ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Χάσι δεν θα γίνει... Κετσπάγια ή Δέλλας

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΑΣΙ
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΑΣΙ ICON

Υπό πίεση ο Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος πάντως ό,τι και να γίνει θα μπει την Τρίτη (26/9) στο αεροπλάνο για Τορίνο. Ποια τα πλάνα του κόουτς για το αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ (24/9, 20.30).

Λίγες ώρες έμειναν για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και ο Μπέσνικ Χάσι έχει προετοιμάσει τους παίκτες του για να φύγουν με το διπλό από το ΟΑΚΑ. Στόχος είναι η επιστροφή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και με αυτό το σκεπτικό θα παρατάξει απόψε την ομάδα του στην Καλογρέζα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ (24/9, 20.30).

Τις τελευταίες μέρες έχει δοθεί μία εντύπωση ότι αν ηττηθεί ο Ολυμπιακός στην Καλογρέζα, ο Χάσι θα φύγει το ίδιο βράδυ! Πολλά ακούγονται, πολλά σενάρια κυκλοφόρησαν στην Ισπανία (Πογέτ, Αγκίρε, Γκράθια) και όντως ο 46χρονος τεχνικός είναι υπό πίεση. Αυτό είναι μία πραγματικότητα και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Από εκεί και πέρα όμως μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το Τορίνο. Υπάρχει και το παιχνίδι με την Γιουβέντους σε τρεις μέρες. Ποιος θα καθοδηγήσει τον Ολυμπιακό στην Ιταλία αν ο Χάσι απολυθεί; Θα πρέπει όλα αυτά να τα βάζουμε στο τραπέζι.

Η ουσία είναι μία: Ο Ολυμπιακός θα ανηφορίσει απόψε στο ΟΑΚΑ για να πάρει το διπλό. Όλη η ομάδα ζει και αναπνέει σε αυτούς τους ρυθμούς και δεν μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί τι πρόκειται να συμβεί αν προκύψει κάποιο στραβό αποτέλεσμα.

Αυτό το αποδεικνύει και η συμπεριφορά του Χάσι τις τελευταίες μέρες στο Ρέντη. Δείχνει ήρεμος και όχι πλημμυρισμένος από άγχος. Ναι, υπάρχει πίεση και το γνωρίζει πολύ καλά. Ο ίδιος για κάποιον λόγο που γνωρίζει μόνο ο ίδιος, δεν νιώθει την πίεση που ένιωθε πριν από το ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα.

Δεν νιώθει ότι θα γίνει… Κετσπάγια ή Δέλλας που απολύθηκαν από την ΑΕΚ μετά από δύο «βαρβάτες» νίκες του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Το πιστεύει ότι η ομάδα του θα φύγει με το διπλό από το ΟΑΚΑ και θα μεταφέρει την γκρίνια και τη μουρμούρα στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ.

Ακόμα πάντως και να ηττηθεί ο Ολυμπιακός από τον «Δικέφαλο» (σ.σ. βέβαια πάντοτε μετράει και το πώς χάνει μία ομάδα), δεν σημαίνει ότι θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο για την πατρίδα του. Δεν γίνεται να πάει ακέφαλη και με υπηρεσιακό προπονητή η ομάδα στο Τορίνο. Τουλάχιστον δεν έχει λειτουργήσει με αυτό το σκεπτικό η συγκεκριμένη διοίκηση πριν από ευρωπαϊκά ματς.

Το έκανε μία φορά με τον Μπέντο πριν από τα παιχνίδια με την Μπεσίκτας, αλλά εκεί υπήρχε λόγος. Ο Πορτογάλος έβγαινε και έλεγε συνεχώς ότι ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε τον Γενάρη και ο Ολυμπιακός αποδυναμώθηκε. Και το είπε μετά από παιχνίδι στην Τούμπα, με αποτέλεσμα να ραγίσει οριστικά το γυαλί ανάμεσα στις δύο πλευρές. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με περίπτωση Μπέντο.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΧΑΣΙ

Στις δοκιμές ο Χάσι δεν ήταν και τόσο διαφωτιστικός. Έχει κάνει πολλές δοκιμές, έχει μπερδέψει αρκετά τους παίκτες του ως προς τα πρόσωπα που σκέφτεται να παρατάξει κόντρα στον «Δικέφαλο», αλλά ένα είναι το σίγουρο: Έχει καταλήξει στην ενδεκάδα, όμως, δεν θέλησε ούτε στην τελευταία προπόνηση να αποκαλύψει τα πλάνα του.

Μία πιθανή ενδεκάδα είναι με τον Καπίνο στο τέρμα και τους Ελαμπντελαουί (δεξιά), Ρομαό, Ένγκελς και Φιγκέιρας (αριστερά) στην άμυνα. Χθες (23/9) έκανε μία δοκιμή με Φιγκέιρας δεξιά και Κούτρη αριστερά. Στα χαφ ο Ζντιέλαρ έχει το σαφέστατο προβάδισμα για κόφτης, ενώ φαίνεται πώς γίνεται «μάχη» ανάμεσα σε Ταχτσίδη και Ζιλέ για το ποιος θα παίξει δίπλα στον Σέρβο. Ο Οφόε θα βρεθεί στη θέση του Φορτούνη, οι Καρσελά και Μάριν αναμένονται στα «φτερά», ενώ ανοικτό παραμένει το θέμα του φορ.

Από μέρα σε μέρα αλλάζουν τα φαβορί. Πότε είναι ο Τζούρτζεβιτς και πότε ο Εμενίκε. Την Παρασκευή (22/9) υπήρχε μία αίσθηση μέσα από τις δοκιμές ότι θα προτιμηθεί ο Τζούρτζεβιτς. Στην τελευταία προπόνηση δόθηκε μία εντύπωση ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο Εμενίκε. Όλες οι απαντήσεις για την ενδεκάδα θα δοθούν λίγο πριν από τη σέντρα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ