ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι Big Three του φετινού Ολυμπιακού

Οι Big Three του φετινού Ολυμπιακού

Οι Ιντέγε, Πάρντο και Σεμπά έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν ως τώρα και βγάζουν τα λεφτά τους. Απ' όλες τις καλοκαιρινές κινήσεις που έγιναν, είναι αυτοί που ως τώρα κερδίζουν το στοίχημα. Το Sport24.gr αναλύει.

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαιτέρως ζωηρός στο μετεγγραφικό παζάρι και έκανε αρκετές κινήσεις. Δεν ήταν όλες από το "πάνω ράφι", ούτε 11άδατες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν "αγκυροβόλησαν" στο Λιμάνι ποδοσφαιριστές που ανέβασαν αγωνιστικό επίπεδο την ομάδα του Πειραιά και έδωσαν πολλές παραπάνω λύσεις στον Μάρκο Σίλβα.

Όπως συμβαίνει πάντα, δεν γίνεται να βγουν όλοι οι παίκτες. Κάποιοι θα κερδίσουν το στοίχημα από νωρίς και θα ξεχωρίσουν, κάποιοι χρειάζονται τον χρόνο τους για να βγάλουν τις αρετές τους στο χορτάρι, αλλά υπάρχουν και αυτοί που θα μείνουν σε "ρηχά νερά" και δεν θα ικανοποιήσουν. Άγραφος νόμος είναι αυτός και δεν αλλάζει. Δεν αφορά μάλιστα μόνο το ποδόσφαιρο.

Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν 17 κινήσεις ενόψει της φετινής σεζόν, συνυπολογίζοντας ότι ο κορμός δεν άλλαξε σε σχέση με πέρυσι. Εν ολίγοις, αρκετοί βασικοί παίκτες έμειναν στο ρόστερ, πολλοί εξ αυτών διάγουν περίοδο φόρμας και δεν έχει υπάρξει... χώρος για αρκετούς από τους καινούργιους.

Οι Ερνάνι, Μπράουν Ιντέγε, Σεμπά, Μανουέλ Ντα Κόστα, Εστέμπαν Καμπιάσο, Άλφρεντ Φινμπόγκασον, Φελίπε Πάρντο, Δημήτρης Γούτας, Στέφανος Καπίνο, Άλαν Πουλίδο, Φάνης Τζανδάρης, Γκιόργκι Λόρια, Μπρούνο Χαλκιαδάκης, Γιάννης Γιαννιώτας, Νίκο Μαρτίνες, Μπεν και Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος έπαιξε και πέρυσι, αλλά αγοράστηκε φέτος από την Άντερλεχτ.

Ποιοί είναι όμως οι τρεις παίκτες από τους νέους που έχουν ξεχωρίσει; Βγάζοντας από το... κάδρο τον "Μίλι", λόγω του ότι τον γνωρίζαμε από την περσινή σεζόν και έπαιζε στον Ολυμπιακό, από τους καινούργιους έχουν κάνει πολύ καλή πορεία ως τώρα οι Ιντέγε, Πάρντο και Σεμπά. Μέχρι στιγμής δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή του Σίλβα να τους φέρει στον Πειραιά, με την ελπίδα όλων να συνεχίσουν σε αυτούς τους ρυθμούς και να προστεθούν και άλλοι στην σχετική λίστα.

Οι Big Three του φετινού Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Μπράουν Ιντέγε

Ο Νιγηριανός φορ αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα των μετεγγραφών και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Πορτογάλου προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Σίλβα απέρριψε την περίπτωση του Βένταντ Ιμπίσεβιτς, θέλοντας έναν διαφορετικού τύπου επιθετικό από τον Βόσνιο και κατέληξε στην επιλογή του άλλοτε επιθετικού της Γουέστ Μπρομ, ο οποίος έχει πάρει φανέλα βασικού στο σπίτι του, εκτοπίζοντας τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Για τον 27χρονο δαπανήθηκαν 6.000.000 ευρώ και ως τώρα κάνει απόσβεση των χρημάτων που δόθηκαν για την αφεντιά του, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που κάνει πολλά πράγματα στο χορτάρι, δεν είναι μονοδιάστατος.

Ο Ιντέγε μετράει ως τώρα τέσσερα γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα σε οκτώ εμφανίσεις (με ΑΕΚ, Βέροια, Ηρακλή και ΠΑΟΚ) και ένα στο Champions League με την Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Ένα θωρηκτό με πολύ καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, που τον νιώθει η αντίπαλη άμυνα, που τρέχει, μαρκάρει, δίνει μάχες και γενικά κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Ένα ακόμη προσόν του που δεν το έχουν πολλοί φορ; Πασάρει εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να μετράει έξι ασίστ ως τώρα, με τελευταία στο γκολ της ισοφάρισης του Πάρντο με τους Κροάτες της Ντίναμο στο Φάληρο, ενώ λίγο πριν είχε κερδίσει και πέναλτι σε ανατροπή μέσα στην περιοχή, ασχέτως αν σπατάλησε την ευκαιρία ο Κώστας Φορτούνης.

Ματς-κλειδί για τον ίδιο ήταν εκείνο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όταν πέτυχε το πρώτο του γκολ. Ως τότε, πολλοί αμφισβητούσαν το αν ήταν η κατάλληλη λύση για την γραμμή κρούσης και αν δικαιολογημένα άφηνε στον πάγκο τον Φίνμπο. Ο Σίλβα επέμεινε ακόμα και όταν ο Νιγηριανός δεν κατάφερνε στην αρχή να σκοράρει. Μέχρι που πέτυχε εκείνο το πολύ όμορφο γκολ στην Τούμπα και πήρε τα πάνω του. Η αυτοπεποίθησή του ανέβηκε, η επαφή του με τα δίχτυα άρχισε να γίνεται συχνότερη και ο κόσμος του Ολυμπιακού πίνει νερό στ' όνομά του.

Φελίπε Πάρντο

Αποκτήθηκε στις 17 Ιουλίου από την Μπράγκα και μάλιστα δόθηκαν 4.500.000 ευρώ στους Πορτογάλους για τον Κολομβιανό εξτρέμ. Τα πρώτα του δείγματα στα φιλικά του καλοκαιριού ήταν εξαιρετικά και άπαντες αντιλήφθηκαν ότι βρέθηκε ένας πολύ καλύτερος ποδοσφαιριστής από τον τίμιο, Ματιέ Ντοσεβί, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός στην Σταντάρ Λιέγης. Σκόραρε με συνέπεια στα φιλικά, όργωνε στα άκρα και έκανε όλα εκείνα που περιμένει κάποιος από έναν ακραίο χαφ, με αποτέλεσμα οι προσδοκίες να είναι πολύ μεγάλες για τον ίδιο απ' όλους στον Ολυμπιακό.

Στα πρώτα επίσημα ματς του πρωταθλήματος είναι η αλήθεια πως δεν τα πήγε όσο καλά θα περίμεναν όλοι. Φαινόταν αρκετά "κουμπωμένος", αδυνατούσε να ανταποκριθεί απέναντι στις κλειστές ελληνικές άμυνες, δεν έβρισκε χώρους για να... απλώσει τα προσόντα του και ήθελε τον χρόνο του για να μάθει την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα αναφορικά με το πώς παίζουν οι περισσότερες ομάδες απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι αρετές του είναι πολλές, ήταν δεδομένο πως μόλις έβρισκε τα πατήματά του θα άλλαζει αμέσως το "τσιπάκι". Όπερ και εγένετο στο ματς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, όταν πέτυχε το πρώτο γκολ των Πειραιωτών και έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση. Η πρώτη από τις πολύ καλές που ακολούθησαν.

Μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα να μην έχει πετύχει ακόμα κάποιο γκολ, όμως αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σίλβα. Σαφώς παραπάνω από τον Ερνάνι, ο οποίος τώρα τελευταία προσπαθεί να ανεβάσει "στροφές" και να δικαιώσει τις πολύ μεγάλες προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η έλευσή του. Αποκορύφωμα της φόρμας του Πάρντο ήταν το παιχνίδι με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο Φάληρο. Ο Κολομβιανός μπήκε αλλαγή στο ματς και έκανε μυθικά πράγματα. Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε την αποβολή του Πίβαριτς και στο 90' χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να μπει και στην καλύτερη 11άδα της 4ης αγωνιστικής στο Champions League. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η κλήση του στην εθνική ομάδα της Κολομβίας για πρώτη φορά, αφού έπεισε με τις εμφανίσεις του τον Χοσέ Πέκερμαν να του δώσει μια ευκαιρία.

Σεμπαστάο Σεμπά Ζούνιορ

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ αποκτήθηκε για τέσσερα χρόνια από την Εστορίλ, η οποία έβαλε στα ταμεία της 1.200.000 ευρώ για να παραχωρήσει τον παίκτη στον Ολυμπιακό. Πολλούς... ξένισε η συγκεκριμένη κίνηση, ίσως γιατί ερχόταν από μια ομάδα που δεν πρωταγωνιστούσε και ο ίδιος δεν είχε παραστάσεις σε περιβάλλον πρωταθλητισμού και υψηλής πίεσης. Οι πρώτες του εμφανίσεις δικαίωναν τους δύσπιστους, με τον παίκτη να μην καταφέρνει να κάνει την διαφορά, όμως φαίνεται ότι και εκείνος ήθελε τον χρόνο του. Ο Σεμπά είναι ο ορισμός του παίκτη του προπονητή. Μια νέα έκδοση του Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος επίσης όταν αποκτήθηκε από την Βιγιαρεάλ επί Βαλβέρδε, σε πολλούς δεν άρεσε, για να γίνει πέντε χρόνια μετά "ιερό τοτέμ" για το κλαμπ.

Στο πρωτάθλημα μετράει οκτώ εμφανίσεις και 492 λεπτά συμμετοχής, ενώ έχει παίξει και στα τέσσερα ματς του Champions League. Κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου αγωνίστηκε για εννέα λεπτά, στο Λονδίνο με την Άρσεναλ έμεινε 73 λεπτά στο χορτάρι, για να ακολουθήσουν δυο 90λεπτα με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Πολύ τρέξιμο, πίεση, γυρίζει για να καλύψει το μπακ του, ακολουθεί το τακτικό πλάνο του προπονητή του και είναι προσηλωμένος στο παιχνίδι, βοηθάει πολύ. Και γι' αυτόν, ματς-ορόσημο ήταν εκείνο με τους "κανονιέρηδες", όπου συμμετείχε στο τρίτο γκολ με τον Φινμπόγκασον, ενώ έκανε γενικά μια εξαιρετική εμφάνιση.

Σίγουρα δεν είναι ο φαντεζί παίκτης, ούτε εκείνος που περιμένεις ότι θα κάνει... παπάδες με την μπάλα στα πόδια. Εντούτοις, ξέρεις ότι θα δώσει αυτό που μπορεί, είναι σταθερός στην απόδοσή του, βοηθάει πολύ μέσα στο ματς και είναι αυτό που λέμε "value for money" ποδοσφαιριστής. Στέκεται πολύ καλά ως τώρα και επάξια παίζει πολύ και τον εμπιστεύεται ο Σίλβα. Ο Πορτογάλος έχει δείξει πως δεν χαρίζεται σε κανέναν, ούτε κάνει χάρες. Είναι δίκαιος και ανταμείβει την προσπάθεια και την προσφορά. Ο Σεμπά είναι ως τώρα από τις ευχάριστες εκπλήξεις στον Ολυμπιακό και υπάρχει ικανοποίηση για την απόδοσή του.

Οι Big Three του φετινού Ολυμπιακού
INTIME SPORTS
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ