ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Σίλβα έδωσε το σύνθημα στους παίκτες του: "Απολαύστε το!"

Ο Σίλβα έδωσε το σύνθημα στους παίκτες του: "Απολαύστε το!"
INTIME SPORTS

Με μία ατάκα τα είπε όλα ουσιαστικά ο Μάρκο Σίλβα ενόψει του "τελικού" με την Άρσεναλ. Το άγχος το έχουν οι "κανονιέρηδες", άσχετα αν ήρθαν στην χώρα μας για ακόμη μία φορά με τουπέ και ύφος χιλίων καρδιναλίων.

Η μεγάλη ώρα έφτασε… Ή μάλλον φτάνει σε λίγες ώρες για τον Ολυμπιακό. Ο "τελικός" με την Άρσεναλ πλησιάζει (9/12, 21:45) και πλέον όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ανυπομονούν να έρθει η ώρα και κατ’ επέκταση να πανηγυρίσουν εκεί λίγο μετά τις 23.30 την πρόκριση στους "16" του Champions League. Μία πρόκριση που θα έχει επιτευχθεί εις βάρος ενός κορυφαίου αγγλικού συλλόγου.

Οι Λονδρέζοι ήρθαν για ακόμη μία φορά με τουπέ. Δεν θα σταθούμε τόσο πολύ στις δηλώσεις υπεραισιοδοξίας περί "σίγουρης πρόκρισης" από πλευράς ποδοσφαιριστών. Ο Αρσέν Βενγκέρ από την Σάντερλαντ και μετά προσπαθούσε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους.

Ωστόσο, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου την Τρίτη (8/12) ήταν μέσα στην ειρωνεία και δεν καταδέχτηκε να πει ούτε μία κουβέντα για τον Ολυμπιακό.

Έπρεπε να ερωτηθεί στο… 90’ από έναν Έλληνα δημοσιογράφο, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που κατάφερε να σπάσει το… μπλόκο των Άγγλων ρεπόρτερ που ρωτούσαν άλλα ντ’ άλλων. Βλέπετε, ο press officer της Άρσεναλ αγνοούσε επιδεικτικά τους Έλληνες ρεπόρτερ που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

Είναι δεδομένο ότι έχουν άγχος οι "κανονιέρηδες", παρά το ύφος χιλίων καρδιναλίων που έβγαλαν στη συνέντευξη Τύπου. Ακόμα και οι ρεπόρτερ της Άρσεναλ ήταν λες και μας έκαναν χάρη όταν τους ρωτούσαμε για τα απλά (π.χ. για την πιθανή ενδεκάδα).

Σαν να έχουν δεδομένη την πρόκριση. Προφανώς δεν κάθονται να ασχοληθούν με το τι θα γίνει αν αποκλειστεί η Άρσεναλ. Με την ζημιά δηλαδή που θα πάθει από χορηγούς μέχρι οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Δεν είναι λοιπόν τόσο απλά τα πράγματα.

Από την πλευρά τους στον Ολυμπιακό κοιτούν αποκλειστικά τη δουλειά τους. Και πολύ καλά κάνουν, εδώ που τα λέμε.

Ο Μάρκο Σίλβα είπε στους παίκτες του μία ατάκα που εμπεριέχει ουσιαστικά το… ζουμί του όλου σκηνικού που θα εκτυλιχθεί το βράδυ της Τετάρτης. "Κοιτάξτε να το απολαύσετε, έχετε μία μοναδική ευκαιρία!"

Δεν έχει κανένα άγχος ο Ολυμπιακός. Σίγουρα εδώ που έφτασε η κατάσταση με τον όμιλο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα πρόκειται για αποτυχία αν αποκλειστεί η ομάδα του Πειραιά. Όπως και να ‘χει όμως, πάντοτε θα πρέπει να βλέπουμε και ποιος είναι αντίπαλος. Δεν είναι η Μέταλιστ για παράδειγμα. Η Άρσεναλ είναι…

Όσο για τα πλάνα της ενδεκάδας; Η αλήθεια είναι ότι τα μπέρδεψε λίγο τα πράγματα ο Πορτογάλος τεχνικός στην τελευταία προπόνηση. Ξεκίνησε με τριάδα στα χαφ τον Μιλιβόγεβιτς, τον Κασάμι και τον Φορτούνη. Αργότερα έβαλε τον Καμπιάσο αντί του Κώστα.

Προς το τέλος πέρασε και ο Σαλίνο στον άξονα. Το τι ακριβώς θέλει να κάνει το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Το μεσημέρι δινόταν μία αίσθηση ότι θα προτιμήσει τον Καμπιάσο. Το βραδάκι φαίνεται να είχε το προβάδισμα ο Φορτούνης. Θα δούμε λοιπόν τι θα γίνει.

Ο Σίλβα περιμένει και τον Ντα Κόστα. Ο Μαροκινός παραπονέθηκε για ενοχλήσεις, αλλά είπε στον προπονητή του ότι δεν θέλει να χάσει το παιχνίδι. Αν όμως δεν τις ξεπεράσει, τότε είναι αναγκασμένος ο Πορτογάλος τεχνικός να πάει σε λύση Μποτία. Ένας Μποτία που και αυτός δεν είναι στο 100%.

Οι σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Πάρντο και Ιντέγε. Ο Μαζουακού ήταν με τους "βασικούς" στην τελική "πρόβα", όμως, ποτέ δεν μπορεί να βγει από το κάδρο ο παίκτης των επικίνδυνων αποστολών που ακούει στο όνομα Λεάντρο Σαλίνο!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ