ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός στο πλευρό των προσφύγων

Ο Ολυμπιακός στο πλευρό των προσφύγων
Ολυμπιακός, πρόσφυγες, φαγητό

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω του προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη, στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες. Καθημερινά θα διανέμονται χιλιάδες μερίδες φαγητό στο λιμάνι του Πειραιά. Θεοδωρίδης: "Τι λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε".

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε η ΠΑΕ Ολυμπιακός με εντολή του ιδιοκτήτη της, Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε καθημερινή βάση θα προσφέρεται φαγητό στο λιμάνι του Πειραιά στους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις πατρίδες τους.

Η πειραϊκή ΠΑΕ εξέδωσε δελτίο Τύπου για την πρωτοβουλία που ξεκίνησε την Παρασκευή (4/3) και η οποία θα συνεχιστεί: "Πράγματα που για τους περισσότερους θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα, εν έτει 2016 δεν είναι και τόσο. Ειδικά για συνανθρώπους μας που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες και τις ίδιες τους τις ζωές. Μια μερίδα φαγητό για παράδειγμα μοιάζει αυτονόητη για τους περισσότερους. Γι' αυτούς τους ανθρώπους, δυστυχώς, δεν είναι. Την ίδια στιγμή ωστόσο, για τον Ολυμπιακό και τον Πρόεδρό του, Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι αυτονόητο το ν' απλώσει ένα χέρι βοήθειας. Να προσφέρει κάτι που σε μερικούς μοιάζει λίγο αλλά γι' αυτές τις χιλιάδες ταλαιπωρημένες ψυχές είναι πολύ. Είναι, κυριολεκτικά, ζωτικής σημασίας.

Ο Ολυμπιακός στο πλευρό των προσφύγων
INTIME SPORTS

Η αγκαλιά αγάπης του Θρύλου και του διοικητικού ηγέτη του άνοιξε και γι' αυτή την άκρως ευαίσθητη, ειδικά αυτή την περίοδο, κοινωνική ομάδα. Με εντολή του κ. Μαρινάκη οι κουζίνες του «Γ. Καραϊσκάκης» άρχισαν από σήμερα (4/3) να μαγειρεύουν και θα μαγειρεύουν καθημερινά χιλιάδες μερίδες φαγητό. Φαγητό που θα προσφέρεται στο Λιμάνι του Πειραιά σ' αυτές τις χιλιάδες κόσμου κάθε φύλου και ηλικίας.

Η αρχή έγινε σήμερα (4/3) το απόγευμα (18:30) στις Πύλες Ε1, Ε2 και Ε3 του Λιμανιού του Πειραιά αλλά και στον χώρο της «Πέτρινης Αποθήκης» στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Ένα βαν της ΠΑΕ Ολυμπιακός άρχισε να διανέμει το φαγητό στον κόσμο. Πάνω από 1.300 μερίδες καθημερινά θα συνεχίσουν να διανέμονται. Την αγκαλιά αγάπης του Θρύλου «σχημάτισαν» στο σημείο ο Α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Σάββας Θεοδωρίδης, ο τιμ μάνατζερ του ποδοσφαιρικού τμήματος, κ. Κυριάκος Δουρέκας, και ο συντονιστής της διαδικασίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Καραϊσκάκης ΑΕ κ. Βασίλης Βασιλειάδης".

Ο Ολυμπιακός στο πλευρό των προσφύγων
INTIME SPORTS

Σάββας Θεοδωρίδης: "Ήταν το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε"

Μιλώντας για αυτή την ανθρώπινη πρωτοβουλία, ο Σάββας Θεοδωρίδης, ανέφερε: " Στεκόμαστε δίπλα σ' αυτούς τους ανθρώπους που έχουν υποφέρει τα πάνδεινα. Για να φύγεις από το σπίτι σου και να ξενιτευτείς σημαίνει ότι δεν περνάς καλά. Φανταστείτε τι τρόμος και βομβαρδισμοί υπήρχαν στη χώρα τους για να φύγουν. Εμείς, σαν Ολυμπιακός, και ο Πρόεδρος μας κ. Μαρινάκης προσωπικά, έθεσε σε λειτουργία όλες τις κουζίνες του γηπέδου Καραϊσκάκη και φυσικά όλο το προσωπικό.

Ο Ολυμπιακός στο πλευρό των προσφύγων
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αποφασίσαμε να προσφέρουμε πάνω από 1.300 μερίδες φαγητού κάθε μέρα γι' αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται και βρίσκονται εδώ. Ήταν το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε να βοηθήσουμε και εμείς την προσπάθεια του ελληνικού κράτους. Θέλουμε να κάνουμε όσο καλύτερη τη διαμονή τους αν και καταλαβαίνουμε ότι δε μπορεί να είναι καλή αυτή η διαμονή, μην κρυβόμαστε. Απλά θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε να είναι πιο βιώσιμη η διαμονή τους εδώ. Σαν Ολυμπιακός υποσχόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους και θα κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ