ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι δύο πρώτοι βασικοί "άξονες" του Λεμονή

Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε ποια σημεία έχει δώσει έμφαση ο 57χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού τις πρώτες του δύο μέρες στο Ρέντη. Ο φάκελος των παικτών που είναι στα χέρια του, αλλά και τα πρώτα "σημάδια" του στο κομμάτι της τακτικής.

Δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά πράγματα ο Τάκης Λεμονής στο μικρό διάστημα που έχει μπροστά του για να προετοιμάσει τον Ολυμπιακό, αρχής γενομένης με τον Πλατανιά και εν συνεχεία με την ΑΕΚ στους ημιτελικούς του Κυπέλλου.

Κανένας προπονητής δεν θα μπορούσε άλλωστε να βελτιώσει θεαματικά όχι τον Ολυμπιακό, αλλά οποιαδήποτε ομάδα βρισκόταν στην κατάσταση των “ερυθρολεύκων”.

Μια ομάδα με πολλά βαριά πόδια, με αρκετούς διεθνείς που θα επιβαρυνθούν και με τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων και με ένα σύνολο που στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν είχε σαφέστατο πρόβλημα στο κομμάτι της δημιουργίας και της ανάπτυξης. Ένας τομέας ουσιαστικά που αποτελούσε το “ατού” του Ολυμπιακού διαχρονικά, αλλά φέτος αποδείχθηκε ότι ήταν ένα από τα (πολλά) “αγκάθια” του...

Ο Λεμονής τις πρώτες του μέρες στο Ρέντη έχει εστιάσει σε δύο βασικούς “άξονες”. Παρακολουθώντας απέξω τον Ολυμπιακό, αλλά και ακούγοντας διάφορα για τη φυσική κατάσταση των παικτών, το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να πάρει στα χέρια τους τους φακέλους από τις μετρήσεις που γίνονται καθημερινά στους “ερυθρόλευκους”. Ήθελε να δει τι έχουν “γράψει” τα περιβόητα “γιλεκάκια” που φορούν στις προπονήσεις και στους αγώνες, τα οποία ουσιαστικά “μαρτυρούν” τα πάντα γύρω από τα τρεξίματα και τις αντοχές των παικτών.

Κατά συνέπεια αναλόγως θα προσαρμόσει και την ένταση των προπονήσεων που ακολουθούν. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διήμερο προσπάθησε να ανεβάσει κάπως τους ρυθμούς, χωρίς ωστόσο να τους ζορίσει και πολύ.

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με τα όσα θα μπορέσει να περάσει στο μικρό διάστημα που κάθεται στον κόκκινο πάγκο, ως προς το κομμάτι της φιλοσοφίας του. Ο Λεμονής είναι λάτρης της κατοχής. Την ίδια φιλοσοφία είχαν βέβαια και οι Βίκτορ, Σίλβα και Μπέντο. Ο καθένας όμως προσέγγιζε με διαφορετικό τρόπο το συγκεκριμένο κομμάτι. Ο Σίλβα και ο Μπέντο ήταν λίγο πιο συντηρητικοί σε σχέση με τον Βίκτορ... Όλοι αυτοί όμως ανήκουν στο παρελθόν.

Το θέμα είναι τι θα κάνει τώρα ο Λεμονής, ο οποίος ειδικά τις πρώτες του μέρες στο Ρέντη έχει ένα βασικό πρόβλημα. Δεν έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού πολύς κόσμος απουσιάζει με τις Εθνικές ομάδες. Αυτό που έχει ζητήσει απ' όσους έχουν μείνει πίσω είναι να γυρίζουν την μπάλα, να μην την κρατούν για ώρα στα πόδια τους και κυρίως να μην κάνουν βεβιασμένες ενέργειες ή "σκοτωμένες" επιθέσεις...

Επίσης, είναι ένας άνθρωπος που είχε δείξει και στο παρελθόν ότι δεν θέλει να βλέπει τους παίκτες του να τρέχουν άσκοπα. Τον "τρελαίνει" η... αναρχία στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας, ειδικά όταν χάνουν οι ποδοσφαιριστές του την κατοχή. Με τον Μπέντο υπήρχαν ώρες-ώρες κάποια κρούσματα που οι παίκτες έτρεχαν χωρίς λόγο και αιτία αριστερά - δεξιά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετοί κενοί χώροι για τον αντίπαλο. Για να το απλοποιήσουμε, προτιμάει στην άμυνα το μότο "γυρίστε στις θέσεις σας για να αμυνθείτε αν σε πρώτο χρόνο δεν ξανακερδίσετε την μπάλα". Έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει πολύ στο συγκεκριμένο κομμάτι τακτικής και θα "φορτσάρει" ακόμα περισσότερο όταν από βδομάδα αρχίσουν να γυρίζουν οι διεθνείς...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ