ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Δύο πρώην ποδοσφαιριστές, δύο πρώην προπονητές της Ατλέτικο Μαδρίτης και ένας που συνδέει Ελλάδα και "κολτσονέρος", σκιαγραφούν μέσα από το Sport24.gr την αποστολή του Ολυμπιακού στο "Vicente Calderon".

Τέσσερις "κολτσονέρος", που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Ράντομιρ Άντιτς, Χαβιέρ Αγκίρε, Ντονάτο και Μάρκος Αλόνσο και Μίλινκο Πάντιτς μιλούν στο Sport24.gr, δίνουν στην Ατλέτικο τον τίτλο του φαβορί, αλλά κάνουν ιδιαίτερη μνεία στον Ολυμπιακό του Μίτσελ, που μπορεί να κάνει θαύματα στην Ευρώπη.

Ο Μάρκος Αλόνσο Πένια φόρεσε τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης από το 1979 μέχρι το 1982 και από το 1987 μέχρι το 1989, αφού στο μεσοδιάστημα είχε φορέσει αυτή της Μπαρτσελόνα. Ο Ντονάτο (Γκάμα ντα Σίλβα) που έχει βρεθεί αντιμέτωπος πολλές φορές με τις ελληνικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης (κυρίως φορώντας τη φανέλα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια) ήρθε από τη Βραζιλία και τη Βάσκο ντα Γκάμα στην Ευρώπη και η πρώτη του ομάδα ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης με την οποία πήρε δύο διαδοχικά Κύπελλα Ισπανίας, 1990-91 και 1991-92.

Ο Ράντομιρ Άντιτς έγραψε το όνομά του με "χρυσά γράμματα" στην ιστορία της Ατλέτικο. Κάθισε τρεις διαφορετικές - κοντινές μεταξύ τους - χρονικές περιόδους στον πάγκο της, πέρασε και από αυτόν και των τριών μεγάλων του ισπανικού ποδοσφαίρου (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο), πήρε με τους "κολτσονέρος" το πρωτάθλημα της σεζόν 1995-96 και το Κύπελλο της ίδιας χρονιάς.

Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ιαπωνίας, Χαβιέρ Αγκίρε, κάθισε στον πάγκο του "Vicente Calderon", από το 2006 έως το 2009. Ο Μεξικανός προπονητής συνυπήρχε με μερικούς κολτσονέρος που αργότερα βρέθηκαν στην ελίτ της Ευρώπης.

Τέλος, ο Μίλινκο Πάντιτς είναι ο άνθρωπος που συνδέει την Ελλάδα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Έφυγε από τη χώρας μας και τον Πανιώνιο το 1995 με προορισμό τη Μαδρίτη, επέστρεψε στην Ελλάδα στη δύση της καριέρας του και επέστρεψε ξανά στη Μαδρίτη για να αναλάβει, ως προπονητής πλέον, τα τμήματα υποδομής τη σεζόν 2011-12.

Το Sport24.gr ζήτησε από τους πέντε προαναφερθέντες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με μερικές από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της Ατλέτικο Μαδρίτης, να καταθέσουν την άποψή τους για τη μάχη με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Champions League.

Φαβορί η Ατλέτικο, γιατί...

Ποιος είναι το φαβορί για τη νίκη;

Μάρκος Αλόνσο: "Το απόλυτο φαβορί είναι η Ατλέτικο κατά τη γνώμη μου, προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν και νομίζω ότι και φέτος δεν πάει άσχημα, παρά το τι λένε. Είναι το απόλυτο φαβορί στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, υπάρχει μία διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων."

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Ντονάτο: "Η Ατλέτικο είναι το απόλυτο φαβορί για να πάρει τη νίκη. Μπορεί ο Ολυμπιακός να κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι και να πήρε μία παλικαρίσια, δίκαιη νίκη, αλλά η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη."

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Ράντομιρ Άντιτς: "Η Ατλέτικο είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Ακόμη και χωρίς τον Μιράντα, που είναι ένας θεμέλιος λίθος όχι μόνο για την άμυνά της, αλλά και για τη συνολική λειτουργία της. Μιλάμε από τακτικής και τεχνικής σκοπιάς, για μία ομάδα διαφορετική, από την περυσινή σε στοιχεία, όπως για παράδειγμα το τρανζίσιον.

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Χαβιέρ Αγκίρε: "Νομίζω ότι η Ατλέτικο, έχει το πάνω χέρι, αν και μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός γιατί πέρασα από τον πάγκο αυτής της ομάδας. Αλλά και αντικειμενικά να το δει κανείς, έχει ένα μικρό πλεονέκτημα.

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Μίλινκο Πάντιτς: "Το προβάδισμα ανήκει στη γηπεδούχο ομάδα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει πάρει τη νίκη, πριν κατεβεί στο γήπεδο. Είναι το φαβορί η Ατλέτικο, αλλά θα πρέπει να ματώσει για να νικήσει τον Ολυμπιακό"

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Ο Ολυμπιακός μπορεί...

Έχει πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός;

Μάρκος Αλόνσο: "Σίγουρα, έχει πιθανότητες ο Ολυμπιακός, αλλά θα είναι δύσκολα στο "Vicente Calderon", όπως και για την οποιαδήποτε ομάδα. Το σύνολο του Σιμεόνε, είναι πολύ δυνατό."

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Ντονάτο: "Ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο "Vicente Calderon" αλλά είναι λίγες κατά τη γνώμη μου. Έχω μία μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του Μίτσελ και δεν είναι λίγο να έχεις μεγαλώσει το όνομα του Ολυμπιακού στην Ισπανία και γενικά στην Ευρώπη. Τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ και την Ατλέτικο, συνέκλιναν προς αυτή την κατεύθυνση."

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Ράντομιρ Άντιτς: " Ο Ολυμπιακός έχει, δίχως αμφιβολία, τις δικές του πιθανότητες, αλλά επιμένω το φαβορί είναι η Ατλέτικο. Είναι οι περυσινοί πρωταθλητές Ισπανίας, αυτοί που έφτασαν μία ανάσα από το να πάρουν και το Champions League. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης."

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Χαβιέρ Αγκίρε: "Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, είναι μία ομάδα ικανή για όλα. Το είδαμε και πέρυσι, το είδαμε και φέτος στο πρώτο παιχνίδι με τους "κολτσονέρος", βρήκε χώρο, κέρδισε τις ψηλές μονομαχίες, δεν θέλει και πολύ. Το να αποκλείσω ένα θετικό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη; Όχι βέβαια, τουναντίον, θα έπρεπε να είσαι τρελός για να το κάνεις."

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Μίλινκο Πάντιτς: "Είπε και προηγουμένως, ότι ο Ολυμπιακός έχει ακέραιες πιθανότητες για να φύγει με κάτι καλό από το "Vicente Calderon". Θα είναι πιο δύσκολο, αλλά έδειξε και μέσα στη Γιουβέντους, ότι και μπορεί να σκοράρει εκτός έδρας και μπορεί να κάνει εκπλήξεις.

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Ο πρεσβευτής Μίτσελ

Τι σας έκανε εντύπωση από τον Ολυμπιακό;

Μάρκος Αλόνσο: "Ο Μίτσελ έχει κάνει πολύ γνωστό τον Ολυμπιακό στην Ισπανία. Όλοι είδαμε την εξαιρετική χρονιά που έκανε πέρυσι και τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Βασικά, ο Ολυμπιακός μοιάζει με την Ατλέτικο του Σιμεόνε.

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Ντονάτο: "Από τον Ολυμπιακό ξεχωρίζω τον Τσόρι. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και πάντα η μεγαλύτερη απειλή για τους "κολτσονέρος". Ο Ρομπέρτο τον οποίον γνωρίζουμε, είναι από την πλευρά του και αυτός ένας εξαιρετικός γκολκίπερ, στην καλή του μέρα μπορεί να κρίνει κάθε αναμέτρηση."

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Ράντομιρ Άντιτς: "Από τον Ολυμπιακό, όλοι γνωρίζουμε τον Μίτσελ. Ο Μίτσελ είναι γιος μου, παιδί μου, τον είχα ποδοσφαιριστή στη Ρεάλ. Είμαι περήφανος γι' αυτόν που τα πάει τόσο καλά. Είναι εξαιρετικός προπονητής, έχει διατρανώσει το όνομα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Γνωρίζω και τον Ρομπέρτο, είναι ένας τερματοφύλακας, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί χωρίς πρόβλημα σε οποιαδήποτε μεγάλη ισπανική ομάδα."

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Χαβιέρ Αγκίρε: "Από τον Ολυμπιακό, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, είναι ο Ρομπέρτο. Είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας, είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε τερματοφύλακες παγκόσμιας κλάσης στην Ατλέτικο, γι' αυτό και δεν έμεινε. Πολλοί λένε ότι αυτός ο τερματοφύλακας πρέπει να πάει σε μεγάλη ομάδα, μα είναι σε μεγάλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα.

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Ξέρω και τον Χόρχε Λορένθο με τον οποίον ήμασταν μαζί στην Οσασούνα και είναι μία εγγύηση σε αυτό που κάνει. Βέβαια, δεν μπορώ να μην κάνω αναφορά στον Μίτσελ. Είναι ο αρχιτέκτονας του οικοδομήματος"

Να της πάρει την μπάλα

Που θα κριθεί η αναμέτρηση; Ποια τα σημεία "κλειδιά";

Μάρκος Αλόνσο: "Δεν γνωρίζω ποιο μπορεί να είναι το κλειδί της αναμέτρησης, μιας και πρόκειται για μία μάχη. Στη μάχη θα κερδίσει, ο πιο δυνατός. Όλες οι γραμμές του γηπέδου είναι εξίσου κρίσιμες."

Ντονάτο: "Περιμένω ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και σε αυτές τις σώμα με σώμα μάχες θα κριθούν τα πάντα. Όλες οι γραμμές είναι το ίδιο κρίσιμες για την οικονομία της αναμέτρησης."

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"
INTIME SPORTS

Ράντομιρ Άντιτς: "Για να κερδίσεις την Ατλέτικο στο Καλδερόν, υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Να έχεις εσύ την κατοχή της μπάλας. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος. Αν της πάρεις την μπάλα, της παίρνεις το οξυγόνο που της είναι απαραίτητο και ουσιαστικά την "πνίγεις."

Χαβιέρ Αγκίρε: "Αυτός που θα βάλει πρώτος γκολ, έχει και το προβάδισμα για τη νίκη, αυτά τα παιχνίδια έτσι καταλήγουν. Οπότε, σκοπός είναι για τον Ολυμπιακό και την Ατλέτικο αρχικά να μη δεχθούν γκολ και έπειτα να προσπαθήσουν να πετύχουν πρώτοι τέρμα. Τότε θα έχουν καλύψει, πάνω από το μισό δρόμο για τη νίκη"

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"
INTIME SPORTS

Μίλινκο Πάντιτς: ''Το κλειδί σε αυτό το παιχνίδι, κατά τη γνώμη μου, είναι η ψυχολογία. Δηλαδή, δεν πρέπει να καταρρακωθεί το ηθικό, εάν φας ένα γκολ, εάν φας πρώτος το γκολ. Η Ατλέτικο, έχει αποδείξει ότι είναι μία τέτοια ομάδα που μπορεί και διαχειρίζεται τη ψυχολογία της."

Ατλέτι και.... 50%-50%

Ποιες δύο ομάδες θα περάσουν από τον όμιλο;

Μάρκος Αλόνσο: "Η Ατλέτικο είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση και μακάρι να περάσει πρώτη γιατί αγωνίστηκα γι' αυτή την ομάδα. Μακάρι, δεύτερος να περάσει ο Ολυμπιακός του Μίτσελ."

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Ντονάτο: "Ατλέτικο και Γιουβέντους έχουν το πάνω χέρι. Ο Ολυμπιακός έχει τις δικές του πιθανότητες αλλά οι άλλες δύο ομάδες λόγω εμπειρίας έχουν το πάνω χέρι."

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Ράντομιρ Άντιτς: "Ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση είναι η Ατλέτι, και σίγουρα οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για τη δεύτερη. Αλλά, κατά τη γνώμη μου αυτή που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση και άξιζε να περάσει δεύτερη, είναι η Μάλμε. Παρά το γεγονός ότι έχασε, μου προκάλεσε θαυμασμό, ο τρόπος με τον οποίος παρατάσσεται, τακτικά, αυτή η ομάδα."

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

Χαβιέρ Αγκίρε: "Βλέπω, Ατλέτικο και Γιουβέντους. Είναι τα φαβορί, λόγω εμπειρίας στη διοργάνωση. Αυτή είναι η αίσθησή μου, αν και η δεύτερη θέση θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Γιουβέντους."

MD82. Madrid, 24/05/06.- El técnico mexicano Javier Aguirre, durante su presentación hoy como nuevo entrenador del Atlético de Madrid para la próxima temporada. EFE/Paco Campos
MD82. Madrid, 24/05/06.- El técnico mexicano Javier Aguirre, durante su presentación hoy como nuevo entrenador del Atlético de Madrid para la próxima temporada. EFE/Paco Campos EFE

Μίλινκο Πάντιτς: "Θα πω Ατλέτικο και Γιουβέντους, γιατί είναι πιο παραδοσιακές δυνάμεις, αν θες προέρχονται από δύο πιο παραδοσιακά πρωταθλήματα. Αλλά δεν αποκλείω τον Ολυμπιακό. Η Ατλέτικο είναι σχεδόν σίγουρο, ότι θα προκριθεί."

"Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ στο Calderón"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ