ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο σπουδαίος, σε όλα του, Τζίτζι Μπουφόν

Ο σπουδαίος, σε όλα του, Τζίτζι Μπουφόν
INTIME SPORTS

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι συμπεριφορές των Μπουφόν και Τέβες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, με τον Ιταλό γκολκίπερ να αναδεικνύεται σπουδαίος και εκτός γηπέδου. Το μπέρδεμα του Πίρλο.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια σπουδαία νίκη το βράδυ της Τετάρτης (22/10) απέναντι στην Γιουβέντους , στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Οι Ιταλοί είχαν έρθει στην Ελλάδα γνωρίζοντας καλά τις δυσκολίες του αγώνα, όμως δεν απέφυγαν την ήττα.

Μπουφόν και Αλέγκρι ήταν αρκετά συγκρατημένοι στην συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι. Ειδικά ο θρυλικός γκολκίπερ των "μπιανκονέρι" ήταν απόλυτα προσγειωμένος αναγνωρίζοντας πως η ομάδα του κάθε άλλο παρά εύκολο έργο θα έχει σε μια έδρα όπως το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και απέναντι στον Ολυμπιακό.

Με σεβασμό για τους Πειραιώτες μίλησε και ο Αλέγκρι, τονίζοντας πως οι παίκτες του θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να φύγουν νικητές από το Φάληρο.

Η λήξη του 90λεπτου βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό και περιμένοντας στην μικτή ζώνη για την αποχώρηση των παικτών έβλεπες σκυθρωπά πρόσωπα στην ιταλική αποστολή. Λογικό και απόλυτα σεβαστό, όταν έχεις χάσει ένα παιχνίδι Champions League παίζοντας θεωρητικά με μια υποδεέστερη ομάδα.

Παίκτες όπως οι Πίρλο ( χειροκροτήθηκε κατά την αντικατάσταση του από τους φίλους του Ολυμπιακού και ανταπέδωσε ) και Μπουφόν ήταν προβληματισμένοι με το αποτέλεσμα αλλά όχι και αγενείς.

Ο Πίρλο χαιρέτησε τους εκπροσώπους του Τύπου και ανθρώπους που του ζήτησαν ένα αυτόγραφο, ενώ ευγενικά δεν ήθελε να κάνει κάποια δήλωση. Όπως και οι Μπονούτσι, Κιελίνι. Ο Πογκμπά δεν είπε "όχι" σε φωτογραφίες, όπως και ο Βιντάλ. Ο Μοράτα ευγενικά πάλι δεν θέλει να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ο Μπουφόν; Κύριος με τα όλα του. Τόσο πριν το παιχνίδι, όσο και μετά το τέλος του. Έδωσε συγχαρητήρια στον Ρομπέρτο και σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού, δεν κρύφτηκε από τις κάμερες και έφυγε για το πούλμαν καληνύχτίζοντας τους πάντες.

Αυτός που έκανε εξαιρετικά κακή εντύπωση ήταν ο Τέβες. Σνομπ και δίχως να σταθεί δευτερόλεπτο θέλησε γρήγορα να απομακρυνθεί από τον χώρο και να μπει στο πούλμαν της ομάδας του. Δεν σταμάτησε καν για να υπογράψει σε μια σημαία της Αργεντινής, όπου είχε ήδη τις υπογραφές σπουδαίων συμπατριωτών του ποδοσφαιριστών... Ματιά δεν έριξε σε άνθρωπο.

Ο Πίρλο από την πλευρά του μπερδεύτηκε και λίγο έλειψε να ανέβει στο πούλμαν του Ολυμπιακού! Ενδιαφέρον έχει και το παρασκήνιο της απόφασης του Αλέγκρι να χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα τον Πίρλο. Μιλώντας με Ιταλούς δημοσιογράφους ρωτήσαμε αν ο τεχνικός της Γιούβε έχει κατασταλάξει.

"Ο Πίρλο όντως εμφανίζεται κουρασμένος. Ο Μαρκίζιο δείχνει πιο φρέσκος. Όμως ο Αλέγκρι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει στην ενδεκάδα τον Πίρλο. Αν μείνει εκτός ο Αντρέα και η Γιουβέντους δεν κερδίσει, ο Αλέγκρι θα ακούσει σκληρή κριτική την επόμενη μέρα. Και όχι μόνο. Θα του το χτυπάνε σε κάθε ευκαιρία... Οπότε είναι δεδομένο πως ο Πίρλο θα ξεκινήσει", ήταν η απάντηση των Ιταλών.

Η πλάκα είναι πως στην συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, ο Αλέγκρι ρωτήθηκε για το γεγονός ότι εντέλει επέλεξε τον Πίρλο στο αρχικό σχήμα ενώ έδειχνε σημάδια κόπωσης και με την είσοδο του Μαρκίζιο στο ματς φάνηκε πως η Γιουβέντους είχε ξοδέψει άσκοπα μια ώρα παιχνιδιού. Δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αυτά λοιπόν...

Το ενδιαφέρον του "Κάνιο" για Ολαϊτάν

Ιμπαγάσα και Ολαϊτάν συναντήθηκαν στον χώρο της μικτής ζώνης, με τον Αργεντίνο να ρωτάει τον Νιγηριανό για την κατάσταση της υγείας του και αν έχει επανέλθει στις προπονήσεις. Ο Μάικλ απάντησε πως αισθάνεται καλά και γυμνάζεται στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ