ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο πρόεδρος της εφέσεων έκραξε την ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της εφέσεων έκραξε την ΕΠΟ
INTIME SPORTS

Με την αυστηροποίηση των ποινών από την ΕΠΟ ασχολήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων στην εκδίκαση του Ολυμπιακού λέγοντας ότι τα χέρια του είναι δεμένα και τονίζοντας ότι κάποια πράγματα είναι μη εφαρμόσιμα.

Άγαρμπο, άτσαλο και χωρίς λογική χαρακτήρισε το νέο πειθαρχικό κώδικα έπειτα από της αυστηροποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι ο πρόεδρος της επιτροπής Εφέσεων, Δημήτρης Σκουτέρης, τακτικός δικαστής που ανέλαβε πριν ένα μήνα, κατά την εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για την μείωση της τιμωρίας για το ματς με την Βέροια. .

"Ποιος συνέταξε τον πειθαρχικό κώδικα; Για να φανούν καλοί στην πολιτεία ή για να εκθέσουν τους τακτικούς δικαστές; Με αυτόν τον πειθαρχικό κώδικα τον Δεκέμβριο θα είμαστε σπίτι μας. Σε δυο αγωνιστικές δεν θα υπάρχει ομάδα να παίζει. Θέλουμε να συγκεράσουμε τα ασυγκέραστα. Ψάχνουμε λύσεις όχι με τις πεπατημένες του παρελθόντος. Γιατί η ΕΠΟ αυστηροποίησε τόσο πολύ τον πειθαρχικό κώδικα φέρνοντας μας εμάς σε τέτοιο αδιέξοδο. Δεν ερωτήθηκε κανείς". Είπε ο κ. Σκουτέρης.

"Το έκανε για να εκτεθείτε" σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπούσε την Λάρισα για τον αγώνα με τον Εργοτέλη.

"Πιθανόν, τον νόμο δεν τον ψηφίσαμε εμείς, τον βρήκαμε". Ανταπάντησε ο πρόεδρος της εφέσεων ο οποίος συνέχισε λέγοντας: "Έχουμε διαβάσει αποφάσεις παλιές που η αρχή της αναλογικότητας τεντώθηκε, αν συνεχίσουμε όμως με αυτό το βιολί, τον ασθενή θα τον ξεκάνουμε. Έχω απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο και στην ένωση δικαστών και εισαγγελέων.

Κάποια πράγματα είναι μη εφαρμόσιμα. Πρέπει να προστατευθούμε. Είτε θα βρεθούμε κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος είτε θα εφαρμόσουμε έναν πειθαρχικό κώδικα εκτός λογικής".

Υπόμνημα ο Ολυμπιακός

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή πήρε ο Ολυμπιακός μέσω του δικηγόρου Θοδωρή Γιαννίκου με τους "ερυθρόλευκους" να καταθέτουν υπόμνημα την Παρασκευή και απόφαση να αναμένεται από Δευτέρα.

"Ο Πειθαρχικός κώδικας έχει γραφτεί σε καφενιακή συζήτηση" συμφώνησε ο Θοδωρής Γιαννίκος.

Όσο για την τιμωρία του Ολυμπιακού είπε: "Συγκεκριμένα μέσα και εκπομπές έκριναν ότι υπάρχει παραβίαση της νομιμότητας. Έγινε μεγάλη καμπάνια ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να τιμωρηθεί. Είχαμε σαφέστατη δημιουργία κλίματος. Στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ είχαμε και εκεί ρίψεις αλλά όχι ανάλογη τιμωρία με τη δική μας".

Και υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε ευθύνη αφού δεν πήρε εισιτήρια και ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί για ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής αλλά για ρίψη πυρσού. Αδίκημα που δεν τιμωρείται με ποινή έδρας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ