ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο σχεδιασμός επί τάπητος

Ο σχεδιασμός επί τάπητος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πλάνο τους για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν θέτουν επί τάπητος στο Λιμάνι, με την προετοιμασία να ξεκινά σε ένα μήνα και τον Σίλβα να έχει πάρει τις αποφάσεις του για την διαμόρφωση του ρόστερ.

Πήρε το πρωτάθλημα περίπατο, πέτυχε ορισμένες σπουδαίες νίκες στην Ευρώπη, γνώρισε έναν απογοητευτικό αποκλεισμό από την Άντερλεχτ, έχασε το Κύπελλο στον τελικό με την ΑΕΚ.

Ο Μάρκο Σίλβα φυσικά γνωρίζει που πέτυχε ή ομάδα του και που έμεινε μετεξεταστέα. Ο Πορτογάλος πλέον έχει κατασταλάξει στον τρόπο που θα διατηρήσει τα "συν" της φετινής σεζόν αλλά και θα διορθώσει όσα δεν λειτούργησαν. Με την προετοιμασία να ξεκινά σε ένα μήνα, ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια να περιμένει και πολύ.

Γι' αυτό και ο μεταγραφικός σχεδιασμός βρίσκεται ήδη επί τάπητος. Στο Λιμάνι οι προεργασίες για την επόμενη αγωνιστική περίοδο έχουν ξεκινήσει εδώ και κάμποσο διάστημα. Η δραστηριότητα τους στα μεταγραφικά αναμένεται να κορυφωθεί στο προσεχές διάστημα.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου θα βρει τους Πειραιώτες αρχικά στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη για εργομετρικά και αιματολογικές εξετάσεις και εν συνεχεία στο Λάνγκεφελντ της Αυστρίας για το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Ο Σίλβα έχει ήδη ζητήσει κάμποσα φιλικά, με σκοπό η ομάδα του να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη -για τα δεδομένα της εποχής- στο τέλος Ιουλίου για τα προκριματικά του Champions League.

Για να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός καλή χημεία, συνοχή και τον αγωνιστικό ρυθμό που απαιτείται σε αυτά τα παιχνίδια, ο Σίλβα επιθυμεί να έχει το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ στα χέρια του όσο πιο νωρίς γίνεται.

Τι ψάχνει στις μεταγραφές ο Ολυμπιακός; Σίγουρα στόπερ (ενδεχομένως και δύο), πλάγιο μπακ, κεντρικό μέσο, εξτρέμ και έναν συμπληρωματικό φορ.

Για αρχή, αφού από εκεί και πέρα το σκεπτικό είναι ότι εφόσον προκύπτει πώληση το κενό θα αναπληρώνεται με απόκτηση παίκτη. Όπως για παράδειγμα μπορεί να συμβεί με τον Ρομπέρτο, τον Μαζουακού ή ακόμη και τον Ελαμπντελαουί.

Ο Ντιόγο Φιγκέιρας, Πορτογάλος μπακ της Σεβίλλης, είναι παίκτης που αρέσει στον Μάρκο Σίλβα και μένει να δούμε αν θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να ολοκληρώσει αυτή την κίνηση. Στο χέρι των "ερυθρολεύκων" αυτή τη στιγμή είναι και η απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα, προφανώς ως μια λύση από την ελληνική αγορά πίσω από τον Κώστα Φορτούνη.

Για τους Κάρλος Εντουάρντο και Τόνι Φιλένα, διαβάσατε τα δεδομένα στο Sport24.gr, ενώ κάπου εδώ αξίζει να θυμηθούμε το όνομα ενός παλιού γνώριμου των Πειραιωτών, του Βλάντιμιρ Βάις. Ο Σλοβάκος μπούχτισε στο Κατάρ, θεωρεί ότι μετά τις Λεκβίγια και Αλ Γκαράφα έκλεισε ο κύκλος του εκεί και επιθυμεί την επιστροφή του στην Ευρώπη.

Δεν θα έλεγε όχι στον Ολυμπιακό, απεναντίας, ωστόσο και αυτός είναι μια ιδιαίτερα "αλμυρή" περίπτωση. Έχει συμβόλαιο έως το 2020, η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ μεγαλύτερο εμπόδιο φαντάζουν οι ετήσιες απολαβές του που είναι πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ.

Στο μέτωπο των δανεικών, οι Γιαννιώτας, Μπέρτος και Γούτας είναι αυτοί που επιστρέφουν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία με τους "ερυθρόλευκους", προσπαθώντας να πείσουν τον Σίλβα για την χρησιμότητα τους στο ρόστερ της νέας σεζόν.

From legend to legend: Το ξεχωριστό ερυθρόλευκο t-shirt, "από γενιά σε γενιά"

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Συνεργάτιδα του Μαρινάκη λειτουργεί ήδη ως σύμβουλος της Νότιγχαμ"
Τι κρατάει, τι πετάει ο Σίλβα
Ο Τζιμπούρ, ο Σίλβα και ο Κοντονής
Διευκρινίσεις και νέες μηνύσεις από την ΠΑΕ Ολυμπιακός
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ