ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι δανεικοί καθορίζουν το ρόστερ 2016-17

Οι δανεικοί καθορίζουν το ρόστερ 2016-17
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το αν και ποιοι από τους 18 δανεικούς θα πάρουν εισιτήριο επιστροφής στου Ρέντη, είναι μια παράμετρος που έχει την σημασία της στον καταρτισμό του ρόστερ από τον Σίλβα για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2016-17.

Ημέρες απόλυτης ηρεμίας διανύει ο Ολυμπιακός, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα 6 αγωνιστικές πριν το φινάλε και με τη διοργάνωση του Κυπέλλου να βρίσκεται σε εκκρεμότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Μάρκο Σίλβα δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος και οι παίκτες του δουλεύουν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη σα να πρόκειται να συνεχιστεί κανονικά ο θεσμός, επομένως στο στρατόπεδο των "ερυθρολεύκων" δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα της χαλάρωσης.

Σωστά λειτουργούν εντός των τειχών του Ρέντη, ωστόσο η απουσία αγώνων σημασίας, τουλάχιστον τις ημέρες που ακολούθησαν το νικηφόρο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είναι φυσιολογικό να στρέφει την κουβέντα -μέχρι ενός σημείου αφού ακόμη βρισκόμαστε στα τέλη Μάρτη- σε ζητήματα μεταγραφικής φύσεως.

Μέσα σε όλα που πρέπει να προσμετρηθούν όταν έρθει η ώρα των αποφάσεων, είναι και η παράμετρος των δανεικών. Μικρής ή μεγάλης σημασίας παράγοντας, όμως είναι δεδομένο ότι έναν ρόλο (έστω και... τρίτο) θα τον παίξει στην διαμόρφωση του ρόστερ των Πειραιωτών για την σεζόν 2016-17.

Πράγματι, μέσα στη 18άδα των παικτών που έχει παραχωρήσει ως δανεικούς ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν, υπάρχουν κάμποσα ονόματα που δύσκολα θα συμπεριληφθούν στα πλάνα του Μάρκο Σίλβα για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Υπάρχουν όμως και εκείνα που θα απασχολήσουν, λίγο ή πολύ, τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ας τα πάρουμε θέση - θέση, ξεκινώντας από τους γκολκίπερ.

  • Ο 21χρονος γκολκίπερ Γιώργος Στρέζος έχει παραχωρηθεί δανεικός στην Παναχαϊκή από το καλοκαίρι και τη στιγμή που μιλάμε, έχει 12 συμμετοχές στο ενεργητικό του, όλες 90λεπτες.
  • Ο Ανδρέας Γιαννιώτης, στα 23 του, είναι δανεικός στον Πανιώνιο και έχει μόλις 2 παιχνίδια στα πόδια του και αυτά στο Κύπελλο Ελλάδας. Ελάχιστες οι πιθανότητες για κάποιον από τους δύο να εξασφαλίσει μια θέση στον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.

Τρεις παίκτες που παίζουν στην γραμμή της άμυνας έχουν επίσης παραχωρηθεί δανεικοί.

  • Ο Τάσος Αυλωνίτης τον Γενάρη πήγε στην Αυστρία για λογαριασμό της Στουρμ Γκρατς και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις (9 συμ.). Είναι δεδομένη η επιθυμία των αυστριακών αυτή τη στιγμή να αποκτήσουν τον παίκτη με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι.
  • Ο Δημήτρης Γούτας που αποκτήθηκε από την Ξάνθη το περασμένο καλοκαίρι, συνεχίζει δανεικός στην ακριτική ομάδα από τον Γενάρη και μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Σε 5 παιχνίδια έχει παίξει μέχρι στιγμής ο 22χρονος στόπερ, που έχασε το μεγαλύτερο κομμάτι στο πρώτο μισό της σεζόν εξαιτίας μια επέμβασης στην περιοχή κοιλιακών - προσαγωγών.
  • Όσον αφορά τον Μανώλη Τζανακάκη, ο 24χρονος δεξιός μπακ ανήκει από το καλοκαίρι του 2013 στον Ολυμπιακό, δίχως μέχρι στιγμής να έχει φορέσει τα "ερυθρόλευκα". Φέτος είναι στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης, έχοντας αγωνιστεί αγωνιστεί μόλις 340 λεπτά (7 συμ.).

Διαφορετικές οι τρεις περιπτώσεις και καμία ξεκάθαρη. Ο Αυλωνίτης με βάση την αγωνιστική του εικόνα έχει τις περισσότερες πιθανότητες, όμως η Στουρμ θέλει να τον αγοράσει. Ο Γούτας είναι ερωτηματικό και ο Τζανακάκης δεν έχει πιθανότητες.

Φάνης Τζανδάρης και Γιάννης Μανιάτης είναι δύο κεντρικοί μέσοι που έχουν παραχωρηθεί δανεικοί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, σε Πανιώνιο και Σταντάρ Λιέγης αντίστοιχα. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν χωρούσαν στα πλάνα του Μάρκο Σίλβα.

  • Ο πρώτος αποκτήθηκε το καλοκαίρι προερχόμενος από αποχή έξι μηνών, καθώς στον ΠΑΟΚ δεν τον χρησιμοποιούσαν από τη στιγμή που δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του. Βαδίζοντας στα 23 του χρόνια, ο Έλληνας μέσος πήγε στον Πανιώνιο προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος. Έχει 11 παιχνίδια με τη φανέλα της ομάδας της Νέας Σμύρνης, με συνολικό χρόνο συμμετοχής στα 465 λεπτά.
  • Όσον αφορά τον Μανιάτη, κατέκτησε πρόσφατα το Κύπελλο Βελγίου με την Σταντάρ Λιέγης, αγωνιζόμενος για 90 λεπτά. Έτσι έφτασε τις 6 συμμετοχές με τον σύλλογο της Λιέγης και τα 426 αγωνιστικά λεπτά. Φυσικά η παρουσία ή μη και των δύο στο ρόστερ της επόμενης σεζόν εξαρτάται από την εισήγηση του Μάρκο Σίλβα, με τον Μανιάτη να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιστροφής.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν συνολικά 9 παίκτες της μεσοεπιθετικής και επιθετικής γραμμής που είναι δανεικοί από τον Ολυμπιακό, κυρίως σε συλλόγους του εξωτερικού.

  • Ο Μάρκο Γιάνκοβιτς παίζει στην Μάριμπορ της Σλοβενίας αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς ο Μαυροβούνιος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός έχει μόλις 4 εμφανίσεις και 140 λεπτά συμμετοχής.
  • Ο Νίκο Μαρτίνες στον αντίποδα πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις (29 συμ.) στην Κύπρο με τη φανέλα της Ανόρθωσης. Κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι (ξεπέρασε τις 10 ασίστ), ο Αργεντίνος είναι παίκτης που ξεχωρίζει.
  • Ένας ακόμη "ερυθρόλευκος" που παίζει στο κυπριακό πρωτάθλημα είναι ο Γιάννης Γιαννιώτας. Δανεικός στον ΑΠΟΕΛ από τον Γενάρη, αφού δεν έβρισκε χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό. Ο 23χρονος ακραίος κυνηγός έχει 12 συμμετοχές (1 γκολ) και 974 λεπτά συμμετοχής, με καλές εμφανίσεις.
  • Στο Βέλγιο και τη Μουσκρόν ψάχνει να βρει την άκρη του ο Μάρκο Στσέποβιτς. Ο 25χρονος Σέρβος επιθετικός έχει 5 γκολ και 3 ασίστ σε 19 ματς της Jupiler Pro League, ωστόσο είναι τραυματίας από τα τέλη Γενάρη.
  • Ο Νίκος Βέργος αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και την Έλτσε, όμως οι παρουσίες του στον αγωνιστικό χώρο είναι ελάχιστες. Στο πρωτάθλημα έχει 8 συμμετοχές και 2 γκολ σε 142', ενώ 71 λεπτά έχει αγωνιστεί στο Copa del Ray.
  • Στην Ολλανδία για λογαριασμό της Τβέντε έπαιξε στο πρώτο μισό της σεζόν ο Μάικλ Ολαϊτάν, ωστόσο σε 18 ματς δεν έγραψε γκολ ή ασίστ στο ενεργητικό του. Από τον Γενάρη μετακόμισε λίγο πιο... δίπλα, στο βελγικό πρωτάθλημα, έχοντας 4 συμμετοχές με τη φανέλα της Κόρτραϊκ.
  • Για τον Χόρχε Ντανιέλ Μπενίτες τα είπαμε πρόσφατα αναλυτικά. Πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Κρους Ασουλ στο Μεξικό και είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα πίσω από τον Αντρέ Ζινιάκ.
  • Ο Τάσος Καραμάνος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Πανιώνιο και μετρά 6 γκολ και 2 ασίστ σε 30 ματς συνολικά στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας.
  • Από τον Γενάρη, ο Μοχάμεντ Μπεν αγωνίζεται με την φανέλα του Λεβαδειακού, όπου σε 801 αγωνιστικά λεπτά, απαριθμεί 2 γκολ και 1 ασίστ, με τους Βοιωτούς να διατηρούν οψιόν αγοράς του για το καλοκαίρι.

Από αυτούς τους 9 ποδοσφαιριστές, το πολύ να επιστρέψουν 2-3. Τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Γιάνκοβιτς, Βέργος, Ολαϊτάν, Καραμάνος, Στσέποβιτς και Μπεν έχουν από ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες να συμπεριληφθούν στους 26-27 παίκτες με τους οποίους θα θελήσει να δουλέψει το καλοκαίρι ο Μάρκο Σίλβα. Για τους Μαρτίνες, Γιαννιώτα και Μπενίτες, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα επιχειρήσει να κινηθεί ο Ολυμπιακός στο θερινό μεταγραφικό παζάρι.

Να θυμίσουμε ότι στις παραπάνω περιπτώσεις μπορούμε να προσθέσουμε τους Κατσικά (Τβέντε), Μπέρτο (Ξάνθη), άσχετα αν ποτέ η απόκτηση τους δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από τον Ολυμπιακό.

Συμπερασματικά, από τους 18 παίκτες που ανήκουν στο πειραϊκό κλαμπ και αγωνίζονται ως δανεικοί σε άλλους συλλόγους, σε ποσοστό κοντά στο 70% δεν θα είναι ούτε του χρόνου στο Λιμάνι. Πιθανότατα 4-5 από αυτούς να πάνε στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ, χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ.

Επομένως το πλάνο που διαμορφώσει ο Μάρκο Σίλβα για τη νέα σεζόν θα περιλαμβάνει σίγουρα και το ξεσκαρτάρισμα των δανεικών, με κάποιους από αυτούς ενδεχομένως να βρίσκουν ρόλο στον Ολυμπιακό της αγωνιστικής περιόδου 2016-17.

Photo Credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έλληνες ή ξένοι;

Στο Μαρακανά του Βελιγραδίου ο Ολυμπιακός

Οι όροι απόκτησης του Πάρντο

Μανιάτης: "Ελπίζω να κερδίσω το καλοκαίρι την εμπιστοσύνη του Σίλβα"

"Για πρώτη φορά, είδαμε τον νικητή Μανιάτη"

Τα γκολ στο Μεξικό, το μυαλό στον Ολυμπιακό

Δίνει δεύτερη ευκαιρία σε Γιαννιώτα ο Ολυμπιακός

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ