ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Βαλβέρδε προσπαθεί αλλά...

Barcelona's coach Ernesto Valverde gestures upon his arrival at the club's office at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, May 31, 2017. Former player Valverde was hired as the new coach, the club confirmed on Monday. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona's coach Ernesto Valverde gestures upon his arrival at the club's office at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, May 31, 2017. Former player Valverde was hired as the new coach, the club confirmed on Monday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Πολύ δύσκολο φαντάζει το ενδεχόμενο να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός με παίκτες από την Μπαρτσελόνα, όσο κι αν ο Βαλβέρδε θέλει να βοηθήσει. Ο Μαρθελίνο θέλει πολύ τον Καρίσο. Διαβάστε τις πληροφορίες που συνέλεξε από την Ισπανία το Sport24.gr.

Από τη στιγμή που ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, όλοι λίγο πολύ έκαναν μια παρόμοια σκέψη: "κάτι θα στείλει ο Ερνέσταρος στον Πειραιά...".

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το Sport24.gr ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα πράγματα στην αγορά της Ισπανίας, τον τρόπο που λειτουργεί στις μεταγραφές η Μπαρτσελόνα και τις προθέσεις της ακόμη και για παίκτες που θα παραχωρήσει δανεικούς.

Οι πληροφορίες λοιπόν από την Βαρκελώνη δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Και αυτό γιατί ουσιαστικά μοναδικός σύμμαχος στην πιθανότητα να αποκτήσει ο Ολυμπιακός κάποιον παίκτη από τους "μπλαουγκράνα", είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Και αν κάποιος πιστεύει ότι αυτός ο σύμμαχος φτάνει και περισσεύει, δυστυχώς πέφτει έξω.

Και αυτό γιατί ο "Τσινγκούρι" δεν είναι ο άνθρωπος που θα πάρει την τελική απόφαση για παίκτες που είναι να δοθούν δανεικοί! Όσο κι αν πράγματι ο Ερνέστο επιθυμεί να διευκολύνει τον Ολυμπιακό, αυτός που αποφασίζει είναι ο τεχνικός διευθυντής της καταλανικής ομάδας, Ρομπέρτ Φερνάντες.

Και η αλήθεια είναι πως μοιάζει αρκετά δύσκολο να προτιμηθεί ως προορισμός για κάποιον δανεικό της Μπαρτσελόνα το ελληνικό πρωτάθλημα, αντί για κάποιο πολύ πιο ανταγωνιστικό. Γιατί την ομάδα της Βαρκελώνης δεν την ενδιαφέρει ο παίκτης που παραχωρεί να έχει μόνο πολλές συμμετοχές στην ομάδα που θα πάει, αλλά να παίζει και σε ένα πρωτάθλημα δυνατό... Για να μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την πραγματική αξία και την πρόοδο του παίκτη.

Για ποδοσφαιριστές λοιπόν όπως οι Τέγιο, Μουνίρ ή ακόμη και ο Σέρτζι Σάμπερ (που ούτως ή άλλως θα πάει στην προετοιμασία και εκεί θα αποφασίσει ο Βαλβέρδε αν θα τον κρατήσει) είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλήξουν στον Ολυμπιακό. Και αυτό διότι το βασικότερο εμπόδιο είναι ότι ήδη έχουν προτάσεις από πολύ πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Για τον Τέγιο δε, η Φιορεντίνα ναι μεν δεν ενεργοποίησε τη ρήτρα αγοράς του (κάπου στα οκτώ - εννέα εκατ. ευρώ) αλλά εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον παίκτη, θέλοντας να πετύχει μια συμφωνία με ευνοϊκότερους γι' αυτήν όρους.

Το ίδιο δύσκολες θα ήταν και περιπτώσεις όπως του Ματιέ ή του Βερμάελεν που δεν θα συνεχίσουν στην Μπαρτσελόνα, με επιπλέον εμπόδιο εδώ τις εξαιρετικά υψηλές ετήσιες απολαβές που έχουν και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να καλύψει ο Ολυμπιακός.

Δεν αποκλείουν τίποτα οι γνωρίζοντες αλλά παράλληλα δίνουν ελάχιστες πιθανότητες στο να υπάρξει κάποιο deal με παίκτη της Μπαρτσελόνα για λογαριασμό των πρωταθλητών Ελλάδας. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε μια τεράστια υπέρβαση σε όλα τα επίπεδα.

Ξαναλέμε, ο Βαλβέρδε θα το παλέψει αλλά δεν αποφασίζει αυτός, ενώ το ελληνικό πρωτάθλημα μοιάζει με πραγματικά αξεπέραστο εμπόδιο για την λογική που λειτουργούν οι "μπλαουγκράνα" στο θέμα των δανεικών.

Ο ΜΑΡΘΕΛΙΝΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΑΡΙΣΟ

Επαφή του Ολυμπιακού με την Σεβίλλη δεν προκύπτει για το θέμα του Ντανιέλ Καρίσο. Τον Πορτογάλο στόπερ και την ποιότητα του γνωρίζει πολύ καλά ο Μάριο Ουσίγιος, ωστόσο στην Ισπανία επιμένουν ότι μπορεί ο παίκτης να είναι ψηλά στις προτιμήσεις των Πειραιωτών αλλά για κάτι τέτοιο δεν είναι ενήμερη η διοίκηση της ισπανικής ομάδας.

Διερευνητική κρούση στην πλευρά του Καρίσο -για να τσεκάρει τις προθέσεις- φέρεται να έχει κάνει ο Ολυμπιακός, σίγουρα όμως συζητήσεις σε επίπεδο διαπραγματεύσεων δεν προκύπτουν με βάση την πληροφόρηση από την χώρα της Ιβηρικής.

Αυτό είναι το ένα κρατούμενο. Το δεύτερο έχει να κάνει με το έντονο ενδιαφέρον που δείχνει για την περίπτωση του 29χρονου στόπερ ο Μαρθελίνο. Ο κόουτς της Βαλένθια θέλει να φέρει τον παίκτη στο "Mestalla" και δεν δίστασε να το παραδεχθεί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Cadena Ser".

"Ο Καρίσο είναι ένας παίκτης που έχει συνηθίσει να παίζει σε μια ομάδα όπως η Σεβίλλη. Δηλαδή σε ένα επίπεδο με πολύ υψηλές απαιτήσεις. Είναι φτιαγμένος για να παίζει σημαντικά παιχνίδια. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν ξέρω για ποιον λόγο, ίσως και εξαιτίας των τραυματισμών που είχε, δεν κατάφερε να κάνει γεμάτες σεζόν όπως πιο πριν. Αλλά είναι ένας παίκτης ποιοτικός και με εμπειρία", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Για τους Ισπανούς είναι ξεκάθαρο ότι ο Μαρθελίνο τον θέλει στη Βαλένθια. Και δεν αποκλείουν καθόλου το σενάριο να γίνει ανταλλαγή με τον Παρέχο, που ενδιαφέρει πολύ τη Σεβίλλη!

Ο Καρίσο έπαιρνε 1,3 εκατ. ευρώ φέτος καθαρά. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν βασικός επί Σαμπαόλι, θεωρείται παίκτης με μεγάλο ειδικό βάρος στην ομάδα. Πράγμα που σημαίνει ότι αν έρθει πρόταση γι' αυτόν, η Σεβίλλη θα προσπαθήσει να τον διευκολύνει στην έξοδο.

Σε κάτι μάλιστα που συγκλίνουν όλα ανεξαιρέτως τα ισπανικά ρεπορτάζ αφορά την ισχυρή πιθανότητα να τον δώσει η ομάδα του και χωρίς χρήματα!

Ακόμη και σε διαφορετική περίπτωση πάντως, η Σεβίλλη δεν πρόκειται να διεκδικήσει πάνω από ένα εκατομμύριο. Στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι ακόμη και με 600.000 - 700.000 ευρώ μπορεί να γίνει η δουλειά. Και αυτό διότι ο Καρίσο διατηρεί πολύ καλή σχέση με τη διοίκηση της ομάδας.

Φεύγει από τη Σεβίλλη γιατί δεν ταίριαζε ούτε στην φιλοσοφία του Σαμπαόλι, ούτε στον Μπερίσο γιατί συνηθίζουν να παίζουν πολύ ψηλά. Αυτό βέβαια δημιουργεί ερωτηματικά και για τον Ολυμπιακό, ωστόσο σίγουρα δεν μιλάμε για ίδιας δυναμικότητας πρωταθλήματα...

Αντίθετα ο Καρίσο ταιριάζει στην φιλοσοφία του Μαρθελίνο που θέλει τις γραμμές του πολύ πιο κοντά και ισορροπημένες στον αγωνιστικό χώρο όσον αφορά το βάθος. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στην Ισπανία.

* Ο Σιόβας μετά από ολιγοήμερες διακοπές αναμένεται να περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός τις επόμενες μέρες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το θέμα της μεταγραφής του στην Λεγκανές, με τους Πειραιώτες να καρπώνονται γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του Έλληνα διεθνή στόπερ.

** "Χλωμιάζει" η περίπτωση του Οτζίτζα-Οφόε . "Όλες οι προσφορές κάτω από τα 5 εκατομμύρια, αυτομάτως απορρίπτονται. Δεν τις συζητάμε καν", διέρρεε διοικητική πηγή της Λέγκια στον πολωνικό Τύπο Την ίδια στιγμή η ομάδα της Βαρσοβίας προσφέρει νέο συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1 εκατ. ευρώ στον Βέλγο χαφ, που όμως δεν "ψήνεται" ιδιαίτερα για παραμονή στο πολωνικό πρωτάθλημα. Τον θέλει η Άντερλεχτ, τον θέλει και η Φενέρμπαχτσε, που σύμφωνα με τους Τούρκους προσφέρει χρήματα αλλά και τον Μίροσλαβ Στοχ στα ανταλλάγματα.

*** Μποτία, Φιγκέιρας, Κασάμι, Σεμπά, είχαν εξαιρετικές επιδόσεις στα εργομετρικά.

Photo credits: (AP Photo/Manu Fernandez)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έτοιμος για αναχώρηση ο Ολυμπιακός
Όλα του Χάσι δύσκολα
Εργομετρικά για δεύτερη μέρα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ