ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι πρωταθλητές της Κ-17 του Ολυμπιακού: "Μαθημένοι στα δύσκολα"

FINAL4 K17 ΝΕΟΙ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
FINAL4 K17 ΝΕΟΙ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Ηλίας Καραργύρης, που με τις επεμβάσεις του στην κανονική διάρκεια και στα πέναλτι βοήθησε τους "ερυθρόλευκους" να φτάσουν στο πρωτάθλημα αλλά και ο σκόρερ των πρωταθλητών Εμιλιάνο Μπουλλάρι μίλησαν αποκλειστικά στο Sport24.gr για τη νίκη επί της Κ17 του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Εφήβων έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τον 16χρονο γκολκίπερ, Ηλία Καραργύρη, και τον 17χρονο φορ, Εμιλιάνο Μπουλλάρι.

Ο πρώτος με τις επεμβάσεις του τόσο στη κανονική διάρκεια αλλά και στο πέναλτι του Μαυρουδή βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του, ενώ ο Μπουλλάρι ήταν αυτός που με το γκολ του στο 118' κράτησε "ζωντανούς" τους "ερυθρόλευκους".

Οι δυο πρωταγωνιστές της αναμέτρησης μίλησαν αποκλειστικά στο Sport24.gr που βρέθηκε στο Αγρίνιο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

Η αρχή έγινε με τον τερματοφύλακα των "ερυθρολεύκων" Ηλία Καραργύρη, ο οποίος μέσα από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Παναιτωλικού αναφέρθηκε στο τρόπαιο που κατέκτησε η ομάδα του μιλώντας για την αναμέτρηση και τη διαδικασία των πέναλτι.

Ο 16χρονος γκολκίπερ (σ.σ. γεννημένος στις 29/6/02) ο οποίος είναι και εξαιρετικός μαθητής καθώς στην Α' Λυκείου έβγαλε στο πρώτο τετράμηνο 19,8 (!) αναφέρθηκε και στο όνειρό του που είναι να περάσει στην Ιατρική και να μπορέσει να γίνει... Τερματοφύλακας γιατρός.

Πώς ήταν ο τελικός, πώς ένιωσες τον αγώνα;
"Ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι που θεωρώ ότι θα μπορούσε να είχε λήξει υπέρ μας και πριν τα πέναλτι. Ένα δεύτερο ημίχρονο αρκετά ικανοποιητικό για εμάς, στο πρώτο μέρος δεν πατούσαμε τόσο καλά, αλλά θεωρώ ότι γενικά είχαμε καλή εικόνα. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το παιχνίδι ίσως και πιο νωρίς, ίσως όμως να είχε κριθεί και εναντίον μας. Πήγε στα πέναλτι, εκεί θέλει και τύχη και πήραμε εμείς τον τίτλο".

Έπιασες το τρίτο πέναλτι, θεωρείς ότι "ψάρωσες" τον αντίπαλο σου;
"Δεν μπορώ να πω ότι τον "ψάρωσα", το παιδί σούταρε, έπεσα και εγώ. Η αλήθεια θα μπορούσα να πω είναι ότι φάνηκε από το σώμα του πώς θα εκτελούσε το πέναλτι".

Φάνηκε αρκετά εντυπωσιακή η επέμβασή σου επειδή πέφτεις από την άλλη πλευρά και απλώνεις το δεξί σου χέρι και το πιάνεις...
"Δεν ήταν πολύ δυνατό το πέναλτι είναι η αλήθεια και ευτύχησα να το βγάλω".

Σου είπαν κάτι οι προπονητές σου πριν τα πέναλτι, μια συμβουλή, ένα μυστικό;
"Δεν υπάρχει μυστικό στα πέναλτι. Εμένα η γνώμη μου είναι στο πέναλτι δεν μπορείς να προπονηθείς, όσα και να βαράς, όσα και να πιάνεις. Και από την πλευρά μας ο Μπουλλάρι που το έχασα στη προπόνηση δεν χάνει κανένα. Και ξαφνικά έρχεται εδώ και το έχασε".

Οι πρωταθλητές της Κ-17 του Ολυμπιακού: "Μαθημένοι στα δύσκολα"

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα για δεύτερη σερί χρονιά, τι σημαίνει αυτό για εσάς;
"Σημαίνει ότι σε μια χρονιά που δεν πήγε σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτό ήταν πιο πολύ για την παρέα τη δική μας, της Κ17, αλλά και για όλη την ομάδα μια επιβράβευση. Ένα μικρό λιθαράκι που μπορούμε να δώσουμε εμείς σε αυτό τον μεγάλο σύλλογο".

Ο προσωπικός σου στόχος ποιος είναι;
"Ο προσωπικός μου στόχος προφανώς είναι να βρεθώ στην πρώτη ομάδα κάποια στιγμή, να υπογράψω και ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και να εξελιχθώ μέσα από την ομάδα".

Πως καταφέρνεις και συνδυάζεις ποδόσφαιρο και μελέτη;
"Η αλήθεια είναι ότι περιορίζω στο ελάχιστο προσωπική ζωή και ψυχαγωγία, βόλτες. Είναι τρία-τέσσερα χρόνια τα κρίσιμα, έχω δυο στόχους, αυτούς θα ακολουθήσω μέχρι το τέλος".

Είναι αλήθεια ότι θες να γίνεις γιατρός;
"Ναι..."

Γιατρός ή γκολκίπερ;
"Και τα δυο μαζί... είναι όνειρο μου να το κάνω πράξη".

ΜΠΟΥΛΛΑΡΙ: "ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ"

Λίγο πριν την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το Αγρίνιο στο Sport24.gr μίλησε και ο Εμιλιάνο Μπουλλάρι, ο φορ των "ερυθρολεύκων", που με το γκολ του στο 118' του τελικού κράτησε ζωντανή την ομάδα του για να διεκδικήσει τον τίτλο στα πέναλτι.

Ο 17χρονος επιθετικός που κατέκτησε και πέρυσι τον αντίστοιχο τίτλο στάθηκε στην ψυχή που έδειξαν οι συμπαίκτες του για να γυρίσουν το ματς ενώ αναφέρθηκε τόσο στο γκολ του όσο και στο χαμένο πέναλτι που εκτέλεσε αλλά τελικά δεν στοίχισε στον Ολυμπιακό.

Πως είδες την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό;
"Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, είχε ένταση και πάθος, ήταν ένα ντέρμπι "αιωνίων" με τα όλα του και πολύ καλό για εμάς".

Κέρδισε η ομάδα που ήταν πιο τυχερή ή καλύτερη;
"Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ομάδα πιο τυχερή ή καλύτερη. Υπάρχει το γεγονός ότι όλοι δώσαμε τη ψυχή μας και βγήκαμε εμείς οι νικητές. Δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε αυτή τη νίκη".

Παρότι βρεθήκατε πίσω στο σκορ, βρήκατε τα ψυχικά αποθέματα στο 118' να ισοφαρίσετε και στα πέναλτι να πάρετε τον τίτλο. Πως φτάσατε σε αυτή την επικράτηση;
"Ήταν δύσκολο μετά το γκολ που δεχθήκαμε να πάρουμε ψυχολογία αλλά τα καταφέραμε γιατί είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Καταφέραμε να πάμε το ματς στην παράταση και να το πάρουμε στα πέναλτι".

Εσύ βοήθησες τα μέγιστα, έχοντας καλή απόδοση και ένα γκολ που έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσετε το τρόπαιο...
"Θεωρώ ότι είχα καλή απόδοση, δεν θέλω να μιλήσω πολύ για το γκολ μου, είναι ομαδική δουλειά, βοήθησαν όλοι για να έρθει αυτό το γκολ και ευχαριστώ τα παιδιά".

Αυτό το γκολ κράτησε την ομάδα σου ζωντανή για να έρθει μετά η νίκη στα πέναλτι;
"Ναι ήταν ένα σημαντικό γκολ. Θα μπορούσε βέβαια να το έχει βάλει κάποιος άλλος, μου άρεσε και πήρα πολύ μεγάλη χαρά εγώ ενώ έδωσα χαρά και στους συμπαίκτες μου.

Οι συμπαίκτες σου λένε ότι δεν χάνεις πέναλτι στη προπόνηση. Πώς έτυχε και το έχασες;
"Τι να σας πω. Πιστεύω ήταν κακή η εκτέλεση, είχα κακή ψυχολογία δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί, πάντως μπόρεσε και απέκρουσε ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού".

Δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, τι σημαίνει αυτό για εσάς;
"Σημαίνει πολλά, είναι μεγάλη χαρά, για μένα είναι το δεύτερο γιατί το είχα πάρει και πέρυσι με την Κ17 και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ