ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο πρώτος "έλεγχος" των 10 μεταγραφών του Ολυμπιακού

Ο πρώτος "έλεγχος" των 10 μεταγραφών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των 10 προσθηκών του Ολυμπιακού κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο. Οι μεγάλες προσδοκίες, ο καταλύτης και ο μεγάλος άτυχος. Η αξιολόγηση του κάθε αποκτήματος.

Σε ένα καλοκαίρι με... ανακαταράξεις, υψηλές θερμοκρασίες, έναν οδυνηρό αποκλεισμό και πολλές αλλαγές (σε τεχνική ηγεσία, επιτελείο και έμψυχο δυναμικό), ο Ολυμπιακός ανανέωσε με δέκα νέους ποδοσφαιριστές το ρόστερ του.

Κάποιες προσθήκες γέμισαν ουκ ολίγα πρωτοσέλιδα, κάποιες άλλες πέρασαν αθόρυβα. Από τα τέλη Αυγούστου που ολοκληρώθηκε η περίοδος των μεταγραφών ως τώρα έχουν μεσολαβήσει 2,5 μήνες. Από τότε μέχρι τώρα, κάποιοι ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες, κάποιοι άλλοι όχι. Το Sport24.grκάνει σήμερα τον πρώτο έλεγχο των 10 μεταγραφών του Ολυμπιακού και τις βαθμολογεί ανάλογα με τις επιδόσεις του στο χορτάρι, αλλά και τοvalue for money.

ΟΣΚΑΡ ΚΑΡΝΤΟΣΟ

Το πιο ηχηρό από τα ονόματα που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα. Όχι μόνο για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αλλά ολόκληρου του πρωταθλήματος. Οι επιδόσεις του ως τώρα, ωστόσο, δεν έχουν δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες. Ένας από τους πιο σεσημασμένους “δολοφόνους” των γηπέδων δεν έχει ανοίξει ακόμη... πυρ.

Ο πρώτος "έλεγχος" των 10 μεταγραφών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παραμένει άσφαιρος παρότι μετράει δέκα συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Στα 33 του ήθελε ασφαλώς χρόνο για να πάρει μπρος, μιας και η συμφωνία για την απόκτησή του έγινε... ώρες πριν από το φινάλε του παζαριού, αλλά τα χρήματα που δαπανήθηκαν ήταν πολλά και κάποια στιγμή πρέπει να γίνει απόσβεση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 4

ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΙΝ

Το δεύτερο πιο μεγάλο όνομα που ήρθε το καλοκαίρι για τα αγωνιστεί στη “Σούπερ Λιγκα”. Παιδί-θαύμα στα νιάτα του δεν στέριωσε πουθενά, αλλά δεν παύει στα 27 του να είναι ένας από τους μεγαλύτερους ζογκλέρ της Ευρώπης, ενώ μετράει16συμμετοχές κι ένα γκολ με την Εθνική Γερμανίας.

Ο πρώτος "έλεγχος" των 10 μεταγραφών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Προερχόμενος από έναν σύλλογο του επιπέδου της Τσέλσι, θα περίμενε ότι το να βρει θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού αποτελεί μάλλον εύκολο στόχο. Η μέχρι τώρα πορεία του, όμως, δεν τον δικαίωσε. Ο πάντα απαιτητικός Πάουλο Μπέντο περιμένει περισσότερα και τον έχει συνήθως μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Έχει παίξει σε μόλις πέντε παιχνίδια, όλα ως βασικός, αλλά δεν ολοκλήρωσε 90άλεπτο, δείγμα κι αυτό ότι θέλει ακόμη δουλειά στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Μετράει, ωστόσο, τρεις ασίστ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 5

ΑΝΤΡΕ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ακούσαμε για πρώτη φορά το όνομά του όσο ήταν ακόμη προπονητής ο Μάρκο Σίλβα. Τον γνώριζε καλά από την κοινή τους θητεία στη Σπόρτινγκ, εκτιμούσε την αξία του και τον τοποθέτησε στο συρτάρι, αναζητώντας κάτι ακόμη καλύτερο. Ο Πάουλο Μπέντο δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί δεύτερη φορά, καθώς ήταν εκείνος που τον είδε αναδείξει στα “λιοντάρια” της Λισσαβόνας.

Ο πρώτος "έλεγχος" των 10 μεταγραφών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήρθε με σχετική καθυστέρηση λόγω των υποχρεώσεών του στην Ολυμπιακή ομάδα της Πορτογαλίας, αλλά από την ημέρα που μπήκε στην ενδεκάδα, επέδρασε ως καταλύτης στην εικόνα των πρωταθλητών.O 26χρονος χαφ, αποκτήθηκε “ελεύθερος”, “έδεσε” σαν έτοιμος από καιρό με Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη κι έως τώρα έπαιξε σε 12 παιχνίδια(ένα γκολ, τρεις ασίστ). Μικρόσωμος (1,69), αλλά θαυματουργός.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 9

ΤΑΡΙΚ ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ

Μέχρι να αποκαλυφθεί το όνομα του από το γερμανικό περιοδικό “Kicker”ουδείς γνώριζε την -ποδοσφαιρική του- ύπαρξη στη χώρα μας. Νορβηγός διεθνής, με καταγωγή από το Μαρόκο, παίκτης της Χοφενχάιμ, προερχόμενος από κακή σεζόν, δεν... γέμιζε το μάτι. Βέβαια, οι 40 συμμετοχές του με το εθνόσημο και τα 9 γκολ, δεν πέρασαν απαρατήρητα από κανέναν.

Ο πρώτος "έλεγχος" των 10 μεταγραφών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έκανε αισθητή την παρουσία του από την πρώτη μέρα, χωρίς να το... φωνάξει, καθώς οι δείκτες φυσικής κατάστασης ήταν εντυπωσιακοί. Αθόρυβα και με πολλή δουλειά, όχι απλά βρήκε χώρο στην ενδεκάδα, αλλά αναδεικνύεται σε ένα από τα κορυφαία “εργαλεία” του Ολυμπιακού. Με 8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 4 στοEuropaκαι τρία γκολ, έχει θέσει ήδη υποψηφιότητα για να αναδειχθεί ένας από τους πολυτιμότερους του πρωταθλήματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 8

ΝΙΚΟΛΑ ΛΕΑΛΙ

Αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Γιουβέντους για να ανταγωνιστεί με τον Στέφανο Καπίνο με έπαθλο τα γάντια του Ρομπέρτο. Γρήγορα πήρε θέση στον πάγκο, καθώς ο Έλληνας πορτιέρε αποδείχθηκε πιο έτοιμος και πιο “ψημένος”.

Ο πρώτος "έλεγχος" των 10 μεταγραφών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην Ιταλία δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μελλοντικά θα εξελιχθεί σε διάδοχο του Τζίτζι Μπουφόν στη Γιουβέντους, αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να διορθώσει συγκεκριμένες αδυναμίες. Όπως, για παράδειγμα, το χειρισμό της μπάλας με τα πόδια. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ ικανός κάτω από τα δοκάρια και στα 22 του αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 6

ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ

Ο έμπειρος Ισπανός μπακ, άφησε στα 30 του τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και μετά από 7 χρόνια συνεχούς παρουσίας (172 συμμετοχές στην “Πριμέρα και 6 γκολ), μετακόμισε στον Πειραιά για να καλύψει το κενό του Αρτούρ Μασουακού.

Ο πρώτος "έλεγχος" των 10 μεταγραφών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Χωρίς την ταχύτητα και την ποιότητα του Γάλλου άσου (πλέον της Γουέστ Χαμ), αλλά πολύ πιο συνεπής τακτικά και αξιόπιστος στα αμυντικά του καθήκοντα, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πάουλο Μπέντο. Τα προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο, που τον ταλαιπώρησαν και πέρυσι στην πατρίδα του τον ακολούθησαν με αποτέλεσμα να έχει αγωνιστεί σε τρία ματς πρωταθλήματος και επτά συνολικά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 5

ΝΤΙΟΓΚΟ ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ

Ο μοναδικός που πρόλαβε να έρθει πριν την παραίτηση του Μάρκο Σίλβα. Αποτελεί εισήγηση του πρώην προπονητή της ομάδας, την οποία ασπάστηκε να στήριξε ο Πάουλο Μπέντο σε μια περίοδο, μάλιστα, που ο πρώην άσος της Σεβίλλης βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου. Αιτία οι απογοητευτικές εμφανίσεις του στα δύο παιχνίδια με τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ο πρώτος "έλεγχος" των 10 μεταγραφών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο 47χρονος κόουτς τον τράβηξε... πίσω όταν βρέθηκε στην εξώπορτα του Ρέντη κι εκείνος σταδιακά τον αποζημίωσε με τις εμφανίσεις του. Ταχύς και εκρηκτικός, δυναμικός και μαχητής, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο χρήσιμα “εργαλεία”, σε ένα διάστημα που η απουσία του Ομάρ ήταν κάτι περισσότερο από αισθητή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 7

ΜΠΡΟΥΝΟ ΒΙΑΝΑ

Η επιλογή του κόουτς για το κέντρο της άμυνας συζητήθηκε πολύ. Η ΠΑΕ δαπάνησε 2 εκατομμύρια για έναν ταλαντούχο στόπερ 21 ετών, ο οποίος είχε προϋπηρεσία 17 αγώνων στην Κρουζέιρο στο διάστημα που καθόταν στον πάγκο της ο Πορτογάλος κόουτς των “ερυθρολεύκων”.

Ο πρώτος "έλεγχος" των 10 μεταγραφών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν μια κίνηση με ρίσκο, την οποία, όμως, η τεχνική ηγεσία είχε διάθεση να στηρίξει και να αξιοποιήσει. Ο Βραζιλιάνος άσος έχει αγωνιστεί ως τώρα σε 6 παιχνίδια πρωταθλήματος (τα μισά ως βασικός), ενώ ήταν ενδεκαδάτος και στο εκτός έδρας 1-1 με την Αστάνα. Δεν έχει βγάλει μάτια, αλλά διαθέτει προσόντα και θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 5

ΑΛΕΞΙ ΡΟΜΑΟ

Αποκτήθηκε ως ελεύθερος (από τη Μαρσέιγ) με πλούσιο βιογραφικό κι εμπειρία. Ήρθε στις... καθυστερήσεις της μεταγραφικές περιόδου και παραδέχθηκε δημόσια ότι θα χρειαστεί χρόνο προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Ο πρώτος "έλεγχος" των 10 μεταγραφών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με περισσότερες από τριακόσιες παρουσίες στη Γαλλία δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση αμελητέα ποσότητα. Έχει πέσει, ωστόσο, πάνω στον Μιλιβόγεβιτς και οι ευκαιρίες που έχει πάρει ως τώρα είναι ελάχιστες. Αγωνίστηκε συνολικά σε τέσσερα παιχνίδια, όλων των διοργανώσεων με συνολικό χρόνο 88 λεπτά. Άρα το δείγμα γραφής δεν είναι -ακόμη- αντιπροσωπευτικό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 4

ΓΚΟΝΖΑΛΟ ΠΑΣΙΕΝΣΙΑ

Ο μεγάλος άτυχος. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, συμπαίκτης του Αντρέ Μάρτινς στην Ολυμπιακή ομάδα της χώρας, στα 22 χρόνια του, ήρθε ως δανεικός από την Πόρτο για να κάνει το... αγροτικό του. Έχοντας μόνο μία συμμετοχή στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λάρισα (σ.σ. μοναδική ήττα της ομάδας στο πρωτάθλημα), τέθηκε νοκ άουτ, εξαιτίας ενός καρδιολογικού προβλήματος. Επέστρεψε στην πατρίδα του για εξετάσεις και παρακολούθηση.

Ο πρώτος "έλεγχος" των 10 μεταγραφών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι άγνωστο το αν θα επιστρέψει και πότε. Μέχρι στιγμής έχει παίξει μόλις 28 λεπτά με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το μόνο που μπορεί να ευχηθεί κανείς είναι να επιστρέψει σιδερένιος το συντομότερο και τότε θα κριθεί, είτε ως παίκτης του Ολυμπιακού, είτε ως “δράκος”...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ