ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Πελεγκρίνο, ο Μάρτινς, ο Γκράθια και ο... Λεμονής

Ο Πελεγκρίνο, ο Μάρτινς, ο Γκράθια και ο... Λεμονής

Στην τελική ευθεία μπαίνουν από Δευτέρα (29/5) οι “ερυθρόλευκοι” για τον κόκκινο πάγκο με τον χρόνο πλέον να είναι ο χειρότερος εχθρός τους. Εώς την Παρασκευή (2/6) οριστικά θα έχει προπονητή ο Ολυμπιακός.

Έχει καταντήσει κουραστικό τις τελευταίες μέρες να διαβάζετε ρεπορτάζ περί “τελικής ευθείας” στο θέμα του προπονητή που σκοπεύει να κλείσει ο Ολυμπιακός.

Μέρα με τη μέρα ορισμένοι τεχνικοί που είχαν “σταμπάρει” από την ισπανική ομάδα, έχουν πιάσει ήδη δουλειά σε άλλους πάγκους και πλέον οι “ερυθρόλευκοι” διατηρούν μία στάση αναμονής εώς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας (2/6). Οριστικά οι Πειραιώτες θα έχουν προπονητή μέσα στις επόμενες έξι-επτά μέρες, καθώς ο χρόνος πιέζει και μόνο σύμμαχός τους δεν είναι.

Το Σαββατοκύριακο (27-28/5) λοιπόν έχει τελικούς Κυπέλλου σε Ισπανία και Πορτογαλία. Από τη μία παίζει η Μπαρτσελόνα με την Αλαβές του Πελεγκρίνο. Από την άλλη η Μπενφίκα με την Γκιμαράες του Πέδρο Μάρτινς. Και οι δύο είναι στην κόκκινη λίστα, αλλά και οι δύο σαν να μην έχουν στις προτεραιότητές τους το... οδοιπορικό στην Ελλάδα.

Χθες το βράδυ (26/5) επανήλθε στο προσκήνιο το όνομα του Χάβι Γκράθια, ενός προπονητή που είναι από τους “αγαπημένους” του Ερνέστο Βαλβέρδε. Δεν λέμε τυχαία το όνομα του Ερνέστο, μιας και στον Ολυμπιακό είχαν ρωτήσει τον “Τσινγκούρι” εδώ και καιρό αν έχει κάποιον προπονητή να τους προτείνει.

Ο Γκράθια λοιπόν είναι έτοιμος να τα “σπάσει” με την Ρούμπιν Καζάν, αλλά επειδή είναι σκληροί διαπραγματευτές και οι δύο πλευρές, δεν αποκλείεται να “φάμε” ένα δεκαήμερο μέχρι να λυθεί το θέμα με τον πρώην τεχνικό της Κέρκυρας και του Ολυμπιακού Βόλου. Οπότε, αν ο Γκράθια είναι ο “εκλεκτός” της διοίκησης, θα πρέπει να πάει ακόμα πιο πίσω η ανακοίνωση του προπονητή, αλλά βεβαίως έστω και... μυστικά να γίνονται οι συζητήσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γκράθια για τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Το “αγκάθι” για τον Γκράθια έχει να κάνει με το κασέ του. Φυσικά δεν πρόκειται να βρει πουθενά τα 4 εκ. ευρώ που παίρνει ετησίως στην Ρωσία. Φυσικά και θα ερχόταν στα μέρη μας ακόμα και με 1 εκ. ευρώ. Όμως, και ο Γκράθια ακόμα και... σήμερα να χωρίσει τους δρόμους του με την Ρούμπιν, θα κοιτάξει να βρει πρωτίστως ομάδα στην Ισπανία, με την Σεβίλλη να είναι ο “στόχος” του. Με την Σεβίλλη βεβαίως να είναι στόχος και του... Πελεγκρίνο!

Για να συμβεί όμως κάτι πιο προχωρημένο με τον Γκράθια (σ.σ. προς το παρόν είναι ένας προπονητής που έχει τεθεί στα υπόψη και έχει γίνει εδώ και καιρό μία βολιδοσκόπηση από πλευράς Ολυμπιακού), θα πρέπει πρωτίστως να τελειώσει με την Ρούμπιν και δευτερευόντως να τον απορρίψει η Σεβίλλη.

Αν όμως φτάσουμε εώς την Πέμπτη (1/6) και οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν βρει κάτι, τότε θα μπει αναγκαστικά σε εφαρμογή το “Plan b”.Ποιο είναι αυτό; Ο Τάκης Λεμονής ή ο Ρατζβάν Λουτσέσκου. Ο Κρίστιανσεν που έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ είναι πιο πίσω στις προτιμήσεις. Λίγες μέρες υπομονή και θα τελειώσει το σίριαλ του προπονητή στον Ολυμπιακό...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ