ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι δεύτερες σκέψεις και το "στοίχημα" του Σίλβα

Οι δεύτερες σκέψεις και το "στοίχημα" του Σίλβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκο Σίλβα πέρα από τα παράπονά του για τον Καλογερόπουλο, μίλησε και για "κάποια πράγματα που θα πρέπει να λυθούν εσωτερικά στην ομάδα". Πόσο επηρεάζει η ήττα στο ντέρμπι τον Ολυμπιακό ενόψει Άντερλεχτ.

Διαφορετικά περίμενε ο Σίλβα να εξελιχθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Για να είμαστε ειλικρινείς όταν όλη την περασμένη εβδομάδα καθόταν και έλεγε στους παίκτες του ότι “πρέπει να διατηρήσουμε το αήττητο” κάτι ήξερε.

Την Τετάρτη (10/2) τους είχε πιάσει και τους είχε μιλήσει για αρκετή ώρα με κεντρική ιδέα το ότι οφείλουν να πάρουν τον τίτλο χωρίς να χάσουν πουθενά! Αναγνώριζε ότι το ματς με την ΑΕΚ ήταν το δυσκολότερο που θα έπαιζαν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος...

Ο Σίλβα δεν σκεφτόταν το παιχνίδι με την Άντερλεχτ την περασμένη εβδομάδα και για αυτό τον λόγο να μην κάνει ροτέισον στο ΟΑΚΑ. Έκανε μόνο την αναγκαστική αλλαγή με τον Κασάμι. Αν ο Ζντιέλαρ δεν είχε αποβληθεί με τον ΠΑΟΚ, να είστε σίγουροι ότι θα ξεκινούσε ο Σέρβος.

Αποφάσισε λοιπόν να παίξει με όλα του τα “βαριά χαρτιά” για τον απλούστατο λόγο ότι ήξερε πώς οι “ερυθρόλευκοι” θα κληθούν να παίξουν με την δεύτερη καλύτερη ελληνική ομάδα. Συν τοις άλλοις, μεταξύ άλλων τους είχε τονίσει να μην “τσιμπήσουν” και να μην απαντήσουν σε τυχόν σκληρά εώς αντιαθλητικά μαρκαρίσματα. Τελικά, ο μόνος που επέδειξε ψυχραιμία ήταν ο... Ρομπέρτο, ο αρχηγός αυτής της ομάδας.

Τις όποιες αιχμές άφησε για τον Καλογερόπουλο τις αφήνουμε στην άκρη. Αυτό που προέχει τώρα για τον Σίλβα είναι να δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να μείνουν στα όσα έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Και εδώ συμβαίνει κάτι οξύμωρο. Την περασμένη εβδομάδα προσπαθούσε να βγάλει από το μυαλό τους την Άντερλεχτ και τώρα που προετοιμάζεται η ομάδα του για το ματς στο Βέλγιο, είναι ένα στοίχημα για τον ίδιο να τους κάνει να ξεχάσουν το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι παίκτες στο τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια έμοιαζαν με τον... Κασάμι! Σε τέτοια έξαλλη κατάσταση. Αυτά που είπε ο Ελβετός μπροστά στην κάμερα της Nova , τα έλεγαν και οι συμπαίκτες του στο τέλος του αγώνα. Ακόμα και την Κυριακή (14/2) μόνο για την Άντερλεχτ δεν μιλούσαν! Έχει λοιπόν αρκετή δουλειά ο Σίλβα μέχρι και το ματς της Πέμπτης (18/2), αφού πρωτίστως καλείται να τους ηρεμήσει...

Φυσικά έχει και άλλα σοβαρά “θέματα” να λύσει ο Πορτογάλος τεχνικός. Όπως είπε και στη συνέντευξη Τύπου, θα πρέπει να μιλήσουμε και εσωτερικά στην ομάδα, γιατί έχουμε την υποχρέωση να βελτιωνόμαστε . Είναι ξεκάθαρο ότι κάποια πράγματα δεν του άρεσαν. Όπως δεν του άρεσαν και με τον ΠΑΟΚ. Απλώς πριν από μία εβδομάδα, είχαν κρυφτεί κάτω από το “χαλάκι” του 1-0. Μάλιστα, ο Σίλβα ένιωθε και την υποχρέωση να δηλώσει ότι αισθάνεται περήφανος που και στην κακή του μέρα ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει έναν μεγάλο αντίπαλο. Ωστόσο τώρα είναι δεδομένο ότι \θα έχει αρκετές κατ' ιδίαν συζητήσεις.

Εδώ και πολύ καιρό ο Ιντέγε δεν είναι ο Ιντέγε που θέλει ο Σίλβα. Αν εξαιρεθεί το 5-0 με τον Αστέρα Τρίπολης, τον τελευταίο μήνα ο Νιγηριανός φορ δεν αποδίδει τα προσδοκόμενα. Και με την ΑΕΚ ήταν από τους παίκτες που πέρασαν απαρατήρητοι. Ο κόουτς περίμενε ότι θα “ξυπνούσε” στο ΟΑΚΑ, αλλά τίποτα. Μπήκε με αρκετά νεύρα, τσακωνόταν συνεχώς με τον Κολοβέτσιο και κάπου εκεί χάθηκε. Επίσης, περίμενε περισσότερα και από τον Φορτούνη. Είναι το δεύτερο σερί παιχνίδι και μάλιστα ντέρμπι, που ο Κώστας είναι κατώτερος των περιστάσεων.

Από την άλλη, η αναγκαστική του αλλαγή στο 48' είχε να κάνει καθαρά με το ότι ήθελε να έχει παίκτες στα χαφ που θα λειτουργούσαν περισσότερο ανασταλτικά και θα είχαν φυσικά περισσότερα τρεξίματα. Από την άλλη όμως δεν σημαίνει ότι είχε μείνει και ευχαριστημένος από την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Σε ένα πρώτο ημίχρονο που ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος, δεν ήταν ο Φορτούνης αυτός που “τραβούσε το κάρο”.

Να ξέρετε ότι έχει μπει σε μία διαδικασία δεύτερων σκέψεων ο Σίλβα. Από τη στιγμή που μπήκε π.χ. στις προπονήσεις ο Τσόρι, είναι δεδομένο ότι δεν θα φάει ο πάγκος τον Αργεντινό. Επίσης, αν ο Ιντέγε δεν “ξυπνήσει”, ο Πουλίδο θα πάρει τις ευκαιρίες του. Κι όχι απέναντι στον Ατρόμητο την προσεχή Κυριακή (21/2) ή με την Βέροια ή με τον Πανθρακικό. Ακόμα και σε μεγάλα ματς θα δούμε τον Μεξικανό!

Αυτό που έχει σημασία τη δεδομένη στιγμή είναι κατά πόσο θα επηρεαστούν οι “ερυθρόλευκοι” ενόψει Άντερλεχτ. Η λογική λέει πως όταν μία ομάδα ανυπομονεί για το συγκεκριμένο παιχνιδι από την... Πρωτοχρονιά, θα είναι περίεργο να μείνει το μυαλό της στα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ. Για να προλάβει όμως διάφορες καταστάσεις ο Σίλβα, σίγουρα θα έχει να πει πολλά στους ποδοσφαιριστές του για την Άντερλεχτ. Θα κοιτάξει με κάθε τρόπο να τους βάλει σε ρυθμούς Europa League, γιατί κακά τα ψέματα, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο ντέρμπι, από τη στιγμή που έφυγε ο στόχος του αήττητου όλο το βάρος θα πέσει στην Ευρώπη και στο Κύπελλο.

Όσο για αλλαγές στην ενδεκάδα του Βελγίου; Ο Πάρντο δεν θα πάει στις Βρυξέλλες λόγω της θλάσης. Θα χάσει ακόμα και τη ρεβάνς ο Κολομβιανός. Ο Σεμπά είναι από τους παίκτες που θα κληθούν να δώσουν λύσεις. Ο δε Κασάμι δεν άφησε ασυγκίνητο τον Σίλβα, αλλά το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει ο Ζντιέλαρ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει φυσικά και ποιος θα επιλεγεί πίσω από τον Ιντέγε. Το προβάδισμα το έχει ο Φορτούνης. Αν όμως ο Κώστας για τρίτο σερί ματς δεν βγάλει το ανάλογο πρόσωπο, τότε ο Τσόρι θα ετοιμαστεί σιγά-σιγά για τη ρεβάνς του Καραϊσκάκη να πάρει φανέλα βασικού.

Ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο να δούμε την Πέμπτη (18/2) τους Τσόρι και Φορτούνη πάλι μαζί. Με τον Φορτούνη φυσικά στα άκρα. Ο Σίλβα όσες φορές επέλεξε το συγκεκριμένο σχήμα, δεν έδειξε και πολύ ικανοποιημένος. Σαν να έδινε την εντύπωση ότι περισσότερα έχανε παρά κέρδιζε η ομάδα του. Δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες το σενάριο, αλλά ας περιμένουμε τις προπονήσεις που ακολουθούν. Το φαβορί για τις Βρυξέλλες είναι ο Σεμπά. Μην ξεχνάμε επίσης ότι θα υπάρχει και μία αναγκαστική αλλαγή στο δεξί άκρο της άμυνας. Θα ξεκινήσει ο Σαλίνο αντί του τιμωρημένου Ελαμπντελαουί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ