ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Περέιρα, το 1-1 του Κυπέλλου και τα "φροντιστήρια" του Σίλβα

Ο Περέιρα, το 1-1 του Κυπέλλου και τα "φροντιστήρια" του Σίλβα
INTIME SPORTS

Ποιες οι διαφορές του σαββατιάτικου ντέρμπι (17/10) με την "αγγαρεία" του περασμένου Φλεβάρη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και ο τρόπος προσέγγισης της ΑΕΚ από τους δύο Πορτογάλους προπονητές.

Από την Δευτέρα (12/10) έχουν ξεκινήσει τα "φροντιστήρια" του Σίλβα στους παίκτες του για τη σημασία του σαββατιάτικου ντέρμπι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πει πολλές φορές σε συζητήσεις του στο Ρέντη ότι δεν του αρέσουν καθόλου οι διακοπές πρωταθλήματος, ειδικά όταν η ομάδα του έχει αποκτήσει έναν ρυθμό.Toκαλαντάρι όμως είναι έτσι διαμορφωμένο που ο κόουτς θα πρέπει να ζήσει και με τις διακοπές.

Πολύς ντόρος έχει δημιουργηθεί για το τι ενδεκάδα θα κατεβάσει. Λίγη σημασία έχουν όλα αυτά. Εκείνο που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος προσέγγισης του ντέρμπι από τον Σίλβα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο προετοιμάζει την ομάδα του για μία εξαιρετικά δύσκολη αναμέτρηση με αντίπαλο μία ΑΕΚ που κατεβαίνει αποφασισμένη στο Φάληρο για να κάνει τη ζημιά.

Έχοντας στο μυαλό μας το πώς προετοίμασε ο Βίτορ Περέιρα τον Ολυμπιακό στο 1-1 του Κυπέλλου τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι λογικό να γίνονται και κάποιες συγκρίσεις ανάμεσα στους δύο προπονητές.

Ο Σίλβα τη δεδομένη στιγμή δείχνει να έχει σε πρώτο πλάνο την ΑΕΚ και όχι την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Αντιθέτως, ο Περέιρα δεν είχε σε πρώτο πλάνο την "Ένωση". Ας πάμε λοιπόν να δούμε πιο αναλυτικά τα όσα έγιναν τον περασμένο Φλεβάρη:

Ο Ολυμπιακός έπαιζε συνεχόμενα ματς ανά τρεις και τέσσερις μέρες. Την 1η Φεβρουαρίου κατέβασε βασική ομάδα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βέροια (2-0). Στις 4 Φεβρουαρίου κατέβασε επίσης βασική ομάδα στο ματς με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη (2-1). Στις 8 Φεβρουαρίου στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ παρέταξε όλα τα βασικά του "όπλα". Στις 11 Φλεβάρη ακολουθούσε ο πρώτος προημιτελικός με την ΑΕΚ...

Ο Περέιρα είχε δει ότι ο Μήτρογλου ήταν καταπονημένος, καθώς είχε παίξει σε όλα τα προηγούμενα ματς. Ο Μπενίτες ήταν τραυματίας και έτσι αναγκάστηκε να ρίξει στη "μάχη" τον Διαμαντάκο κόντρα στον "Δικέφαλο". Αποφάσισε να ξεκουράσει και τους Ελαμπντελαουί, Ντοσεβί, Κασάμι, ενώ όπως το συνηθίζουν όλοι οι προπονητές στα παιχνίδια Κυπέλλου έβαλε τον αναπληρωματικό γκολκίπερ (Μέγερι) και όχι τον βασικό (Ρομπέρτο).

Επίσης, στον πάγκο κράτησε τους Αφελάι, Ντομίνγκες και Μανιάτη. Η ενδεκάδα τότε ήταν με τουςΜέγερι, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβα, Σαντάνα (46' Αφελάι), Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Φουστέρ (46' Μήτρογλου), Φορτούνη, Ντουρμάζ, Διαμαντάκο (65' Ντομίνγκες).

Δεν θα ρίξουμε όλο το βάρος στις επιλογές προσώπων (αν και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του 1-1 με την ΑΕΚ), αλλά κυρίως στον τρόπο που σκέφτηκε το ματς ο Περέιρα. Κι αν είχε ένα δίκιο για τον Μήτρογλου, ο οποίος πράγματι βρισκόταν στα πρόθυρα... θλάσης, υπάρχουν κάποια ερωτηματικά για τους υπόλοιπους. Ο Περέιρα προτίμησε να κάνει ροτέισον στο ματς με την ΑΕΚ και όχι στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη που ακολουθούσε.

Εκείνο που προκαλούσε εντύπωση ήταν ότι για την προετοιμασία του προημιτελικού δεν έκανε και καμιά ιδιαίτερη ανάλυση ο Περέιρα στους παίκτες του για τον τρόπο με τον οποίο θα κατέβαινε η "Ένωση". Περισσότερο η όλη προετοιμασία έμοιαζε με "αγγαρεία".

Μπορεί να είχαν μόλις... δύο προπονήσεις για να ετοιμαστούν για την ΑΕΚ, αφού είχε προηγηθεί το παιχνίδι στην Τούμπα και το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη, όμως, δεν έκλεισε τους παίκτες του σε ένα δωμάτιο για να τους εξηγήσει τι σημαίνει ένα ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Ήταν ολοφάνερο ότι οι παίκτες και ο προπονητής είχαν το μυαλό τους κυρίως στο παιχνίδι με την Ντνίπρο στην Ουκρανία που ακολουθούσε μία εβδομάδα αργότερα (19/2). Στο τέλος του προημιτελικού ο πρώην τεχνικός των Πειραιωτών έριξε ευθύνες στους παίκτες του, λέγοντας μάλιστα ότι αναθεώρησε κάποια πράγματα ως προς τις επιλογές του.

Το βασικό ήταν ότι δεν αναγνώρισε τα δικά του λάθη. Κι επαναλαμβάνουμε όχι μόνο στις επιλογές προσώπων, αλλά επειδή επί της ουσίας δεν ασχολήθηκε και πολύ με την "ακτινογραφία" της ΑΕΚ. Προφανώς, πληροφορούμενος ότι ήταν ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, πίστευε ότι θα είχε εύκολη αποστολή η ομάδα του...

Πάμε τώρα και στα του Σίλβα... Έχει φροντίσει να ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για το τι σημαίνει Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Έχει καθίσει και έχει δει όλα τα ματς της "Ένωσης" στο πρωτάθλημα. Δεν στεκόμαστε φυσικά στο γεγονός ότι για να πάρει μία γεύση από τους "ερυθρόλευκους" προτού υπογράψει το συμβόλαιό του τον Ιούνιο, είχε παρακολουθήσει σεdvdπολλά ματς από την περσινή σεζόν, μεταξύ των οποίων και τους δύο προημιτελικούς με την ΑΕΚ.

Εκεί που θα πρέπει να εστιάσουμε είναι στο ότι έχει φροντίσει από την αρχή της εβδομάδας να "πιπιλίσει" τα μυαλά των παικτών για το σαββατιάτικο ντέρμπι. Έχει ξεκινήσει τα "φροντιστήρια" και τα τετ α τετ και τους έχει απαγορέψει ουσιαστικά τη λέξη... "Ντίναμο"! Συν τοις άλλοις, έχει αρχίσει ήδη να προσαρμόζει ορισμένα κομμάτια της τακτικής που δουλεύει στο Ρέντη με βάση το στυλ παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Πώς περιμένει τον "Δικέφαλο"; Πιστεύει ότι ο Τραϊανός Δέλλας θα παρατάξει μία ομάδα που θα επιδιώξει με αντεπιθέσεις να προκαλέσει προβλήματα και όχι με παιχνίδι κατοχής όπως είχε κάνει στον περσινό προημιτελικό στο Καραϊσκάκη. Πολλά περισσότερα πάντως θα πει στους παίκτες του το μεσημέρι του Σαββάτου (17/10) μέσω βίντεο, προτού μπουν στο πούλμαν με προορισμό το φαληρικό γήπεδο...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ