ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O…βραχνάς του Φορτούνη

O…βραχνάς του Φορτούνη

Με τον Σίλβα πέρσι στην προετοιμασία είχε φανεί από τις πρώτες μέρεςότι ο Φορoτύνηςθα ήταν το «πρώτο βιολί» του Ολυμπιακού. Φέτος, ο Τσόρι δούλεψε πολύ στις διακοπές του και στο Λάνγκενφελντ έδειξε ότι θα είναι κακός μπελάς» για τον Τρικαλινό χαφ.

Την περασμένη σεζόν αποτέλεσε τον παίκτη – αποκάλυψη του Ολυμπιακού. Ο Κώστας Φορτούνης οφείλει πολλά στον Μάρκο Σίλβα, αλλά και ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπήρχε περίπτωση να του είχε δώσει τη… μπαγκέτα του «μαέστρου» αν δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του.

Από την προετοιμασία του περσινού καλοκαιριού είχαν φανεί ωστόσο οι διαθέσεις του Σίλβα. Ήθελε να βγάλει τον Φορτούνη στον αφρό. Ακολούθησαν κάποιες εκπληκτικές εμφανίσεις του Τρικαλινού χαφ σε φιλικά της Ολλανδίας και σε συνδυασμό με κάποιους μικροτραυματισμούς του Τσόρι, ο «Φόρτου» είχε αποκτήσει από τον... Αύγουστοτον πρώτο λόγο για την ενδεκάδα.

Φέτος με την έλευση του Βίκτορ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Φυσικά και ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τα όσα έκανε ο Φορτούνης τη σεζόν 2015-16. Φυσικά και ξέρει τι μπορεί να προσφέρει και τη νέα χρονιά. Όμως, γνωρίζει πολύ καλά και τον Τσόρι.

Ένας Τσόρι που στα 35 του πήγε στο Λάνγκενφελντ, έχοντας στο μυαλό του ότι μπορεί να είναι η τελευταία του προετοιμασία με τον Ολυμπιακό (και ίσως γενικότερα στην καριέρα του). Στις διακοπές του δούλεψε πολύ. Και αν λάβουμε υπόψη την εικόνα του στην Αυστρία, πρέπει να δούλεψε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά την περίοδο της καλοκαιρινής του άδειας.

Είναι δεδομένο ότι οΦορτούνης δεν «παίζει» πλέονμόνος του. Κι ας τον ξεκίνησε ο Βίκτορ στο φιλικό με την Βάκερ παρότι είχε ταλαιπωρηθεί με ένα χτύπημα χαμηλά στο πόδι. Δεν παίζει κανένα ρόλο το ματςμε τους Αυστριακούς. Ο Ισπανός τεχνικός είδε ένανΤσόρι να βγάζει για πλάκατην προετοιμασία της Αυστρίας και κυρίως να βγάζει όρεξη και διάθεση στο χορτάρι, στοιχεία πολύ σημαντικά για τον 40χρονο κόουτς.

Αυτάφτάνουνκαι περισσεύουν για να αποτελέσει ο Ντομίνγκεςκατά κάποιο τρόπο τονβραχνά» τουΦορτούνη. Ο Σίλβα είχε παραγκωνίσει τον Τσόρι. Ακόμα και την περίοδο που ο Αργεντινός είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ερχόταν συνήθως από τον πάγκο.

Εν κατακλείδι,σε μία πρώτη «ανάγνωση» των όσων έγιναν στην Αυστρία με τον Βίκτορ στο τιμόνι, υπάρχει η αίσθηση ότι ναι μεν ο Φορτούνης φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά ο Τσόρι έχειήδηβάλει δύσκολα στον προπονητή του.

Photo Credits: Action Images

From legend to legend: Πατέρας-γιος, ερυθρόλευκη παράδοση. Το ξεχωριστό t-shirt

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ