ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο "Θεός" Ρομπέρτο και το μέλλον του

Ο "Θεός" Ρομπέρτο και το μέλλον του

Ισπανοί και Έλληνες αποθεώνουν τον Ρομπέρτο Χιμένεθ για την απόδοσή του στο Champions League, το μέλλον του μοιάζει "ροχιμπλάνκο", οι φίλοι του Ολυμπιακού εκφράζουν την αγάπη τους και θέλουν να παραμείνει, ενώ ο ίδιος απολαμβάνει την ελληνική του εμπειρία μαζί με την εντυπωσιακή σύζυγό του. Τι θα γίνει στο μέλλον; Το Sport24.gr καταγράφει τα δεδομένα... (φωτογραφίες)

Στις 25 Ιουλίου του 2013, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τον δανεισμό του 27χρονου Ισπανού γκολκίπερ, Ρομπέρτο Χιμένεθ για ένα χρόνο.

Η συγκεκριμένη είδηση δεν πήρε τόσο μεγάλη έκταση, αφού έπεσε σε μια εποχή που οι "ερυθρόλευκοι" ανακοίνωναν τη μια μεταγραφή μετά την άλλη και άπαντες είχαν το μυαλό τους στην βόμβα που ακούει στ' όνομα, Χαβιέρ Σαβιόλα.

Με την Σαβιολομανία που είχε πιάσει τους φίλους της ομάδας και τα ΜΜΕ, είναι λογικό η έλευση του Ρομπέρτο να πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όμως τώρα, περίπου 2,5 μήνες αργότερα, ο Ισπανός πορτιέρο πήρε με το σπαθί του τον ρόλο του πρωταγωνιστή στην ομάδα.

Εξαιρετικά χρήσιμος και ποιοτικός ο Σαβιόλα, δεινός σκόρερ και σε τρελή φόρμα ο Μήτρογλου, γρήγορος και επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες ο Βάις, σταθεροί και με το μέλλον μπροστά τους οι Σιόβας-Μανωλάς, όμως ο Ρομπέρτο είναι ο παίκτης από τον οποίο πρέπει να ξεκινά μια ομάδα.

Όταν λοιπόν έφτασε στον Πειραιά, δεν έλειψε ακόμα και η μιζέρια που αποτυπωνόταν στην ερώτηση "Και ο Μέγιερι; Και ο Κάρολ; Ποιος θα παίζει;". Ο Ολυμπιακός διαθέτει έναν τοπ-τερματοφύλακα και δύο ακόμα πολύ καλούς, όμως και πάλι πρόβλημα υπήρχε στα μέσα του καλοκαιριού.

Η αποθέωση που τόσο του αξίζει

Ο "Θεός" Ρομπέρτο και το μέλλον του
INTIME SPORTS

Η δικαίωση, η αναγνώριση και τα "μπράβο" δεν άργησαν να έρθουν για τον Ρομπέρτο, που πλέον ζει την αποθέωση, μετά τις δύο αποκρούσεις πέναλτι σε ισάριθμα ματς (με Παρί και Άντερλεχτ), αλλά και τις γενικότερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πόσες και πόσες φορές ο Ισπανός δεν έχει κατεβάσει τα ρολά, πόσες κρίσιμες αποκρούσεις έκανε στο Βέλγιο (και όχι μόνο), όμως το πιο βασικό είναι η σταθερότητα και η ηρεμία που εμπνέει στην υπόλοιπη ομάδα.

Μετά λοιπόν τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, ο 27χρονος πορτιέρο έγινε θέμα τόσο στην Ισπανία με τους συμπατριώτες του να προτρέχουν και να κάνουν ειδική αναφορά στην επιστροφή του, όσο και στην Ελλάδα, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να ζητά την παραμονή του και ήδη να βγαίνουν στο φως διάφορα σενάρια. Φυσικά και οι δύο πλευρές υπερβάλλουν...

Ούτε έχει νόημα να γίνεται συζήτηση για την επόμενη χρονιά που θα είναι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ούτε επίσης υπάρχει λόγος να για πρόωρες κουβέντες σχετικά με το ενδεχόμενο να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" απολαμβάνουν την πολυτέλεια να έχουν έναν τέτοιο τερματοφύλακα στο ρόστερ τους και όταν έρθει ο Μάιος, θα δουν πως θα πορευτούν.

Οι λίγες πιθανότητες του Ολυμπιακού...

Άλλωστε κακά τα ψέματα, οι πιθανότητες να παραμείνει στον Ολυμπιακό ο Ρομπέρτο Χιμένεθ είναι ελάχιστες, αν όχι απειροελάχιστες. Είναι Ισπανός, σε πολύ καλή ηλικία (27 ετών), επιστρέφει στην αγαπημένη του ομάδα, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί σε Πριμέρα και Champions League (Ατλέτικο Μαδρίτης) και προορίζεται για βασικός, αφού ο Κουρτουά δεν μπορεί να μείνει και την επόμενη σεζόν δανεικός από την Τσέλσι και ο Ζοζέ Μουρίνιο φαίνεται πως θα τον πάρει στην ομάδα του.

Ακόμα όμως κι αν ο Κουρτουά παραμείνει στην Ατλέτικο, ακόμα κι αν όλα πάνε κατ' ευχή για τον Ολυμπιακό και πάλι η παραμονή του θα είναι δύσκολη, αφού θα πρέπει να δώσει τουλάχιστον 6.000.000€ στους "ροχιμπλάνκος" (τόσα έδωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης για να τον αποκτήσει), τη στιγμή μάλιστα που θα το θέλουν πολλές ομάδες από Ισπανία και άλλα σπουδαία πρωταθλήματα.

... και η ελληνική εμπειρία

Όπως και να 'χει, είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο κι αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι πως ο Ρομπέρτο Χιμένεθ, μπορεί στην αρχή να του ήταν δύσκολο να πάρει την απόφαση και να έρθει στην Ελλάδα, όμως τώρα απολαμβάνει μαζί με την οικογένειά του την ελληνική εμπειρία.

Ο κόσμος τον έχει αγκαλιάσει, η ομάδα του προσφέρει τα πάντα και πάνω απ' όλα τη δυνατότητα να αγωνίζεται στο Champions League, ο ίδιος γνωρίζει πως λατρεύεται σαν Θεός και η χώρα μας φαίνεται πως είναι μια ευχάριστη παρένθεση. Φτάνει να δούμε τις φωτογραφίες που ανεβάζει ο ίδιος και η εντυπωσιακή σύζυγός του στο instagram, για να καταλάβουμε...

Ο "Θεός" Ρομπέρτο και το μέλλον του
Ο "Θεός" Ρομπέρτο και το μέλλον του
Ο "Θεός" Ρομπέρτο και το μέλλον του
Ο "Θεός" Ρομπέρτο και το μέλλον του
Ο "Θεός" Ρομπέρτο και το μέλλον του
Ο "Θεός" Ρομπέρτο και το μέλλον του
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ