ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι επισκέψεις του Ολυμπιακού στην Τούμπα επί εποχής Μαρινάκη

Οι επισκέψεις του Ολυμπιακού στην Τούμπα επί εποχής Μαρινάκη

Δύο αποκλεισμοί για το Κύπελλο, το γυάλινο μπουκάλι στον Μιραλάς σε κεκλεισμένων των θυρών, το "διπλό" τίτλου του 2012, η "ζούγκλα" τον Απρίλιο του 2014, είναι μεταξύ άλλων στο μενού των επισκέψεων του Ολυμπιακού στην Τούμπα από το 2010.

Η εξαετία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι του Ολυμπιακού έχει συνοδευτεί από ισάριθμες κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Σε αυτό το διάστημα η μοναδική ομάδα που έχει κόψει τον δρόμο των Πειραιωτών δύο φορές προς έναν τίτλο είναι ο ΠΑΟΚ. Και τις δύο για το Κύπελλο.

Μια τη σεζόν 2010-11 και άλλη μια την σεζόν 2013-14, με τη ρεβάνς να διεξάγεται στην Τούμπα και τον Ολυμπιακό να βρίσκεται αντιμέτωπος με οριακές καταστάσεις εξωαγωνιστικά.

Ειδικά αυτά που συνέβησαν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στις 16/4/2014 έχουν γράψει ιστορία, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη την επόμενη σεζόν να συνοδεύει τους παίκτες του στην Τούμπα, όπου οι "ερυθρόλευκοι" έφυγαν με το 0-0, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά την κατάκτηση της Super League 2014-15.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά, με την ευχή στην αποψινή (2/3, 19:30) αναμέτρηση των δύο ομάδων, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, να δούμε ποδόσφαιρο και μόνο ποδόσφαιρο.

Δύο ματς την σεζόν 2010-11

Η πρώτη επίσκεψη του Ολυμπιακού στην έδρα του ΠΑΟΚ επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη έγινε στις 02/2/2011, στον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (1-1 το πρώτο ματς στο Φάληρο) με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν με σκορ 1-0 των "ερυθρολεύκων", αφήνοντας τους εκτός συνέχειας του θεσμού.

Τεταμένη η κατάσταση πριν την αναμέτρηση (είναι χαρακτηριστικό ότι για λόγους ασφαλείας οι φροντιστές των Πειραιωτών με το αθλητικό υλικό της ομάδας μετέβησαν στο γήπεδο με μεταφορική) στην Τούμπα, που υποτίθεται ότι θα διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό δεν εμπόδισε φίλους του ΠΑΟΚ να βρεθούν στις εξέδρες και μάλιστα από αυτή των επισήμων (!) να εκτοξευθεί γυάλινο μπουκάλι προς τον Μιραλάς, που ευτυχώς τραυμάτισε ελαφριά τον Βέλγο κυνηγό...

Ενάμιση μήνα αργότερα οι Πειραιώτες θα βρεθούν ξανά στην Τούμπα, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Στις 13/3/2011 συγκεκριμένα διεξήχθη η αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό να περιμένει απλά την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, 4 στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε ξανά, αυτή τη φορά με σκορ 2-1, χάρη σε ένα πέναλτι που έδωσε ο Κωνσταντινέας για άγγιγμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Βιεϊρίνια στο 83ο λεπτό του αγώνα. Ο Πορτογάλος ευστόχησε και ο "Δικέφαλος" πανηγύριζε εντός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 1997!

"Διπλό" και επεισόδια στο τέλος

Στις 05/2/2012 ο Ολυμπιακός ανηφόρισε στην Τούμπα, με τη νίκη να είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς οι Πειραιώτες βρίσκονταν στο κυνήγι του Παναθηναϊκού. Με τον Βαλβέρδε στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός θα κάνει επιβλητικό ξεκίνημα στην φλεγόμενη Τούμπα και μόλις στο 18ο λεπτό θα βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-0.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι θα πάνε το ματς στην... κλωτσοπατινάδα, ο Λάζαρ θα αποβληθεί στο 76', τα αντικείμενα θα αρχίσουν να πέφτουν σαν βροχή στα επόμενα λεπτά και τίποτα δεν θα αλλάξει μέχρι την λήξη της αναμέτρησης. Το κλίμα ήταν πολεμικό από την αρχή και με την λήξη του αγώνα δεν άργησαν οι "ομορφιές".

Μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ επιχείρησε να εισβάλλει στα αποδυτήρια, άντρες των ΜΑΤ τους απώθησαν και ακολούθησαν οδομαχίες στους γύρω δρόμους. Νωρίτερα, κοπέλα τραυματίστηκε από κροτίδα που έσκασε στην Θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Ισοπαλία και... ησυχία

Για την σεζόν 2012-13, ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε την Τούμπα στις 25/11/2012 για την 12η αγωνιστική. "Τρένο" πήγαιναν οι Πειραιώτες με 10 νίκες και 1 ισοπαλία (2-2 στο Χαριλάου με τον Άρη) πριν την συνάντηση με τον ΠΑΟΚ και έχασαν την ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλητές χειμώνα από το Νοέμβρη (!) μετά το 1-1 με τον "Δικέφαλο".

Συγκριτικά με όσα είχαν προηγηθεί και όσα ακολούθησαν, από τα λιγότερο φασαριόζικα ντέρμπι με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία του Ολυμπιακού.

Πρωταγωνιστής ο Κάκος

Στις 09/3/2014 συγκρούστηκαν ξανά Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στην έδρα του "Δικεφάλου". Σε ένα ματς με πολλή ένταση, νεύρα, τεταμένο κλίμα και τον Κάκο αρνητικό πρωταγωνιστή του ματς. Μπορεί οι γηπεδούχοι να εξέφρασαν παράπονα για την διαιτησία του Κερκυραίου, όμως η φάση που σημάδεψε τον αγώνα ευνόησε σκανδαλωδώς τον ΠΑΟΚ.

Γιατί άλλο να φωνάζεις, για μια κάρτα ή ένα φάουλ και άλλο να την γλιτώνει παίκτης σου για εν ψυχρώ μπουνιά σε αντίπαλο! Ο Κάκος όμως έκανε πάλι το θαύμα του. Δεν είχε δει πριν από χρόνια την μπουνιά του Πάμπλο Γκαρσία στον Ντιόγκο. Ενώ στο εν λόγω παιχνίδι τιμώρησε με κίτρινη (!!!) τον Ινσαουράλδε για το χτύπημα στον Εντινγκά... Μυθική απόφαση.

Για την ιστορία, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 2-1, σε ένα γήπεδο που κόχλαζε, ενώ ο Σαλίνο έχασε την ψυχραιμία του και ανταπέδωσε με τη γνωστή χειρονομία την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε. Αυτά όμως δεν ήταν τίποτα μπροστά σε ό,τι ακολούθησε περίπου ένα μήνα μετά...

Πεδίο μάχης

Την σεζόν 2013-14 Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι ένα από τα δύο ζευγάρια στα ημιτελικά του Κυπέλλου και το παιχνίδι στο Φάληρο ολοκληρώνεται με 2-1 υπέρ των "ερυθρολεύκων". Αυτά που θα συμβούν στις 16/4/2014 στον επαναληπτικό της Τούμπας θα γράψουν ιστορία. Η σέντρα ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00 αλλά πήρε μετάθεση για 1 ώρα και 15 λεπτά αργότερα!

Τα επεισόδια, οι συγκρούσεις οπαδών και ΜΑΤ, τα δακρυγόνα, έκλεψαν την παράσταση κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού, με την ατμόσφαιρα εκρηκτική και αποπνικτική ταυτόχρονα. Ο πάγκος των Πειραιωτών δέχθηκε επίθεση από φωτοβολίδες, κάηκε, ενώ ανενόχλητοι κάποιοι είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο και έριξαν κιλά με γαύρους στα καθίσματα του πάγκου.

Οι επισκέψεις του Ολυμπιακού στην Τούμπα επί εποχής Μαρινάκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Οι επισκέψεις του Ολυμπιακού στην Τούμπα επί εποχής Μαρινάκη
INTIME SPORTS

Ασύλληπτες καταστάσεις, με τους ποδοσφαιριστές να προσπαθούν κυριολεκτικά να προστατέψουν την σωματική τους ακεραιότητα.

Στο κάτι σαν ποδόσφαιρο που ακολούθησε, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 1-0 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτήρισε ως "κτηνωδία" τα όσα έγιναν, περίμενε την επιστροφή της αποστολής του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο και ήταν αυτός που υποδέχθηκε όλα τα μέλη της, υποσχόμενος ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά να συμβεί κάτι τέτοιο.

"Σβηστή" ισοπαλία

Στις 08/2/2015 αναμετρήθηκαν ξανά Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τους "ερυθρόλευκους" χωρίς δυσκολία να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε εκείνο το παιχνίδι, με τον Γιάχο πάντως να κλείνει τα μάτια σε πέναλτι - μαρς του Αθανασιάδη επάνω στον Σαντάνα στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Οι εντάσεις δεν έλειψαν για ακόμη μια φορά στην Τούμπα, έστω κι αν δεν επαναλήφθηκαν οι σκηνές απείρου κάλους της σεζόν 2013-14. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνόδευσε τους παίκτες του και δεν επέτρεψε να περάσουν τα περσινά. Πριν το ματς υπήρξαν συγκρούσεις οπαδών - Ματ και χρήση δακρυγόνων, ενώ κατά την διάρκεια του αγώνα ένα σίδερο πέρασε ξυστά από το κεφάλι του Ντομίνγκες και τον βρήκε στον ώμο.

Άνετο πέρασμα από την Τούμπα

Την φετινή αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 4 Οκτωβρίου για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Και με συνοπτικές διαδικασίες οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν νικηφόρα από την έδρα του "Δικεφάλου", επικρατώντας με σκορ 2-0, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσουν και την διαιτησία του Γιάχου που χάρισε δύο κόκκινες κάρτες στους γηπεδούχους και "έπνιξε" πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στην Τούμπα κρατώντας στεφάνια, τα οποία κατέθεσαν μπροστά από την Θύρα 4, για τους αδικοχαμένους φίλους του ΠΑΟΚ το 1999. Συγκινησιακά φορτισμένο το κλίμα στις εξέδρες και ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα πριν, κατά την διάρκεια ή το τέλος της αναμέτρησης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ