ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι 2+4 ανανεώσεις στον Ολυμπιακό

Οι 2+4 ανανεώσεις στον Ολυμπιακό

Αλεξί Ρομαό και Ομάρ Ελαμπντελαουί επέκτειναν τη συνεργασία τους με τον Ολυμπιακό, ωστόσο υπάρχουν ακόμη τέσσερα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι του 2018.

Σίγουρα η συγκεκριμένη περίοδος στο Λιμάνι δεν ευνοεί για συζητήσεις συμβολαίων. Το πρώτο ζητούμενο στο διάστημα της διακοπής είναι να μαζέψει την ομάδα όσο προλαβαίνει ο Τάκης Λεμονής με τους συνεργάτες του, προκειμένου να μπει ξανά σε ίσιο δρόμο με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Από την άλλη οι εκκρεμότητες με ορισμένα συμβόλαια είναι μια πραγματικότητα, αν και σίγουρα η προτεραιότητα δεν ίδια σε όλες τις περιπτώσεις.

Για παράδειγμα οι "ερυθρόλευκοι" φρόντισαν ήδη να προχωρήσουν στην επέκταση της συνεργασίας τους με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί και τον Αλεξί Ρομαό. Ξεχωριστές περιπτώσεις οι δύο παίκτες, διαφορετικά τα κριτήρια που έφεραν την υπογραφή νέων συμβολαίων.

Ο Νορβηγός μπακ είναι μια επένδυση μόλις 400.000 ευρώ (αγορά από την Μπράουνσβάιγκ τον Ιούλιο του 2014), που κατάφερε φορώντας τα ερυθρόλευκα να εκτοξεύσει την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κάπου κοντά στα 7 εκατ. ευρώ, ωστόσο ένας τραυματισμός στον αστράγαλο (Μάιος του 2016) και ο εξάμηνος δανεισμός στην Χαλ (Γενάρης 2017) που δεν εξελίχθηκε ιδανικά, τον έφεραν κάποια βήματα πίσω.

Ο Μπέσνικ Χάσι από την πρώτη στιγμή του είχε διαμηνύσει πως τον θεωρεί βασικό εργαλείο στα πλάνα του, ο Ελαμπντελαουί έμεινε στον Ολυμπιακό και μπορεί ο Κοσοβάρος να κούνησε μαντήλι, όμως ο 26χρονος διεθνής μπακ εξακολουθεί να λογίζεται ως σημαντικός παίκτης για την ομάδα και με καλή μεταπωλητική αξία. Έτσι υπέγραψε νέο συμβόλαιο που τον κρατά στο Λιμάνι έως τις 30/06/2021.

Όσον αφορά τον Αλεξί Ρομαό; Έφτασε στον Ολυμπιακό την τελευταία ημέρα των μεταγραφών το καλοκαίρι του 2016, πέρασε ένα πρώτο εξάμηνο σαν... αόρατος στα μάτια του Πάουλο Μπέντο, ωστόσο κέρδισε πολλούς πόντους με τις εμφανίσεις του από τη στιγμή που αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Ο Σέρβος μετακόμισε στην Κρίσταλ Πάλας τον περασμένο Γενάρη και ο Τογκολέζος ανέλαβε να καλύψει το κενό του, αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

Η απόφαση της επέκτασης του συμβολαίου (2020) για τον Ρομαό δεν είχε να κάνει αποκλειστικά με την αγωνιστική παρουσία του, όσο με την γενικότερη συμπεριφορά του. Του πιστώνεται το πάθος και ο επαγγελματισμός που έχει δείξει στο έπακρο, όσο και οι ηγετικές του ικανότητες εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Οι Πειραιώτες έκριναν ότι χρειάζεται ένας παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά για την καθημερινότητα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και έτσι πρόσφεραν νέο συμβόλαιο στο Ρομαό, στο οποίο και έβαλε την τζίφρα του ο 33χρονος Τογκολέζος.

Σε ανύποπτο χρόνο, τους μήνες που προηγήθηκαν, είχε γίνει μια αναπροσαρμογή στο συμβόλαιο του Στέφανου Καπίνο. Η χρονική διάρκεια της συνεργασίας των δύο πλευρών, όταν αποκτήθηκε από την Μάιντς, ήταν για τρία χρόνια, ωστόσο επειδή υπήρχε και η σχετική απορία το περασμένο διάστημα, το συμβόλαιο του 23χρονου διεθνή γκολκίπερ με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι τον Ιούνιο του 2019.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν ακόμη τέσσερα συμβόλαια με παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ που εκπνέουν το επόμενο καλοκαίρι, υποθέσεις τις οποίες αργά ή γρήγορα θα κληθεί να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός.

1. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ: Υπήρξε η προοπτική του δανεισμού του στον ΠΑΣ Γιάννινα το καλοκαίρι, αλλά δεν είχε καμία διάθεση να αποχωρήσει από το Λιμάνι. Δεν έχει πρόβλημα με τον ρόλο του back up τερματοφύλακα, δουλεύει καθημερινά με στόχο να βελτιώνεται και αποτελεί ένα από τα πλέον ήσυχα παιδιά στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Πριν αποφασίσει οτιδήποτε αφορά το μέλλον του, θα συζητήσει με τον Ολυμπιακό την προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας τους.

2. ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΟΤΙΑ: Κοντεύει να συμπληρώσει τρεις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, μετά τον τραυματισμό του την περίοδο προετοιμασίας στο Βέλγιο. Υπήρξαν πολλά καλοκαιρινά σενάρια επαναπατρισμού του (Βιγιαρεάλ, Ρεάλ Σοθιεδάδ, Μάλαγα), ωστόσο τίποτα δεν προχώρησε, εξαιτίας και του τραυματισμού του. Δεν ήταν λίγοι όσοι τον... νοστάλγησαν, με το προβληματικό κέντρο άμυνας που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στα περισσότερα ματς από την αρχή της σεζόν. Ετοιμάζεται να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά την διακοπή και σίγουρα θα μπει στα σχέδια του Τάκη Λεμονή. Υπάρχει θετική διάθεση για νέο συμβόλαιο με τον Ισπανό στόπερ, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από την παρουσία του στο χορτάρι στο διάστημα που ακολουθεί.

3. ΣΑΣΑ ΖΝΤΙΕΛΑΡ: Από θέση απόλυτου αουτσάιντερ ξεκίνησε ο Σέρβος την προετοιμασία, στο νήμα κέρδισε μια θέση στο ρόστερ και γρήγορα πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής αλλά και φανέλα βασικού στα δύο ματς (πρωτάθλημα, Κύπελλο) με τον Αστέρα, σε αυτό με την ΑΕΛ αλλά και κόντρα στη Γιουβέντους στο Τορίνο. Παγκόσμιος πρωταθλητής με την U-20 της Σερβίας το 2015, δύο γεμάτες χρονιές (67 ματς) με την OFK του Βελιγραδίου και μια εξάμηνη εμπειρία στην La Liga 2 με τη φανέλα της Μαγιόρκα (15 ματς) για τον 22χρονο κεντρικό μέσο, που κερδίζει ολοένα και περισσότερες συμπάθειες στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Εφόσον κρατήσει την απόδοση του σε υψηλό επίπεδο, θα κληθεί να συζητήσει με τους Πειραιώτες για το μέλλον του.

4. ΜΠΕΝ ΜΟΧΑΜΕΝΤ: Βοήθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό να κερδίσει ξανά μια θέση στους ομίλους του Champions League, έμοιαζε να οδεύει ολοταχώς για επέκταση συμβολαίου, ωστόσο δεν είχε ανάλογη συνέχεια και πολύ γρήγορα παραγκωνίστηκε από τον Μπέσνικ Χάσι. Από βασικός βρέθηκε εκτός αποστολής σε συνεχόμενα παιχνίδια. Στάθηκε άτυχος απέναντι στον Ατρόμητο, καθώς μετά από 10 λεπτά αγώνα υπέστη θλάση και αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο. Θα πάρει τις ευκαιρίες του από τον Τάκη Λεμονή, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η δική του υπόθεση θα εξαρτηθεί τόσο από την αγωνιστική του εικόνα στα παιχνίδια που ακολουθούν, όσο και από την γενικότερη πορεία της ομάδας μέσα στη σεζόν.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όλη η υφήλιος θα βλέπει Barcelona - Οlympiacos
Καραπαπάς: "Αναστό, Βαλβέρδε, Doors και Καζαντζάκης"
Με δύο γκολ του Ανσαριφάρντ το Ιράν
Θέλουν Ζιλέ στο Βέλγιο, αλλά ο Λεμονής δεν "τέλειωσε" κανέναν
Αποθέωσε Ρομαό ο Θεοδωρίδης
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ