ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O... βραχνάς των αποχωρήσεων

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Λίγες μέρες πριν την πρώτη συνάντηση στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη ενόψει της προετοιμασίας και ο Ολυμπιακός διατηρεί ακόμη στο δυναμικό του πολλούς από τους παίκτες που δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν.

Στις 15 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των "ερυθρολεύκων" στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη με φόντο τη νέα αγωνιστική περίοδο. Δέκα ημέρες αργότερα οι Πειραιώτες θα αναχωρήσουν για το Ζέεφελντ, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Με βάση την διάθεση του Ολυμπιακού να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ του, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα παρουσιαστούν στου Ρέντη σε λίγες μέρες, αλλά και ποιοι θα μπουν στο αεροπλάνο για την Αυστρία.

Και το ερώτημα δεν έχει να κάνει φυσικά με τους παίκτες που υπολογίζονται, αυτούς που έχουν αποκτηθεί ή έχει δρομολογηθεί η επιστροφή τους στο Λιμάνι. Ούτε με όσους πρόκειται να ντυθούν στα ερυθρόλευκα στο διάστημα που ακολουθεί.

Αλλά με εκείνους που δεδομένα δεν είναι στα πλάνα και δευτερευόντως με όσους ο Ολυμπιακός δεν θα είχε πρόβλημα να παραχωρήσει με μεταγραφή.

Για τον πολύ κόσμο το κομμάτι των αποχωρήσεων μοιάζει με... αντιτουριστικό ως αδιάφορο, ωστόσο για την ίδια την ομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Το ποιοι θα φύγουν, πότε και με ποιον τρόπο μοιραία επηρεάζει το μπάτζετ και τον τρόπο που θα κινηθούν στο Λιμάνι για την απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Οτζίτζα Οφόε, Εμενίκε, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς, Σεμπά, Ίγκορ Σίλβα, Μαρτίνς, είναι μια επτάδα παικτών που δεν υπολογίζονται.

Έχει αποχωρήσει ο Γκιγιόμ Ζιλέ, με τον Σίλβιο Προτό να εξετάζει τις προοπτικές που έχει (καθημερινά πλέον οι Ιταλοί γράφουν για τη Λάτσιο) και να οδεύει στην έξοδο. Ο Ρομαό έχει δεχτεί πρόταση για μείωση και αναμένεται η απάντηση του, το ίδιο και ο Ταχτσίδης. Ο Βούκοβιτς επίσης είναι στον αέρα.

Ο Ολυμπιακός δεν θα έλεγε "όχι" σε ικανοποιητικές προτάσεις για τους Ελαμπντελαουί και Μάριν, αφού πέραν από τα όποια χρήματα έβαζε στο ταμείο του, θα απαλλασσόταν από βαριά συμβόλαια που αγγίζουν ή ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Ένα ερωτηματικό υπάρχει πάντα δίπλα στα ονόματα των Μπιέρν Ένχελς, Καρίμ Ανσαριφάρντ και Εχσάν Χατζισαφί, τους οποίους επίσης ο Ολυμπιακός δεν θα είχε πρόβλημα να παραχωρήσει αν έκρινε συμφέρουσες πιθανές προτάσεις.

Στη σούμα, οι Πειραιώτες έχουν πολλά ανοικτά μέτωπα στο κομμάτι των αποχωρήσεων. Είτε μιλάμε για αυτές που σίγουρα επιθυμούν, είτε για αυτές που ενδέχεται να προκύψουν στην πορεία.

Με τις μέρες να περνούν μοιάζει με επιτακτική ανάγκη κάποιοι εξ αυτών να αναχωρήσουν άμεσα και ταυτόχρονα να γίνουν ορισμένες ακόμη προσθήκες (έχουν αποκτηθεί ήδη οι Καμαρά, Μάνος, Χριστοδουλόπουλος, Γιαννιώτης, Φετφατζίδης, Ευαγγέλου, επιστρέφουν Σιώπης, Μανθάτης και Τσιμίκας), με σκοπό να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο, όταν τα σχεδόν τα 2/3 των παικτών που πήγαν στο Ζέεφελντ δεν υπήρχαν στο ρόστερ στο τέλος Αυγούστου.

Άλλωστε ο Ολυμπιακός φέτος θέλει να χτιστεί από την αρχή και ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει ότι κάθε μέρα της προετοιμασίας είναι πολύτιμη, ενώ δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

Επομένως είναι απαραίτητο φτάνοντας στην Αυστρία να έχει στη διάθεση του ένα ικανό ποσοστό του ρόστερ, με το οποίο θα δουλέψει στη διάρκεια του καλοκαιρινής προετοιμασίας. Εκεί όπου ο Πορτογάλος τεχνικός θα επιχειρήσει να βάλει τις βάσεις για την ομάδα που θα παρουσιάσουν οι "ερυθρόλευκοι" τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ντομίνγκες: "Είμαι ευγνώμων στον Ολυμπιακό, αλλά δεν έφυγα όπως θα ήθελα"
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου
Εκτός κούρσας για Λέμα, "παιχνίδι" με Λισάντρο Λόπες
Ο Εμενίκε διέψευσε ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ