ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O νέος ρόλος του Ντιόγκο

O νέος ρόλος του Ντιόγκο
INTIME SPORTS

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για το νέο ρόλο που βρήκε ο Ζαρντίμ στον Ντιόγκο και στον οποίο ο Βραζιλιάνος ανταποκρίνεται εντυπωσιακά.

Είχε φανεί μέσα από τις προπονήσεις εδώ στο Άχενκιρχ πως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν υπολογίζει για κεντρικό επιθετικό τον Ντιόγκο. "Ντιόγκο, όχι σέντερ φορ", ήταν η ανταπόκριση του Sport24.gr από την Αυστρία πριν από αρκετές ημέρες.

Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού αυτή η σκέψη του Πορτογάλου προπονητή έγινε πράξη. Ο Ντιόγκο έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν το σύστημα 4-3-3 του πρώτου μέρους διαφοροποιήθηκε σε διάταξη 4-2-3-1.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αγωνίστηκε πίσω από τον Πάντελιτς, σε ρόλο κρυφού κυνηγού. Είχε συμμετοχή στο ερυθρόλευκο γκολ, καθώς ύστερα από δική του πάσα με το κεφάλι ο Σέρβος "κανονιέρης" έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό που άρεσε στον Ζαρντίμ ήταν η γενικότερη διάθεση που έδειξε στο ματς ο Ντιόγκο, ο οποίος πρέσαρε ψηλά και είχε ενεργό ρόλο τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της πειραϊκής ομάδας. Ο 38άχρονος τεχνικός βλέπει να έχει πολλές και ποιοτικές λύσεις από τη μέση και μπροστά. Τζεμπούρ, Πάντελιτς και Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μιραλάς αριστερά (αλλά θυμηθείτε μας: ο Βέλγος θα παίξει αρκετές φορές τη νέα σεζόν και ως κεντρικός επιθετικός), ο Ντιόγκο, που λογίζεται ως κρυφός κυνηγός, σε μία θέση που υπάρχει και ο Φουστέρ, ενώ μην ξεχνάμε και τον πολλά υποσχόμενο Διαμαντάκο, ο οποίος θα προπονείται από εδώ και στο εξής με την επαγγελματική ομάδα και προορίζεται να πάρει κάποιες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στη γραμμή κρούσης. Αν παραμείνουν όλοι οι παίκτες, ποιος θα... πρωτοπαίζει!

Ο Τζεμπούρ διατηρεί τον πρώτο λόγο για τη θέση βασικού στην κορυφή της επίθεσης, ο Πάντελιτς σκοράρει όποτε αγωνίζεται και αποτελεί ρεζέρβα πολυτελείας, ενώ κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στον Ολυμπιακό για το τι θα γίνει με τον Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός ενσωματώνεται στην ομάδα, καθώς η άδεια των διεθνών ολοκληρώθηκε και θα προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του μέχρι το τέλος της προετοιμασίας. Ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η τρίτη επιλογή για τη θέση του κεντρικού επιθετικού.

Πολλά αλλάζουν, βέβαια, από τη μία στιγμή στην άλλη. Μία παραχώρηση ποδοσφαιριστή, για παράδειγμα, ενδέχεται να διαφοροποιήσει τα δεδομένα. Μέχρι, και αν φυσικά γίνει κάτι τέτοιο, ο νέος τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού πρέπει να κρατήσει όλους τους παίκτες στην τσίτα προκειμένου όλοι να είναι ευχαριστημένοι και, πάνω από όλα, να αισθάνονται χρήσιμοι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ