ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός του 2018

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει πώς αναμένεται να είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας στο δεύτερο μισό της σεζόν. Οι αποχωρήσεις, οι προσθήκες και τα ερωτηματικά.

Σε μία εβδομάδα ανοίγει και επισήμως η χειμερινή μεταγραφική περίοδος και στον Ολυμπιακό έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές με συλλόγους και ποδοσφαιριστές, όχι μόνο για την ενίσχυση της ομάδας, αλλά και για το κομμάτι των αποχωρήσεων.

Τo Sport24.gr θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τον Ολυμπιακό του β' γύρου της σεζόν 2017-18. Ο Ιανουάριος θα θυμίζει εώς έναν βαθμό την θερινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο...

Θέση προς θέση λοιπόν πάμε να δούμε πώς αναμένεται να είναι οι “ερυθρόλευκοι” στο τέλος του Ιανουαρίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το “παζλ” με τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.

Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο Ολυμπιακός να προχωρήσει ακόμα και σε 5 προσθήκες, ανάλογα και με τις αποχωρήσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι θα πάει για τερματοφύλακα, αριστερό μπακ, μίνιμουμ έναν εξτρέμ και συζητιέται ακόμα και η περίπτωση φορ.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ο Καπίνο θα αποτελέσει παρελθόν. Η Μπριζ έχει εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον, αλλά ακόμα δεν έχει καταθέσει πρόταση στον Ολυμπιακό. Οι Βέλγοι υποστηρίζουν ότι θα προσφέρουν 2 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους ή θα κάνουν πρόταση για τον δανεισμό του και υποχρεωτική οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Με 2 εκατομμύρια είναι δεδομένο ότι θα αποχωρήσει...

Ο Προτό θα είναι ο βασικός πορτιέρε της ομάδας και από πίσω του θα είναι ο... αντι-Καπίνο. Ποιος θα είναι αυτός; Αυτή τη στιγμή το πλάνο με τον Ανδρέα Γιαννιώτη είναι να παραμείνει στον Ατρόμητο και να επιστρέψει στο Ρέντη το καλοκαίρι.

Στον Ολυμπιακό εξετάζουν ήδη κάποιες περιπτώσεις από το εξωτερικό, αν και από τη Σούπερ Λίγκα αρέσουν οι Εμπασί του Λεβαδειακού και Κότνικ του Πανιωνίου. Ο Χουτεσιώτης θα παραμείνει τρίτος γκολκίπερ.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ο Μίλιτς ήδη είναι σε αναζήτηση ομάδας και μέχρι στιγμή έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Μακάμπι Χάιφα και της Χάιντουκ Σπλιτ. Ο Ολυμπιακός θα πάρει έναν παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας, έτσι ώστε να μην βγει η... γλώσσα στον Κούτρη.

Ο Χατζισαφί του Πανιωνίου είναι στα υπόψη, παραμένει στη λίστα, αλλά φαίνεται ότι κάτι άλλο εξετάζουν οι “ερυθρόλευκοι”. Στην Αργεντινή επιμένουν ότι ο Κάσκο της Ρίβερ Πλέιτ είναι στα “ραντάρ” του Ολυμπιακού. Στο Λιμάνι πάντως έχουν και κάτι άλλο στο μυαλό τους.

Άλλες προσθήκες δεν θα γίνουν στην αμυντική τετράδα, παρότι και ο Βούκοβιτς θα ακολουθήσει το δρόμο του Μίλιτς. Για τον Σέρβο ακούστηκε τις τελευταίες μέρες από την Τουρκία, ότι έκανε ο ίδιος ένα άνοιγμα προς την Κόνιασπορ, αλλά “έφαγε πόρτα”! Μην ξεχνάμε ότι στην Κόνιασπορ τον είχαν βαφτίσει “Υπουργό Άμυνας”.

Το πλάνο είναι να πάει με Φιγκέιρας και Ομάρ στα δεξιά, τους Κούτρη και τον αντι-Μίλιτς στα αριστερά, αλλά και τους Μποτία, Σισέ, Ένγκελς και Νικολάου στο κέντρο της άμυνας. Αν προκύψει θέμα με τον Φιγκέιρας, για τον οποίο ακούγονται διάφορα τον τελευταίο καιρό ότι θα φέρει πρόταση, τότε αναγκαστικά θα πάει και στην απόκτηση ενός δεξιού μπακ.

ΜΕΣΟΙ

Εκεί επικρατεί ένας “κακός χαμός”. Ο Ζντιέλαρ θα αποτελέσει παρελθόν, με τις Παρτιζάν και Τσουκαρίτσκι να τον έχουν βάλει στο “σημάδι”. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει μιλήσει με κανέναν από την Παρτιζάν.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός δεν θέλει να χάσει κανέναν. Οι Ρομαό, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Ανδρούτσος, Μάρτινς, Φορτούνης και Οφόε υπολογίζονται κανονικά από το τεχνικό τιμ.

Από την άλλη όμως, ο Οφόε δεν θα πούμε ότι είναι φευγάτος, αλλά σίγουρα οι πιέσεις που του ασκούνται από τη σύζυγό του να φύγουν από την Ελλάδα, ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα στα χαφ του Ολυμπιακού.

Η Σπόρτινγκ και εσχάτως η Πόρτο είναι δύο ομάδες που θα καταθέσουν πρόταση για την απόκτησή του. Φημολογείται ότι οι “δράκοι” έχουν κάνει ήδη την κίνησή τους, αλλά η προσφορά των 2,5εκ. ευρώ απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τους “ερυθρόλευκους”.

Αν αποχωρήσει ο Οφόε, είναι ανοικτό να προχωρήσει στην απόκτηση ενός χαφ ο Ολυμπιακός. Κύκλοι μάνατζερ αναφέρουν ότι ήδη οι Πειραιώτες έχουν ανοικτές τις κεραίες τους για τον αντι-Οφόε σε περίπτωση που ο Βέλγος πάει σε... άλλες πολιτείες.

ΕΞΤΡΕΜ

Πρόκειται για τη θέση που έχει προβληματίσει αρκετά στο φετινό πρώτο μισό της σεζόν. Δεν έχει πάρει πολλά πράγματα ο Ολυμπιακός από τους εξτρέμ του. Τον τελευταίο μήνα έχει σώσει την παρτίδα ο Μάριν, ενώ υπάρχουν και κάποιες εκλάμψεις του Πάρντο, με τις εμφανίσεις του Κολομβιανού όμως να θυμίζουν εώς έναν βαθμό “παλμογράφο”. Μία πάνω, μία κάτω...

Ο Ολυμπιακός θα πάρει εξτρέμ. Το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν ο Μιραλάς, αλλά αν δεν καταφέρει να κάνει το... θαύμα με τον Βέλγο, θα επιδιώξει να αποκτήσει έναν παίκτη τύπου Μιραλάς. Έναν παίκτη δηλαδή που θα μπορέσει να βοηθήσει και στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Καρσελά, Μπεν και Εμενίκε θα φύγουν τον Ιανουάριο. Επίσης, είναι ανοικτό το τι θα συμβεί με τον Σεμπά, καθώς στην Κίνα τον έχουν “σταμπάρει”, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει καμία κρούση στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται να πάει και για δεύτερο εξτρέμ! Αυτό θα εξαρτηθεί ανάλογα με τον τύπου του πρώτου εξτρέμ που θα αποκτήσει. Αν δεν είναι ένας “Μιραλάς”, τότε υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου με την απόκτηση ενός κλασικού εξτρέμ και ενός φορ.

Οι Μάριν, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς και Ανσαριφάρντ είναι οι τέσσερις που δεν κινδυνεύουν να αποχωρήσουν τον Γενάρη από το Λιμάνι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ