ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι όροι απόκτησης του Πάρντο

Οι όροι απόκτησης του Πάρντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ιστοσελίδα footballleaks έδωσε στην δημοσιότητα τη συμφωνία ανάμεσα σε Μπράγκα, Ολυμπιακό και Φελίπε Πάρντο, με τους όρους απόκτησης του Κολομβιανού εξτρέμ από τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε από τον Μπράγκα τον Φελίπε Πάρντο το καλοκαίρι του 2015, με τη συμφωνία των δύο πλευρών να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετήσει λογιστικά τον πορτογαλικό σύλλογο, κυρίως όσον αφορά την εναρμόνιση του στο Financial Fair Play.

Ήρθε λίγους μήνες μετά η ιστοσελίδα footballleaks να δώσει στην δημοσιότητα τη συμφωνία ανάμεσα στις τρεις πλευρές, όσον αφορά τους οικονομικούς όρους της μετακίνησης του Κολομβιανού εξτρέμ από την Μπράγκα στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες λοιπόν για τον ετήσιο δανεισμό του παίκτη υποχρεούνται να πληρώσουν 2,5 εκατ. ευρώ στους Πορτογάλους, σε δύο δόσεις του 1,25 εκατ. ευρώ. Η πρώτη καταβλήθηκε (ήταν έως τις 15 Οκτώβρη του 2015), ενώ η δεύτερη πρέπει να μπει στα ταμεία της Μπράγκα το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2016.

Αυτά τα 2,5 εκατ. ευρώ λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα τα δώσει βρέξει - χιονίσει από τη στιγμή που υπεγράφη η συμφωνία. Εφόσον οι "ερυθρόλευκοι'' ειδοποιήσουν γραπτώς (μέχρι τις 30/6/2016) την διοίκηση της Μπράγκα ότι θα κάνουν χρήση της option, τότε θα πρέπει να καταβάλλουν ακόμη 1,5 εκατ. ευρώ στον πορτογαλικό σύλλογο, ξανά σε δύο ισόποσες δόσεις, ύψους 750.000 ευρώ.

Την πρώτη μέχρι τις 20 Αυγούστου του 2016 και την δεύτερη έως τις 30 Ιανουαρίου του 2017. Με την προϋπόθεση ότι οι Πειραιώτες θα έχουν ήδη καταβάλλει τα συμφωνηθέντα χρήματα για τον δανεισμό, δηλαδή τα 2,5 εκατ. ευρώ στην Μπράγκα.

Επίσης οι Πορτογάλοι, με βάση τη συμφωνία των δύο πλευρών, δικαιούνται το 10% του καθαρού κέρδους που θα προκύψει από πιθανή μελλοντική πώληση του παίκτη από τον Ολυμπιακό σε άλλο σύλλογο, αν όμως αυτή ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ. Ποσό το οποίο ουσιαστικά θα πληρώσει το πειραϊκό κλαμπ για την απόκτηση του 100% των δικαιωμάτων του Πάρντο.

Αν οι Πειραιώτες έχουν εκπληρώσει στο έπακρο τις υποχρεώσεις τους προς την Μπράγκα, στο διάστημα που ο παίκτης είναι δανεικός, και η τελευταία επιχειρήσει να πουλήσει τον παίκτη σε άλλη ομάδα ή να τον κρατήσει, τότε θα υποχρεωθεί να πληρώσει στον Ολυμπιακό πρόστιμο ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Αν πάλι ο Ολυμπιακός δεν πληρώσει τα συμφωνηθέντα ποσά μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχουν τεθεί, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο, συν το 10% όλου του ποσού της μεταγραφής.

Η Μπράγκα ζήτησε από τους Πειραιώτες να πραγματοποιηθεί με αυτό τον τρόπο η μεταγραφή του Κολομβιανού, προκειμένου να ισορροπήσει τα οικονομικά της ανά έτος και να παρουσιαστεί έτοιμη στους ελέγχους για το FFP.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη συμφωνία ανάμεσα σε Μπράγκα, Ολυμπιακό και Φελίπε Πάρντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έλληνες ή ξένοι;

Την Πέμπτη στις 14:00 ο Κοντονής με Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη

Ερνάνι: "Να κερδίσω μια θέση στην Πόρτο"

Μανιάτης: "Ελπίζω να κερδίσω το καλοκαίρι την εμπιστοσύνη του Σίλβα"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ