπήρξε ως ποδοσφαιριστής, τότε θα παράξει έργο και μπορεί να αποδειχθεί άνθρωπος - κλειδί στην σωστή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Πριν και μετά την Αρόουκα

Οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή θέλουν τον Ολυμπιακό να κάνει το πολύ μια -και αν- μεταγραφή πριν το πρώτο ματς με την Αρόουκα. Αυτό που ξέρουν καλά οι "ερυθρόλευκοι" είναι ότι τα περιθώρια λάθους πλέον στις μεταγραφές είναι μηδαμινά. Παράλληλα στενεύουν και τα χρονικά περιθώρια κάθε μέρα που περνά.

Μεταγραφές θα γίνουν, τουλάχιστον έτσι επιμένουν στο Λιμάνι, ίσως πριν αλλά κυρίως μετά την Αρόουκα. Δείχνουν στον Ολυμπιακό μια διάθεση να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας να αφήσουν να διαρρέουν πολλά πολλά στο μεταγραφικό κομμάτι.

Τώρα αν αυτό είναι θέμα αντικειμενικών δυσκολιών ή "ψήνουν" καταστάσεις που θα εκπλήξουν ευχάριστα, είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η εξήγηση του Κουντούρη για Σίλβα, Βίκτορ
Μπέντο: "Έτοιμος για την πρόκληση"
Ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Μπέντο
"Θέλει Ντουρμάζ η Αντάλιασπορ"
Οι Έλληνες του Μπέντο, ο Μουρίνιο και ο Κριστιάνο
Βίκτορ: "Αντί για την Νότιγχαμ, κατέληξα στον Ολυμπιακό"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ