ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ο Μήτρογλου θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι"

"Ο Μήτρογλου θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι"

Ο Πιέρ Ισά ξεκαθάρισε πως τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2014 ο Κώστας Μήτρογλου θα παραμείνει στον Ολυμπιακό. Η συνάντηση του αθλητικού διευθυντή της ομάδας με τους ρεπόρτερ της είχε αρκετά ενδιαφέροντα θέματα. Το Sport24.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει τι ειπώθηκε.

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, ο Πιέρ Ισά συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης και συνεργασίας με τους ρεπόρτερ της ομάδας. Ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών δίνει μεγάλο βάρος στο συγκεκριμένο κομμάτι, σε μία πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, δεν επρόκειτο για συνέντευξη Τύπου του Πιέρ Ισά (σ.σ. είναι, πάντως, στα πλάνα του Νοτιοαφρικανού να δοθεί μία επίσημη συνέντευξη Τύπου προς το τέλος Ιανουαρίου), αλλά για μία χαλαρή συζήτηση σχετικά με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Μαζί με τον Πιέρ Ισά ήταν ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, και το μέλος του γραφείου Τύπου, Θωμάς Μπίχτας. Η συζήτηση κράτησε περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά. Το Sport24.gr ήταν εκεί...

Η ουσία των όσων ειπώθηκαν είναι πως στο μεγάλο λιμάνι δεν προτίθενται να παραχωρήσουν κανέναν παίκτη μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Ο Κώστας Μήτρογλου είναι το πιο “hot” όνομα της ομάδας την τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά, αλλά όπως τόνισε ξεκάθαρα ο Πιέρ Ισά ο στόχος είναι να παραμείνει ο Έλληνας επιθετικός στον Ολυμπιακό για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται. Τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2014, όπως υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά από τον διοικητικό παράγοντα της ομάδας. Επίσης, εξαιρετικά δύσκολα θα γίνει κάποια μεταγραφική προσθήκη τον Γενάρη, καθώς όπως τονίστηκε “... είμαστε φουλ!”. Επίσης, ο κ. Ισά επισήμανε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού βρισκόμαστε ακόμα στα μέσα Νοέμβρη. Στον Ολυμπιακό, θέλουν να πέσουν οι τόνοι, καθώς ούτε το Πρωτάθλημα έχει κατακτηθεί ούτε ο σύλλογος έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ας κωδικοποιήσουμε τα λεγόμενα του Πιέρ Ισά.

Για το αν υπήρξε ραντεβού της διοίκησης του Ολυμπιακού με την αντίστοιχη της Μονακό αυτές τις ημέρες για μεταγραφικά θέματα (για τον Εντινγκά παραδείγματος χάρη, που παίζει με τη μορφή δανεισμού στην πειραϊκή ομάδα), με αφορμή την παρουσία των Μονεγάσκων στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ. “Πολλοί εκπρόσωποι ξένων ομάδων έρχονται στους αγώνες μας και συζητάμε μαζί τους. Δεν ειπώθηκε, όμως, κάτι συγκεκριμένο με τους ανθρώπους της Μονακό. Είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε ακόμα για τους παίκτες που αγωνίζονται ως δανεικοί στην ομάδα μας“, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πιέρ Ισά. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πλέον η ανεπίσημη πληροφορία μας από επίσημα χείλη του συλλόγου πως ο Καρλ Μετζανί αγωνίζεται στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού από τους Μονεγάσκους. Για τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Αλγερίας, Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς, ότι ο Μετζανί πρέπει να φύγει από τον Ολυμπιακό επειδή δεν παίζει το τελευταίο διάστημα, δεν θέλησαν να τις σχολιάσουν ιδιαίτερα οι άνθρωποι της ομάδας. “Είναι προπονητής και σκέφτεται το καλύτερο για την Αλγερία, που δίνει μάχη για να προκριθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας”, τονίστηκε. Γενικότερα, πάντως, για τους παίκτες που αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό ειπώθηκε πως “... με τους δανεικούς θα ασχοληθούμε Απρίλιο-Μάιο. Τώρα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή”.

►►► Φάκελος Ρομπέρτο

Ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινού Ολυμπιακού είναι αναμφίβολα ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο. Ο φύλακας-άγγελος της ερυθρόλευκης εστίας. Ο κ. Ισά ήταν ξεκάθαρος για την υπόθεση του Ισπανού τερματοφύλακα: είναι γνωστό πως ο Ρομπέρτο αγωνίζεται ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης και δεν υπάρχει οψιόν αγοράς. Στο τέλος της σεζόν ο Ολυμπιακός θα συζητήσει με τους “ροχιμπλάνκος” για το τι μπορεί να κάνει ο ελληνικός σύλλογος (και ποια λύση μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες) προκειμένου να διατηρήσει στις τάξεις του τον Ισπανό τερματοφύλακα. Όπως είπε ο Νοτιοαφρικανός αθλητικός διευθυντής, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση ο δανεισμός του Ρομπέρτο, καθώς για παράδειγμα η Ατλέτικο έχει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν δανεικό τερματοφύλακα (σ.σ. Κουρτουά). Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τον 27άχρονο τερματοφύλακα και ο Ρομπέρτο απόλυτα ευχαριστημένος με όσα βρήκε στον Ολυμπιακό. Είναι χαρούμενος εδώ, όπως χαρούμενη είναι και η οικογένειά του. Μεγάλο ρόλο στον εκπληκτικό φετινό Ρομπέρτο παίζει και η υποστήριξη από όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο κ. Ισά εξήρε τη δουλειά που γίνεται από όλο το επιτελείο και ιδιαίτερα τον προπονητή τερματοφυλάκων Αλέκο Ράντο. Ο Ρομπέρτο βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο λόγω της εκπληκτικής δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις και του επίσης εκπληκτικού κλίματος που υπάρχει ανάμεσα στους τερματοφύλακες της ομάδας. Πέρυσι, οι Κάρολ, Μέγκιερι και Γιαννιώτης συνεργάστηκαν υποδειγματικά, ενώ φέτος προστέθηκε στο γκρουπ και ο Ρομπέρτο. Όλοι υποδέχθηκαν τον Ισπανό με εξαιρετικό τρόπο και έχει σημαντική υποστήριξη από τους υπόλοιπους τερματοφύλακες. Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει στην ομάδα στη συγκεκριμένη θέση, καθώς στα αποδυτήρια υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και μόνο. Όχι αθέμιτος. Η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Ρομπέρτο είναι υψηλού επιπέδου. Επίσης, είναι σημαντικό για την ομάδα να έχει έναν τερματοφύλακα που παίζει καλά με την μπάλα στα πόδια. Τέλος, τονίστηκε πως ό,τι και να γράφεται στον ξένο Τύπο (ισπανικό και πορτογαλικό), ο Ρομπέρτο ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης και μαζί της θα μιλήσει ο Ολυμπιακός στο τέλος της σεζόν για το τι θα γίνει τελικά.

►►► Υπόθεση Μήτρογλου

Επόμενο κεφάλαιο: Κώστας Μήτρογλου! Ο Έλληνας επιθετικός με τα 17 γκολ σε 15 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν βρίσκεται στο επίκεντρο της ερυθρόλευκης επικαιρότητας. Ο Πιέρ Ισά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση της διοίκησης του Ολυμπιακού να παραχωρήσει τον Μήτρογλου κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Και αυτή είναι η πιο σπουδαία είδηση που βγήκε από τη συνάντησή μας με τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει όλους τους καλύτερους παίκτες του για όσο περισσότερο μπορεί. Και στην περίπτωση του Μήτρογλου, ξεκαθαρίστηκε πως τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο διεθνής σέντερ φορ δεν πρόκειται να αποχωρήσει. “Η ομάδα έδειξε στον Μήτρογλου ότι τον εμπιστεύεται, για αυτό και του ανανέωσε το συμβόλαιο τον περασμένο Γενάρη, σε μία ανύποπτη στιγμή. Είναι το νούμερο ένα στην επίθεση από την έναρξη της φετινής σεζόν, καθώς του εμπιστευτήκαμε τη θέση του βασικού σέντερ φορ στον Ολυμπιακό. Δεν πήραμε άλλον παίκτη στη θέση του γιατί είχαμε τη σιγουριά πως μπορεί να ανταπεξέλθει και μας δικαιώνει για την επιλογή μας. Δικαιώνει, επίσης, τον εαυτό του και το ταλέντο του. Απολαμβάνει αυτό που κάνει, απολαμβάνει που παίζει και σκοράρει, απολαμβάνει που είναι βασικός. Και ανταποδίδει αυτά που του δώσαμε. Έχουμε δεχθεί κρούσεις για τον Μήτρογλου, είναι φυσιολογικό αυτό. Θέλουμε, όμως, να τον κρατήσουμε στην ομάδα μας όσο πιο πολύ γίνεται”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ισά. Για την περιβόητη ρήτρα των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιο του Μήτρογλου, το οποίο έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2016, υπογραμμίστηκε πως “... αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι ότι ο Κώστας αισθάνεται πολύ χαρούμενος που παίζει στον Ολυμπιακό και εμείς πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε. Αυτό που μετράει για μας είναι η πολύ καλή σχέση που έχουμε μαζί του. Δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα αυτή η συζήτηση για τη ρήτρα. Αν έρθει κάποια στιγμή αυτή η ώρα, καλώς. Αλλά δεν έχει κάποιο νόημα για να το συζητάμε τώρα. Μια ρήτρα ενεργοποιείται όταν το θέλει ο σύλλογος και ο παίκτης. Οπότε τώρα δεν υπάρχει κάποιο θέμα για ενδεχόμενη μεταγραφή, ούτε έχει νόημα να συζητάμε για αριθμούς. Αν ένας σύλλογος θέλει έναν ποδοσφαιριστή, πάει στην ομάδα και τον ίδιο τον παίκτη προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο μεταγραφής. Τώρα, δεν υφίσταται κάτι τέτοιο”. Και στη συνέχεια “έσκασε” η είδηση... “Το σίγουρο είναι πως μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον ο Μήτρογλου θα παραμείνει εδώ μαζί μας στον Ολυμπιακό. Ελπίζουμε και παραπάνω. Αποκλείεται να γίνει οτιδήποτε τον Ιανουάριο. Όπως και για οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή”!

Είναι δεδομένο, όμως, πως ο Μήτρογλου παρακολουθείται από πολλές ομάδες της Ευρώπης. “Δεν είναι μυστικό. Έχουμε ερωτηθεί από πολλά κλαμπ τόσο για τον Μήτρογλου όσο και πολλούς ακόμα παίκτες μας. Σε όλη την Ευρώπη ψάχνουν για καλούς σέντερ φορ. Δεν είναι θέμα γαλλικών ομάδων (σ.σ. ρωτήθηκε συγκεκριμένα για συλλόγους από το Championnat). Παντού αναζητούν καλούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε πολλά τηλεφωνήματα για πολλούς παίκτες μας, προφανώς και για τον Κώστα, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς το παρόν”, υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.

►►► Πολύτιμος ο ρόλος του Σαβιόλα στην ομάδα

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα μπορεί να μην έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά στον Ολυμπιακό είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι με την παρουσία του Αργεντινού επιθετικού στην ομάδα. Γιατί δεν βοηθάει μόνο αγωνιστικά, αλλά και στα απαιτητικά αποδυτήρια της ομάδας. “Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι μαζί του από την προσφορά του. Από το πόσο στηρίζει την ομάδα μέσα στο παιχνίδι, αλλά και τον Μήτρογλου. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο και ο Σαβιόλα στην εξέλιξη του Μήτρογλου. Η προσφορά του, όμως, είναι σημαντική και μέσα στα αποδυτήρια. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που η συμπεριφορά τους πριν από τα μεγάλα ματς λειτουργεί καταλυτικά και ευεργετικά για τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, με το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του”, ειπώθηκε συγκεκριμένα. Επίσης, έγινε αναφορά πως σχεδόν σε όλη την καριέρα του 32άχρονου επιθετικού, υπήρχε στήριγμά του στη γραμμή κρούσης. Σπανίως έπαιζε μόνος του στην επίθεση. Στην Μπαρτσελόνα ήταν ο Κλάιφερτ, στην Ρεάλ Μαδρίτης ο Φαν Νίστελροϊ, στην Μπενφίκα ο Καρντόσο, στη Μάλαγα ο Ρόκε Σάντα Κρουζ. Σε όποια ομάδα απέδωσε καλά είχε έναν παίκτη στο στυλ του Μήτρογλου. Και ο Ολυμπιακός το γνώριζε αυτό το περασμένο καλοκαίρι, για αυτό και κινήθηκε για την απόκτησή του. Και σε μία ομάδα με τόσους νέους παίκτες, όπως είναι ο φετινός Ολυμπιακός, θεωρείται και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ηγέτης και προσωπικότητα, όπως ο Σαβιόλα.

►►► Στις 25 μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης

Είναι μία πραγματικότητα πως ο Ολυμπιακός είναι ό,τι πιο ελκυστικό υπάρχει στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, σε διεθνές επίπεδο. Και σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας, αλλά και σε αυτά εκτός έδρας στο Champions League, πολλοί μάνατζερ και κυνηγοί ταλέντων έχουν τα μάτια τους στραμμένα σε παίκτες του Ολυμπιακού. Όπως ειπώθηκε σχετικά “... είναι πολύ φυσιολογικό να έρχονται άνθρωποι για να βλέπουν τους ποδοσφαιριστές μας. Γιατί μπορούν να ανταπεξέλθουν και βρίσκονται στο επίπεδο του Champions League. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός. Είναι ανάμεσα στις 25 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Και ως προφίλ και ως σύλλογος, έτσι αντιμετωπίζεται στην Ευρώπη. Αυτό συμβαίνει και όταν οι ποδοσφαιριστές μας φεύγουν στο εξωτερικό, όταν και καταλαβαίνουν το μέγεθος του Ολυμπιακού. Το έχουμε ξαναπεί πως αρκετοί ποδοσφαιριστές όταν πάνε σε άλλη ομάδα στο εξωτερικό καταλαβαίνουν απόλυτα που ήταν και βρίσκονταν προηγουμένως ποδοσφαιρικά. Είναι πολύ σημαντικό για μας να υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον γιατί άλλες ομάδες έρχονται για να δουν παίκτες μας, που παίζουν σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Και όσοι είμαστε εδώ πρέπει να αντιμετωπίζουμε έτσι το προφίλ της γιατί είμαστε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα που έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και προσελκύει το ενδιαφέρον άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων”.

Η τακτική του Ολυμπιακού είναι να ανανεώνει διαρκώς τα συμβόλαια στις αρχές κάθε περιόδου (σ.σ. περιπτώσεις Φουστέρ, Μήτρογλου, Μανιάτη) προκειμένου οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα να έχουν ένα ορίζοντα μπροστά τους και μία προοπτική προκειμένου να μη γίνονται όλα την τελευταία στιγμή. Η τακτική αυτή θα ακολουθηθεί και με άλλους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν είναι της παρούσης. Η διοίκηση αποφασίζει πότε... Πιθανότατα, όμως, το επόμενο καλοκαίρι θα προκύψουν περαιτέρω ανανεώσεις. Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ομάδας, κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ο κ. Ισά ήταν κάθετος: “Βλέπουμε παίκτες, αλλά ενόψει Γενάρη είμαστε... φουλ!”.

►►► Ολοκληρωμένη άποψη για όλους τους δανεικούς, ξεχωριστή περίπτωση ο Βλαχοδήμος

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό είναι αυτό των δανεικών. Η ομάδα έχει παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού αρκετούς ποδοσφαιριστές και παρακολουθεί την εξέλιξη και την πορεία τους κάθε Σαββατοκύριακο, σε κάθε αγώνα τους. Από τον πιο νεαρό σε ηλικία μέχρι τον Ράφικ Τζεμπούρ, που είναι και ο μεγαλύτερος. Ο Ολυμπιακός μιλάει με τους παίκτες, τους προπονητές τους, και έχει μία ολοκληρωμένη άποψη για όλους τους δανεικούς, καθώς ανά πάσα στιγμή γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Στόχος της ομάδας είναι να δώσει την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους προκειμένου να επιστρέψουν πιο δυνατοί στο μεγάλο λιμάνι (σ.σ. εκφράστηκαν ως παραδείγματα οι δανεισμοί των Μήτρογλου και Σιόβα) και να διεκδικήσουν τις πιθανότητες παραμονής τους στο ρόστερ κατά την περίοδο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Όπως έκαναν το καλοκαίρι με επιτυχία οι Ανδρέας Σάμαρης και Μάικλ Ολαϊτάν, οι οποίοι κέρδισαν με το σπαθί τους μία θέση στο ερυθρόλευκο έμψυχο δυναμικό της φετινής σεζόν. Το ζητούμενο για τους δανεικούς είναι να γίνονται ολοένα και καλύτεροι προκειμένου να φτάσουν κάποια στιγμή το επίπεδο του Ολυμπιακού. Όσοι το καταφέρουν τουλάχιστον. Όσο για το αν υπάρχει η σκέψη να μειωθεί ο αριθμός των παικτών που ανήκουν στο σύλλογο, ξεκαθαρίστηκε πως αυτό που μετράει είναι ο αριθμός που μένει στην πρώτη ομάδα. Γιατί με τόσα πολλά παιχνίδια χρειάζονται 25-28 ποδοσφαιριστές για να ανταπεξέλθει ένας σύλλογος σε όλες τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Στο τέλος της φετινής σεζόν θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα: ποιοι πρέπει να παραμείνουν δανεικοί, ποιοι αξίζουν να πάρουν την ευκαιρία τους στην ομάδα, ποιοι πρέπει να αποχωρήσουν. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος αριθμός, απλά θα αποφασιστεί αν ο αριθμός όλων των παικτών που ανήκουν στον Ολυμπιακό θα αυξηθεί ή θα μειωθεί.

Ειδική μνεία από τους δανεικούς έγινε για τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, ο οποίος έχει παίξει όλα κι όλα 14 λεπτά με την πρώτη ομάδα της Άουγκσμπουργκ. Ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είναι ευχαριστημένοι από την εξέλιξη αυτή, για αυτό και τον Γενάρη η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί. Δύσκολα ο Βλαχοδήμος θα παραμείνει στη συγκεκριμένη ομάδα και θα αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Πιθανότατα, με τον εκ νέου δανεισμού κάπου αλλού, όπου θα παίζει. Όσο για τον Τζεμπούρ, ισχύει ό,τι και για τους άλλους παίκτες που έχουν παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού. Μάλιστα, ο κ. Ισά υπογράμμισε πως θα βρεθεί ο ίδιος στην Τουρκία προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον Αλγερινό επιθετικό, ο οποίος έχει βρει τη θέση του στη Σίβασπορ και βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ήταν επιθυμία του ποδοσφαιριστή για αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά υπάρχει συμβόλαιο σε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Γενικότερα, πάντως, εκφράστηκε η άποψη πως σχεδόν όλοι οι δανεικοί παίζουν καλά και έχουν αξιοποιηθεί στις ομάδες που παραχωρήθηκαν (πλην της περίπτωσης του Βλαχοδήμου). Και το σημαντικό είναι να αντιληφθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές πως εξακολουθούν να ανήκουν στον Ολυμπιακό. Για αυτό και ο σύλλογος θέλει το καλύτερο για αυτούς και υπάρχει άμεση επαφή και επικοινωνία μαζί τους, καθώς ο Πιέρ Ισά έχει μιλήσει και συνεχίζει να το πράττει με όλους τους δανεικούς ποδοσφαιριστές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

►►► Στόχος 3-4 μεταγραφές από εδώ και πέρα κάθε καλοκαίρι

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε ολική ανοικοδόμηση της ομάδας με 18 μεταγραφές. Όπως ξεκαθάρισε, όμως, ο Πιέρ Ισά από εδώ και πέρα το ζητούμενο είναι τρεις-τέσσερις βασικές προσθήκες κάθε καλοκαίρι. Η βάση παικτών δημιουργήθηκε... Όπως ειπώθηκε συγκεκριμένα “... έγιναν τόσες μεταγραφές για να χτιστεί η ομάδα. Πλέον θα έχετε λιγότερη δουλειά εσείς, αλλά θα έχω λιγότερη δουλειά κι εγώ (σ.σ. γέλια)! Το πλάνο πια είναι τρεις-τέσσερις μεταγραφές σε κάθε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, αλλά η ενίσχυση εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα αν παραχωρηθεί κάποιος βασικός παίκτης με μεταγραφή”.

►►► “Με την Παρί παίξαμε καλά και χάσαμε με 4-1”

Ο Ολυμπιακός έχει μόλις μία ήττα σε δεκαεπτά παιχνίδια τη φετινή σεζόν. Πέτυχε τρεις νίκες μέσα σε οκτώ ημέρες κόντρα σε Παναθηναϊκό, Μπενφίκα, ΠΑΟΚ. Η πρόκριση στη φάση των “16” του Champions League εξαρτάται αποκλειστικά από την ομάδα, που έχει και ασφάλεια έξι βαθμών στην κούρσα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Για το αν υπάρχει ικανοποίηση για τις εμφανίσεις της ομάδας και αν βλέπει συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα πάνω στο χορτάρι, βγάζοντας από τη ζυγαριά τα θετικά αποτελέσματα που ήρθαν, ο κ. Ισά ήταν ξεκάθαρος: “Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της ομάδας. Με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο και την Μπενφίκα στο Φάληρο μπορεί να μην παίξαμε καλά, αλλά κερδίσαμε. Με την Παρί Σεν-Ζερμέν στην έδρα μας, μείναμε ικανοποιημένοι ή όχι; Χάσαμε, όμως, με 4-1. Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να συνδυάσεις μία πολύ καλή εμφάνιση με ένα θετικό αποτέλεσμα. Είναι ωραίο το θέαμα και το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αλλά έχουν τη σημασία τους και οι νίκες και οι βαθμοί. Το ιδανικό θα ήταν ο συνδυασμός του καλού ποδοσφαίρου και του αποτελέσματος. Πρέπει να παίρνουμε μαθήματα από όλα τα παιχνίδια. Και χρειάζεται να κρατάμε τη νίκη όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για μας γιατί έχουμε μία καινούργια ομάδα. Είτε παίζουμε είτε όχι πρέπει να κερδίζουμε. Είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να μην παίζουμε καλά, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει, όμως, το μαχητικό πνεύμα που βλέπω στο γήπεδο.

Ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς όλων. Και των παικτών που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι και των παικτών που βρίσκονταν στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να φτάσει το επίπεδο της ομάδας να βγαίνει σε αποδοτικό και θεαματικό ποδόσφαιρο ώστε να ευχαριστούμε και αυτούς που έρχονται στο γήπεδο. Στην Ελλάδα της κρίσης και των δυσκολιών έρχονται στο γήπεδο για να πάρουν χαρά. Και χαιρόμαστε πολύ όταν βλέπουμε τον κόσμο να αντιδρά στο “Καραϊσκάκης”, όπως έγινε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Το γήπεδο... φλεγόταν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη φάση με έναν παίκτη του ΠΑΟΚ (σ.σ Λούκας, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση και σταμάτησε, νομίζοντας ότι ήταν οφσάιντ. Άφησε την μπάλα από τις αντιδράσεις του κόσμου και σταμάτησε”.

►►► “Είμαστε όλοι μία οικογένεια”

Ο Πιέρ Ισά έχει συμπληρώσει περίπου επτά μήνες στον Ολυμπιακό ως αθλητικός διευθυντής της ομάδας, έχοντας συνοδοιπόρο τον Κριστιάν Καρεμπέ. Πώς είναι η μέχρι τώρα εμπειρία του στο μεγάλο λιμάνι; Από την πρώτη στιγμή κατάλαβε πως ήρθε σε ένα μεγάλο σύλλογο. Ο Κριστιάν Καρεμπέ το γνώριζε, ήδη, αυτό από τη θητεία του ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα. Διαρκώς γίνονται βήματα προόδου σε όλα τα επίπεδα. Δημιουργείται το πνεύμα και η αύρα ενός πολύ μεγάλου συλλόγου στο διεθνές στερέωμα και αυτή είναι η άποψη που υπάρχει για τον Ολυμπιακό στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στην ομάδα κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Υπάρχουν πολλοί αφανείς ήρωες, όπως τους χαρακτήρισε, που δουλεύουν καθημερινά για να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό. Η δουλειά τους δεν φαίνεται, αλλά όλοι στην ομάδα είναι ενωμένοι σαν οικογένεια. Και αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο Νοτιοαφρικανός έφερε ως παράδειγμα τη Μίλαν. Όσοι έχουν φύγει από τους “ροσονέρι” συνεχίζουν να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την ιταλική ομάδα, όπως ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Για τον τρόπο που δουλεύει και λειτουργεί η Μίλαν. Επίσης, είναι ξεκάθαρο πως ο τρόπος αντιμετώπισης του Ολυμπιακού στην Ευρώπη έχει αλλάξει σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Το κύρος των Καρεμπέ, Μίτσελ, Ισά και η διοικητική σταθερότητα του Ολυμπιακού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι του εκπέμπει σεβασμό και μόνο. Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε πως ο Πιέρ Ισά με τον Κριστιάν Καρεμπέ δραστηριοποιούνται και σε έναν ακόμα τομέα. Ετοιμάζοντας ειδικά εκδόσεις (πολύγλωσσες, ψηφιακές, έντυπες) με την ιστορία του Ολυμπιακού και όσα πρεσβεύει ο σύλλογος προκειμένου να το εφοδιάζονται όλοι οι νέοι παίκτες που έρχονται στην ομάδα και να καταλαβαίνουν σε ποιο σωματείο αγωνίζονται! Και δεν είναι μία από τις λεγόμενες αγγαρείες για τους ποδοσφαιριστές, καθώς η πλειοψηφία από μόνη της ρωτάει πράγματα για να μαθαίνει, ενώ άπαντες έχουν εντυπωσιαστεί από τη δυναμική και το μέγεθος που έχει ως σύλλογος ο Ολυμπιακός. Τρανό παράδειγμα ο Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος έχει μείνει έκπληκτος από όλα όσα έχει συναντήσει στην ομάδα.

►►► Δεν χάθηκε η εμπιστοσύνη σε Μίτσελ

“Δεν έχει αλλάξει κάτι εσωτερικά”, ειπώθηκε σχετικά με τον Μίτσελ, σε σχέση με την προηγούμενη συνάντησή μας με τον Πιέρ Ισά, όταν είχε γίνει ξανά κουβέντα σχετικά με τον Ισπανό τεχνικό. Είναι ένας προπονητής που δουλεύει πάρα πολύ σκληρά για την ομάδα, όπως και το επιτελείο του. Όλοι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βρίσκονται εκεί και είναι δίπλα του για να τον βοηθούν, όπως εκείνος βοηθάει το κλαμπ. Η συμπεριφορά και η ατμόσφαιρα ήταν μάλλον εξωτερική και όχι από το εσωτερικό της ομάδας. Με λίγα λόγια τονίστηκε πως δεν χάθηκε ποτέ η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του προπονητή από τους διοικούντες τον Ολυμπιακό. “Ο Μίτσελ αισθανόταν την εμπιστοσύνη μας, δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο θέμα”, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Αυτά υπογραμμίστηκαν σχετικά με τον Μίτσελ. Και ο Πιέρ Ισά ήταν ξεκάθαρος πως η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα και κανένας στόχος δεν έχει επιτευχθεί. Για αυτό ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσήλωση από εδώ και πέρα. Και φυσικά να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά που γίνεται στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. “Δεν έχουμε φτάσει πουθενά, είμαστε στο σημείο που η ομάδα βελτιώνεται και προχωράει”, είναι το μήνυμα

►►► Ενδιαφέρουν κι αυτά:

Για το αν υπάρχει ανησυχία επειδή αρκετοί παίκτες της φετινής ομάδας είναι δανεικοί και δεν υπάρχει σίγουρη προοπτική για το μέλλον: Όπως ειπώθηκε “... πάντα μας ανησυχεί, αλλά το ίδιο ισχύει και για όποιον καλό ποδοσφαιριστή αποχωρεί. Στόχος μας είναι να κρατάμε όλους τους καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό για όλους τους παίκτες να αισθάνονται καλά εκεί που βρίσκονται. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αυτή η παράμετρος και δεν υπάρχουν μόνο συμβόλαια. Έχει τεράστια σημασία για τους ποδοσφαιριστές να αισθάνονται καλά εκεί που είναι. Και ο Μήτρογλου για παράδειγμα είναι πάρα πολύ καλά. Και η δική μας λογική είναι να κρατήσουμε όλους τους καλούς ποδοσφαιριστές που έχουμε”.

Για τον Κάμπελ: Η Άρσεναλ είναι μεγάλος σύλλογος και ο παίκτης ανήκει εκεί. Ο σχεδιασμός της Άρσεναλ ήταν να έρθει εδώ ο Κοσταρικανός εξτρέμ και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του σε υψηλό επίπεδο. Αυτό γίνεται και ο παίκτης βοηθάει την ομάδα, όπως και η ομάδα τον ποδοσφαιριστή. Θα γίνει συζήτηση με τον αγγλικό σύλλογο. Ο Κάμπελ θα συμμετάσχει με την Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και λογικά η αξία του θα αυξηθεί. Έχει πιθανότητες να ενσωματωθεί στην Άρσεναλ, αλλά ο Ολυμπιακός θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον κρατήσει στις τάξεις του.

Για τον Γιαταμπαρέ: Όπως είχε ειπωθεί και στην προηγούμενη συνάντηση, η θέση του είναι μέσος. Box to box. Μπορεί να παίξει πίσω από τον επιθετικό, αλλά και στα δεξιά όταν του ζητηθεί. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένας κεντρικός μέσος και για τη θέση αυτή αποκτήθηκε. Υπάρχει έντονος συναγωνισμός στο χώρο του κέντρου και θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Για τον Μιγκέλ Τόρες: Ήρθε στην ομάδα και ήταν στο στάδιο της αποκατάστασης από τραυματισμό που είχε στη Χετάφε. Ήθελε καιρό για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση. Πλέον είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ετοιμάζεται να μπει στην ομάδα. Θα είναι μία επιπλέον λύση, μαζί με τους παίκτες που ήταν πρόσφατα τραυματίες και βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επανένταξης. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από το ιατρικό επιτελείο στον τομέα της αποκατάστασης. Επιστρέφουν στην ομάδα οι Ιμπαγάσα, Μασάντο, Βάις, Αβραάμ, και ο προπονητής θα έχει ξανά τη δυνατότητα να επιλέξει από ένα πλήρες ρόστερ, χωρίς απόντες.

Για το αν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σχέση και συνεργασία με τη Μονακό: Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν και τα έχουν καταφέρει σε σημαντικό βαθμό να συνεργάζονται αρμονικά με άλλους συλλόγους. Όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την Άρσεναλ και τη Μονακό. Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένας δίαυλος συνεργασιών, καθώς στο μέλλον μπορεί να παραστεί αγωνιστική ανάγκη για την απόκτηση κάποιων παικτών. Είναι μία προσπάθεια του Ολυμπιακού να μπει για τα καλά σε όλες τις αγορές του κόσμου. Και η παρουσία του κοσμογυρισμένου και διάσημου Κριστιάν Καρεμπέ είναι καθοριστική στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ο Ολυμπιακός έχει εκπονήσει ένα σχέδιο ανάπτυξης προκειμένου να γίνει γνωστή σε όλο τον πλανήτη η δυναμική αυτής της ομάδας.

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται πολύ με την αγορά της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα της Αργεντινής: Στόχος της ομάδας είναι να έχουμε μία βάση παικτών και να κάνουμε λίγες προσθήκες κάθε καλοκαίρι. Τώρα, αυτή η βάση υπάρχει. Σε όλες τις Ηπείρους υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και ο Ολυμπιακός έχει παντού στραμμένα τα μάτια του. Σε ό,τι αφορά, πάντως, την αγορά της Λατινικής Αμερικής τονίστηκε πως είναι πιο εύκολο να αποκτήσεις έναν Λατινοαμερικανό ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν θα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Είναι, όμως, και θέμα κόστους γιατί πρόκειται για μεγάλο ρίσκο να πάρεις ένα ταλέντο από την Αργεντινή και να το χρυσοπληρώσεις, χωρίς να έχει δοκιμαστεί και ανταποκριθεί πρώτα στην απαιτητική Ευρώπη.

Για την Ακαδημία του Ολυμπιακού, την πρόσληψη του Γρηγόρη Γεωργάτου, και αν γίνουν αλλαγές: Όχι δεν θα γίνουν άλλες αλλαγές. Είχαμε την προσθήκη του Γρηγόρη Γεωργάτου, ο οποίος γνωρίζει τι σημαίνει Ολυμπιακός και σε συνεργασία με τον Μπερντ Στορκ θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά προκειμένου να μάθουν σε επίπεδο λογικής και πνεύματος τι είναι αυτή η ομάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ