ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ράντος φόρεσε τα γάντια και εντυπωσίασε

Ο Ράντος φόρεσε τα γάντια και εντυπωσίασε

Η απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας (15/7) δεν είχε οικογενειακό δίτερμα αφού ο Ολυμπιακός παίζει φιλικό με την Σίμουρκ την Τρίτη (16/7, 18:30), όμως ο Αλέκος Ράντος φόρεσε τα γάντια και έβαλε τα γυαλιά σε όλους. Μεταδίδει από το Ζέεφελντ, ο απεσταλμένος μας, Παναγιώτης Γκαραγκάνης.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Περίπου μία ώρα κράτησε η απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας (15/7), τρίτη της ημέρας, χωρίς να πραγματοποιηθεί οικογενειακό διπλό.

Ο Μίτσελ δεν θέλησε να ζορίσει περισσότερο τους παίκτες, καθώς την Τρίτη (16/7, 18:30 ώρα Ελλάδας) ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο του φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν με αντίπαλο τη Σίμουρκ από το Αζερμπαϊτζάν, στο Σβατς της Αυστρίας.

Ενημερώσου για τα νέα από την προετοιμασία του Ολυμπιακού μέσα από το ολοκαίνουριο SPORT 24 app για iPhone και Android. Αν δεν το έχεις "κατεβάσει", μπορείς να το κάνεις ανά πάσα στιγμή από τα App Store και Google Play.

Η προπόνηση είχε μόνο μπάλα. Το ξεκίνημα περιλάμβανε κοντρόλ και πάσες, στη συνέχεια το καθιερωμένο κορόιδο.

Πιο μετά, οι παίκτες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, κυκλοφορώντας την μπάλα σε περιορισμένο χρόνο. Η μπάλα έπρεπε να φεύγει με τη μία από τα πόδια του κάθε παίκτη. Επιτρέπονταν το πολύ 6-7 πάσες και οι ερυθρόλευκοι έριξαν το βάρος στην κατοχή και κυκλοφορία μπάλας, αλλά και στην πίεση ψηλά. Εκείνη την ώρα, οι τερματοφύλακες έκαναν το δικό τους πρόγραμμα με τον Αλέκο Ράντο. Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού κάθε ημέρα παρουσιάζει και κάτι διαφορετικό στο πρόγραμμα. Οι Κάρολ, Μέγκιερι και Γιαννιώτης ποτέ δεν πλήττουν.

Μετέπειτα, ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του δούλεψαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την επιθετική και αμυντική λειτουργία, με την ίδια άσκηση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής (14/7). Στο ένα μισό του γηπέδου έπαιζαν 7 εναντίον 7 υπό την επίβλεψη του Βίκτορ και στο δεύτερο μισό πάλι 7 εναντίον 7 υπό την επίβλεψη του Μίτσελ. Στο πρώτο μισό, ο Κάρολ ήταν τερματοφύλακας. Στην άμυνα είχε μπροστά του, από δεξιά προς τα αριστερά, τους Παπάζογλου, Μανωλάς, Κοντρέρας, Καραγκούνης.

Μπροστά τους ως αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σάμαρης και Μασάντο για τους κίτρινους. Όσο για τους μπλε που έκαναν επίθεση; Σιώπης και Γκρέκο έπαιζαν ως κεντρικά χαφ, οι Βάις και Αμπντούν στις δύο πτέρυγες, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με τον Τάτο πίσω από τους Ολαϊτάν και Μήτρογλου. Ο Βάις είχε καλές στιγμές: με ατομική ενέργεια από τα δεξιά σέντραρε παράλληλα, αλλά ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, αν και πετάχτηκε στην πορεία της. Επίσης, ο Σλοβάκος εξτρέμ με έξοχη πάσα έβγαλε τον Ολαϊτάν σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Νιγηριανός θέλησε να κάνει το κάτι παραπάνω.

Έκανε προσποίηση, πέρασε τον Κάρολ, αλλά η προβολή του αποκρούστηκε από τον Παπάζογλου πάνω στη γραμμή. Ο Βίκτορ μετά το τέλος της άσκησης είχε τετ α τετ με τους Παπάζογλου και Μανωλά, λέγοντάς τους τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι τους.

Στο δεύτερο μισό του γηπέδου έπαιζαν, επίσης, 7 μπλε εναντίον 7 κόκκινων. Ο Μέγκιερι ήταν τέρμα. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Σαλίνο, Αβραάμ, Σιόβας και Χολέμπας. Οι Φέισα και Ντε Βινσέντι αγωνίζονταν μπροστά τους. Στον αντίποδα, έκαναν επίθεση οι Μανιάτης και Ιμπαγάσα ως κεντρικά χαφ, με τους Φετφατζίδη και Λυκογιάννη στα δύο άκρα, δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα. Φουστέρ και Τσόρι έπαιξαν πίσω από τον προωθημένο Διαμαντάκο.

Η αποθέωση του Αλέκου Ράντου και η ατάκα του "Κάνιο"

Η τελευταία άσκηση έγινε για πρώτη φορά τις ημέρες αυτές που βρισκόμαστε στο Ζέεφελντ. Προστέθηκαν δύο τέρματα εντός αγωνιστικού χώρου και οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Το ένα είχε χωριστεί σε τρεις ομάδες. Οι δύο έπαιζαν σε καταστάσεις πίεσης 4 εναντίον 2 ή και 3, ενώ η τρίτη συμμετείχε πιο μετά. Η σειρά πήγαινε εναλλάξ.

Στο δεύτερο γκρουπ, οι δύο ομάδες έπαιξαν ένα μίνι-διπλό, αλλά όπως προαναφέραμε ο χώρος ήταν περιορισμένος, καθώς ουσιαστικά έπαιζαν δύο ματς σε ένα γήπεδο! Ο Ολυμπιακός έχει τρεις τερματοφύλακες και η μία ομάδα δεν συμπλήρωνε. Έτσι, ο Αλέκος Ράντος φόρεσε ξανά γάντια και υπερασπίστηκε τη μία εστία. Ο 47άχρονος γυμναστής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού όχι μόνο δεν ξέχασε τη θέση του, αλλά πραγματοποίησε ουκ ολίγες εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Εντάξει, ο Τσόρι Ντομίνγκες "νίκησε" δύο φορές τον Ράντο με έξοχα σουτ, αλλά ο πρώην ερυθρόλευκος τερματοφύλακας είχε ορισμένες εντυπωσιακές στιγμές. Κρατήσαμε την εκπληκτική απόκρουση με το δεξί χέρι σε δυνατό σουτ του Φουστέρ στη δεξιά γωνία της εστίας του, μία ακόμα σε μακρινό σουτ του Γκρέκο και του Αβραάμ, ενώ αντέδρασε εκπληκτικά σε δυνατό κοντινό σουτ του Ολαϊτάν. Εννοείται πως έκανε κι άλλες αποκρούσεις! Στα γκολ του Τσόρι δεν ευθύνεται! Και στις δύο μεριές του γηπέδου μπήκαν πολλά γκολ, ειδικά στην πρώτη με την άσκηση των τριών ομάδων σε κατάσταση πίεσης. Από την άλλη μεριά, ο Μήτρογλου πέτυχε δύο γκολ για τους μπλε, συνεχίζοντας να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ Φέισα και Σάμαρης με έξοχα σουτ σκόραραν για τους κίτρινους.

Μόλις τελείωσε η προπόνηση, ο Κώστας Μανωλάς είπε μπράβο στον Αλέκο Ράντο για την παρουσία του, ενώ κατά την έξοδο της αποστολής από το προπονητικό κέντρο περικυκλώσαμε τον προπονητή τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού, αλλά δεν θέλησε να μας κάνει δηλώσεις! Την ατάκα, όμως, έριξε ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ράντο, "Νικοπολίδη"! Πέρα από την καθιερωμένη πλάκα, ο Αλέκος Ράντος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε, παίζοντας αντίπαλος με εν ενεργεία παίκτες εγνωσμένης αξίας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ