ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι επτά φετινές ανατροπές του Ολυμπιακού

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε για 7η φορά φέτος παιχνίδι του σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη και το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και τις θυμίζει μια προς μια. (VIDEOS).

Μπορεί η φετινή σεζόν από πλευράς θεάματος να απέχει παρασάγγας απ' αυτό που ονειρεύονται να βλέπουν από την ομάδα τους οι φίλοι του Ολυμπιακού, παρ' όλα αυτά οι παίκτες έχουν δείξει χαρακτήρα σε αρκετές περιπτώσεις που βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Χθες βράδυ (1/4) με τον Πλατανιά, οι Πειραιώτες γύρισαν το ματς και πήραν τους τρεις βαθμούς, κάνοντας άλμα για το 44ο πρωτάθλημά τους.

Η φετινή ήταν η 7η φορά που ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανατρέψει εις βάρος τους σκορ σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, όπερ σημαίνει ότι έχει τον τρόπο να αλλάζει τα εις βάρος του δεδομένα. Όχι πάντα βέβαια, αφού δεν είναι λίγες οι γκέλες που έχει κάνει, όμως αυτό δεν αλλάζει ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις που οι "ερυθρόλευκοι" ήταν στο καναβάτσο και στο τέλος έσωσαν την παρτίδα.

ΠΕΝΤΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE

Ξεκινώντας από το πρωτάθλημα, πέντε είναι οι περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός γύρισε ένα εις βάρος του αποτέλεσμα και στο τέλος του έφτασε στο τρίποντο. Η αρχή έγινε με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο στις 18 Σεπτεμβίου 2016, όπου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 5' με τον Ιντζόγλου, αλλά ο Ντομίνγκες με πέναλτι στο 51' και ο Ιντέγε στο 75' έφεραν τούμπα το παιχνίδι.

Ένα μήνα μετά (23/10), στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο ο "Δικέφαλος" προηγήθηκε με τον Βαρέλα στο 6', αλλά ο ίδιος με αυτογκόλ στο 25' από (κακό) γύρισμα του Ιντέγε από τα δεξιά, έφερε το ματς στα ίσια. Λυτρωτής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Μιλιβόγεβιτς με κεφαλιά στο 96ο λεπτό.

Στις 18 Δεκεμβρίου, οι Πειραιώτες φιλοξένησαν στο Φάληρο τον Παναιτωλικό και τα χρειάστηκαν μέχρι να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα. Ο Κούσας "πάγωσε" το Φάληρο στο 52', όμως με τέρματα των Σεμπά (61'), Καρντόσο (83') και Φιγκέιρας (85'), ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με σκορ 3-1 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής.

Στις πρώτες ημέρες του νέου έτους και σε αγώνα για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός πήρε νίκη-θρίλερ με 2-1 απέναντι στον Αστέρα, έχοντας και παράπονα από την διαιτησία. Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 27' με πέναλτι του Μάσα (το αμφισβήτησαν εντόνως οι Πειραιώτες), σπατάλησε ευκαιρίες για το 0-2, αλλά ο Ολυμπιακός με γκολάρα του Φορτούνη (54') και ήρωα τον Μαρίν (93') που δεν είχε αγωνιστεί από τις 15 Οκτωβρίου, έφτασε στο τελικό νικηφόρο αποτέλεσμα.

Για να φτάσουμε στο χθεσινό ματς του Φαλήρου, όπου στο 44' ο Πλατανιάς κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Φιγκέιρας, το οποίο εκμεταλλεύτηκε από την άσπρη βούλα ο Μανούσος, για να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό του Τάκη Λεμονή ενόψει του β' μέρους. Οι Πειραιώτες όμως παρουσιάστηκαν αναμορφωμένοι και ισοφάρισαν με τον Μάριν στο 54' από πάσα του Φορτούνη, για να έρθει εννέα λεπτά ο Ρομαό να πλασάρει σε άδειο τέρμα έπειτα από μπαλιά του Φιγκέιρας από τα δεξιά και ενώ η φάση είχε ξεκινήσει από μαγική κάθετη πάσα του Μάρτινς.

Ο "ΤΣΟΡΙ" ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟ ΠΑΤΑΤΡΑΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΟΟΥΚΑ

Η πρώτη ανατροπή της σεζόν ήταν ευρωπαϊκή και ήρθε στο ματς με την Αρόουκα για τα προκριματικά του Europa League στις 25 Αυγούστου. Αν και στο πρώτο ματς στην Πορτογαλία, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 1-0 με γκολ του Σεμπά και η ρεβάνς έμοιαζε εύκολη υπόθεση, οι Ίβηρες προηγήθηκαν με τον Τζετζέ στο 80' και έστειλαν το ματς σε παράταση. Εκεί, ο Τσόρι ισοφάρισε στο 94', λυτρώνοντας την ομάδα του και στο 113' ο Ιντέγε έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Ο Ολυμπιακός ήταν στους ομίλους της διοργάνωσης.

ΕΔΕΙΞΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Τέλος, στις 2 Μαρτίου για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και ενώ το πρώτο ματς με τον Ατρόμητο στο Φάληρο είχε λήξει 0-0, στο Περιστέρι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ-οφσάιντ του Ντάουντα μόλις στο πρώτο λεπτό του β' μέρους, αλλά οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο δεν πτοήθηκαν και έδειξαν χαρακτήρα και παλικαριά στο χορτάρι, φτάνοντας στην ανατροπή. Με ισάριθμες κεφαλιές των Ρομαό (63') και Φορτούνη (71') ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς και πήρε σπουδαία πρόκριση μέσα στο Περιστέρι, παίρνοντας το εισιτήριο για την 4άδα.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ